Curier județean
Rugăciunea de azi
     Dumnezeule, întru tot îndurate, cel ce pe Manase prin rugăciune L-ai slobozit din legături şi din amare închisori, pe robii Tăi, care prin noi acum se roagă, din închisoare slobozeşte-i, din tot răul şi primejdia izbăveşte-i, ca un iubitor de oameni. Ca un izvor al îndurării şi noian al bunătăţii, Hristoase Dumnezeule, nu trece cu vederea pe cei ce sunt în supărări şi în nevoi şi care cu credinţă Te cheamă pe Tine, ci ca un îndurat, miluieşte-i şi din închisoare degrabă slobozeşte-i, ca să cânte Ţie: Aliluia. Amin.
Calendar religios
Ortodox: Cuv. Daniil Sihastrul; Sf. Mc. Sebastian şi Zoe
Catolic: Sf. Zosim
Editorial
Prima pagină
Ultima oră
Alte căutări în arhivă
Reveniți la ziua de azi
Știri
SANITAS se pune pe manifestaţii de protest
     Având în vedere nerespectarea angajamentelor asumate de Ministerul Sănătăţii şi Familiei, Casa Naţională de Asigurări de Sănătate şi Guvernul României referitoare la asigurarea salariilor şi tichetelor de masă pentru angajaţii din sistemul medical constatând faptul că personalul din reţeaua sanitară este lipsit de drepturi elementare în pragul Sărbătorilor de Crăciun şi Anul Nou, Consiliul Naţional al Federaţiei SANITAS din România anunţă organizarea unor manifestări de protest, miercuri 18 decembrie 2002, orele 12.00, în faţa sediului Ministerului Sănătăţii şi Familiei.
     Federaţia SANITAS din România comunică factorilor de decizie din conducerea reţelei sanitare naţionale că această demonstraţie de protest nu este decât un prim semnal, care poate declanşa mişcări sindicale la nivel naţional şi judeţean la începutul anului 2003, starea de nemulţumire a salariaţilor şi nesiguranţa locurilor de muncă generând conflicte sociale greu de gestionat şi coordonat. "Federaţia SANITAS din România solicită Ministerului Sănătăţii şi Familiei adoptarea unei atitudini lucide şi cooperante, care să asigure personalului din SĂNĂTATE drepturile salariale şi facilităţile prevăzute de contractul colectiv de muncă la nivel de ramură sanitară şi asistenţă socială, în caz contrar negocierea unui nou acord social devenind un deziderat greu de atins", se arată în comunicatul trimis la redacţie de preşedintele Federaţiei SANITAS, Marius Petcu.
Florin ROMAN

Bucuria sărbătorilor pentru toţi
Mission Without Borders România împarte cadouri de Crăciun
     În cadrul proiectului "Dragoste de Crăciun", Fundaţia umanitară Mission Without Borders (Misiune fără frontiere) România va dona familiilor sărace din judeţul Alba 520 de pachete conţinând alimente de bază care să le permită să aibă o masă de sărbători mai îmbelşugată. Valoarea totală a pachetelor care conţin 2 litri ulei, 1 kg zahăr, 1 kg făină, 1 kg orez, o pungă de paste făinoase, ciocolată şi bomboane de pom este de 62,4 milioane de lei. Familiile sunt alese dintre cele mai sărace din mai multe localităţi ale judeţului, iar acţiunea se derulează în cadrul unui parteneriat stabilit de fundaţie cu Biserica Ortodoxă Română, Biserica Greco-Catolică, Biserica Romano-Catolică, Biserica Baptistă şi Biserica Penticostală, precum şi cu Prefectura judeţului Alba. De menţionat că judeţul Alba este doar unul dintre cele 25 de judeţe din ţară în care se desfăşoară astfel de acţiuni. Alimentele oferite au fost achiziţionate din România, cu fonduri strânse de la sponsori din cele 12 ţări în care fundaţia îşi desfăşoară activitatea: SUA, Canada, Australia, Noua Zeelandă, Olanda, Norvegia, Germania, Belgia, Franţa, Marea Britanie, Elveţia şi Africa de Sud.
Anca DINICĂ

Cadouri de Crăciun pentru nevoiaşii parohiei Lipoveni
     Câteva zeci de familii nevoiaşe, pensionari cu venituri mici din Parohia ortodoxă Lipoveni au primit deja luni cadouri de la Moş Crăciun. Care n-a venit personal dar şi-a trimis un reprezentant în persoana preotului paroh Ştefan Urdă. Pachetele care au fost distribuite din partea Parohiei Ortodoxe Lipoveni din municipiul Alba Iulia conţin alimente de bază, dulciuri şi fructe, toate menite a face mai frumoasă sărbătoarea Naşterii Domnului şi pentru cei cu care soarta a fost mai puţin darnică. Tuturor, dăruitori şi dăruiţi, Sărbători Fericite! (A.D.)
Cafenea literară
     Societatea pentru Învăţătura Poporului Român şi Editura Bălgrad din Alba Iulia vă invită astăzi 18 decembrie, ora 13.30 la Cafeneaua literară. Evenimentul va avea loc la Grupul şcolar "Dorin Pavel" Alba Iulia. Programul cuprinde prezentarea cărţilor "Colindele de pe Valea Mureşului", apărută la Editura Bălgrad, "Râsete cu gura pungă" - Ioan Filimon, "Origini" - Vasile Moga, "Caragiale azi în şcoală", un moment poetic prezentat de Gheorghe Dăncilă din lucrarea sa "Psalmii", un recital de colinde precum şi mai multe conferinţe: "Colindatul un obicei viu", "Anul Caragiale". Va fi prezentată de asemenea şi o expoziţie de Ex Libris "Caragiale" a artistei Olga Rădulescu. (A.D.)

Sus

© Copyright S.C. Unirea Pres S.A.
Toate drepturile rezervate.