Ultima oră
Știri
Ninsorile s-au instalat confortabil în Apuseni
     Aşa cum au anticipat meteorologii, de luni seara a început să ningă consistent în zona de munte, în special în Apuseni. Ieri dimineaţă, stratul de zăpadă măsura următoarele grosimi: Scărişoara - 6 cm, Arieşeni şi Cîmpeni - 5 cm, Roşia Montană - 4 cm etc.
     Imediat după începerea ninsorii, toate echipajele de deszăpezire de la drumurile naţionale au intrat în acţiune. Pentru combaterea poleiului şi îndepărtarea zăpezii de pe carosabil, cei de la DPL Alba au acţionat în special pe DJ742 Mihoieşti - Avram Iancu, în zonele Roşia Montană, Aiud şi Ocna Mureş. Deşi în zona de munte a nins fără întrerupere, timp de mai multe ore nici un drum nu era închis circulaţiei ieri după-amiază. Prognozele indică în continuare ninsori, în special în zona de munte. (F.R.)
Expoziţii de arheologie
     Joi, 19 decembrie, ora 13.30, Muzeul Naţional al Unirii din Alba Iulia vă invită la vernisajul expoziţiilor "Cercetări arheologice la Şpălnaca (comuna Hopârta, judeţul Alba)" şi "Artă şi meşteşug în judeţul Alba". Expoziţiile vor prezenta cele mai importante descoperiri din aceste situri arheologice. Cu acest prilej va avea loc şi lansarea monografiei "Obreja. Aşezarea şi cimitirul daco-roman. Secolele II-IV", apărută la Editura Neremia Napocae, Cluj Napoca şi avându-l ca autor pe prof. univ. Dumitru Protase. (A.D.)

Editorial
Prima pagină
Curier județean
Alte căutări în arhivă
Reveniți la ziua de azi
Din minunile acestei ierni
Lebede la Petreşti!
     lebedeÎn urmă cu câteva zile, un eveniment mai puţin obişnuit, mai ales ţinând cont de faptul că este totuşi iarnă, s-a înregistrat la lacul de acumulare al hidrocentralei de la Petreşti. 14 lebede albe şi negre pot fi zărite plutind pe ape, stârnind curiozitatea celor din zonă. Din păcate, odată cu lebedele, în zonă au apărut şi braconierii, aşa că s-au luat măsuri speciale pentru protejarea înaripatelor. (F.R.)
Prefectul Ioan Rus - "Moş Crăciun" pentru doi artişti albaiulieni
     Deşi foarte talentaţi şi apreciaţi ca "meşteri iconari" în ţară şi peste hotare (ei au executat lucrări cu tematică religioasă pentru Elveţia, Italia etc.), artiştii albaiulieni Elena şi Silviu Postovaru s-au văzut anul acesta, chiar în preajma sărbătorilor, fără nici o comandă serioasă şi, prin urmare, fără nici o perspectivă financiară, în condiţiile în care trebuia să achiziţioneze nişte materiale foarte costisitoare pentru o lucrare contractată în primăvară. Sfătuiţi, mai în glumă, mai în serios, de un cunoscut, cei doi s-au înfiinţat la sediul Prefecturii şi au avut ocazia să stea de vorbă cu prefectul Ioan Rus, prezentându-i nişte lucrări. Fără multă vorbă, reprezentantul Guvernului în teritoriu a achiziţionat pe loc două dintre acestea, devenind un fel de "Moş Crăciun" pentru cei doi artişti strâmtoraţi financiar. Desigur, gestul a fost făcut din salariul său de prefect şi nu din banii contribuabilului. Şi cred că asta este.... o veste minunată, care dovedeşte bunul simţ de solidaritate socială, tendinţe vădite spre "mecenat" şi nu în ultimul rând o aplecare spre cele sfinte specifică românilor născuţi şi crescuţi în Apuseni. (I.H.)
PUR se pregăteşte de alegeri
     Urmare a evenimentelor politice care se prognozează, adică organizarea alegerilor anticipate din 2003, PUR (social-liberal) a convocat la Bucureşti, la Palatul Parlamentului, Consiliul Naţional lărgit, la care au participat peste 1000 de membri. Preşedintele partidului, prof. univ. dr. Dan Voiculescu, a făcut o amplă analiză a fiecărei organizaţii judeţene, cea din Alba fiind apreciată ca una din organizaţiile bune care şi-a îndeplinit obiectivele propuse până la finele anului. De altminteri, PUR (social-liberal) a cunoscut o creştere semnificativă la nivelul ţării, având până în prezent 1.760 de filiale, 12.000 de cluburi umaniste şi peste 145.000 de membri cotizanţi. "Per total avem acoperit peste 60% din localităţile ţării, iar în sondaje PUR este creditat cu 6% din opţiunile electoratului", a spus Nicolae Popa.
     Una din problemele prioritare ridicate de aproape toate filialele judeţene a fost aceea a politicilor de alianţe, cu cele trei variante: de a merge singuri, în alianţă cu PSD sau cu PNL. Majoritatea vorbitorilor şi-au manifestat nemulţumirea faţă de modul în care se respectă prevederile protocolului încheiat cu PSD.
     "Mesajul organizaţiei judeţene Alba a fost fără echivoc - să mergem singuri şi la alegerile locale şi la cele generale din 2003 sau 2004, fără a avea în vedere încheierea unei alianţe politice", a mai spus Nicolae Popa. (F.R.)

Sus
© Copyright S.C. Unirea Pres SRL
Toate drepturile rezervate.