Prima pagină Ediția din: 28.09.2002
Știri
În 3 octombrie
Consulatul german de la Sibiu este închis
     Consulatul General al Republicii Federale Germania la Sibiu este închis în 3 octombrie 2002 cu ocazia Zilei Unităţii Germane. În cazuri de urgenţă Consulatul General poate fi contactat telefonic.
Un tânăr din Oiejdea a fost înjunghiat de socrul său
     Imre K., un tânăr de 34 de ani din satul Oiejdea, comuna Galda de Jos a fost înjunghiat de socrul său, mirecuri seara, pe fondul unui scandal în familie. Supărat că soţia sa l-a părăsit cu o săptămână în urmă, ginerele s-a deplasat în seara cu pricina la domiciliul socrului său pentru a-şi recuprea consoarta. Între ginere şi socru a izbucnit un scandal violent, Imre dovedindu-şi supremaţia cu ajutorul pumnilor. Deoarece ginerele nu vroia cu nici un chip să părăsească curtea, socrul a luat un briceag pe care i l-a înfipt acestuia în partea stângă a abdomenului. A fost solicitată ambulanţa deoarece tânărul înjunghiat începuse să piardă masiv sânge. La spitalul judeţean Alba a fost supus unei intervenţii chirurgicale de urgenţă, viaţa sa nefiind în pericol. Până în prezent nimeni din familie nu a depus plângere împotriva socrului agresor (care se pare că oricum era în legitimă apărare, în propria-i curte). Poliţia va demara o anchetă doar în cazul în care perioada de spitalizare a victimei este mai mare de două luni. (N.T.)

Editorial
Curier județean
Ultima oră
Alte căutări în arhivă
Reveniți la ziua de azi
La Alba Iulia
Congresul Spiritualităţii Româneşti
În Cetatea Marii Uniri vor fi prezenţi 450 de reprezentanţi ai diasporei noastre
     Municipiul Alba Iulia va găzdui în premieră cel de-al şaselea Congres al Spiritualităţii Româneşti care se va desfăşura în perioada 28 noiembrie - 1 decembrie 2002. În acest sens preşedintele Ligii Culturale a Românilor de Pretutindeni, prof. Victor Crăciun, însoţit de vicepreşedinţii Dumitru Sauer şi Vasile Machidon au efectuat ieri o vizită preliminară la Alba Iulia, prilej cu care au fost stabilite cu autorităţile judeţene reprezentate de prefectul Ioan Rus, subprefectul Ioan Maier şi preşedintele interimar al CJ, Eugen Popa unele detalii legate de organizarea acestui eveniment. Dl. Crăciun a precizat faptul că la Alba Iulia vor sosi, în principiu, 450 de delegaţi şi reprezentanţi ai peste 100 de asociaţii româneşti din întreaga lume, Congresul ale cărui prime 5 ediţii s-au ţinut până acum la Herculane, urmează să se desfăşoare, atât în plen, cât şi pe trei secţiuni: economică; credinţă, spiritualitate şi istorie; relaţiile dintre comunităţile româneşti. De asemenea, va mai fi organizat un spectacol folcloric intitulat "Festivalul Dorului", o expoziţie de pictură şi una de carte. "Am ales Alba Iulia ca loc de desfăşurare a acestei manifestări întrucât aici a pulsat şi pulsează cel mai pregnant spiritul românesc. Obiectivul Congresului care dorim să se organizeze în permanenţă la Alba Iulia va fi " unirea, nu dezbinarea"" a mai declarat preşedintele Ligii Culturale a Românilor, societate neguvernamentală înfiinţată în anul 1890, condusă în perioada 1908 - 1940 de marele Nicolae Iorga, actualmente preşedinte de onoare fiind Adrian Păunescu.
Răzvan JURCĂ

Blestemul pământului la Vidra
Aurel Leahu şi-a omorât unchiul pentru două brazde de fâneaţă
     Aurel Leahu, de 59 de ani, din satul Vidrişoara, comuna Avram Iancu, a fost identificat de poliţiştii Serviciului Poliţiei Judiciare Alba în colaborare cu cei din Câmpeni şi Avram Iancu ca fiind autorul omorului comis luni, 23 septembrie, asupra octogenarului Aurel Leah, din comuna Avram Iancu. Parchetul de pe lângă Tribunalul Alba a emis pe numele acestuia un mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile pentru comiterea infracţiunii de omor deosebit de grav. Anchetatorii au stabilit că în dimineaţa zilei de luni, 23 septembrie, în jurul orei 6.00, Aurel Leahu, înarmat cu o bâtă, s-a deplasat la locuinţa unchiului său, Aurel Leah (de 83 de ani), hotărât să tranşeze în mod violent un conflict legat de împărţirea unei fâneţe. Bătrânul a fost lovit cu cruzime peste cap şi peste faţă (nu mai puţin de 11 lovituri!). Agresorul şi-a târât victima, aflată în agonie, în spatele casei, pentru a nu fi găsită în timp util. În momentul în care a fost descoperit de sora sa, care locuia în imediata apropiere, bătrânul încă mai trăia, însă la scurt timp a decedat, asfixiat de propriul sânge.
     Aurel Leahu a fost suspectul principal pentru poliţişti imediat după comiterea crimei, însă reconstituirea traseului agresorului şi strângerea probelor a întârziat cu patru zile concretizarea mandatului de arestare. Deşi criminalul regretă acum fapta comisă, acesta nu poate scăpa de pedeapsa prevăzută de Codul Penal: între 15 şi 25 de ani de închisoare sau chiar detenţia pe viaţă.
Nicoleta TOMUŢA

Sus
© Copyright S.C. Unirea Pres SRL
Toate drepturile rezervate.