Prima pagină Ediția din: 16.1.2003
Știri
La Blaj
Trichineloza face ravagii
     Aşa cum v-am mai anunţat, la Blaj a fost descoperit un focar de trichineloză, soldat în prima fază cu internarea a 4 pacienţi. În cursul zilei de ieri, alţi 7 bolnavi infestaţi cu trichinella spiralis au fost internaţi în spitalul de boli infecto-contagioase din Blaj. Toţi pacienţii sunt membrii unei singure familii, iar patru din bolnavi sunt copii. (F.R.)

Editorial
Curier județean
Ultima oră
Alte căutări în arhivă
Reveniți la ziua de azi
Colind albaiulian în cancelariile dâmboviţene
     Delegaţia autorităţilor judeţului Alba, formată din prefectul Ioan Rus, preşedintele Consiliului judeţean Alba, Eugen Popa şi primarul Mircea Hava şi-a continuat şi ieri itinerariul la mai multe ministere din Bucureşti, în vederea suplimentării de fonduri pentru lucrările de investiţii din judeţul Alba. La întâlnirea cu ministrul Lucrărilor Publice, Transporturilor şi Locuinţei, Miron Mitrea, oficialii din Alba au primit garanţii că vor fi alocate fonduri pentru construcţia de locuinţe şi săli de sport, cuprinse în programul guvernamental pentru judeţul nostru. Întrucât se pare că taxa de drum va fi desfiinţată, pentru drumurile judeţene, MLPTL pregăteşte o Ordonanţă de Urgenţă prin care sumele pentru drumuri vor fi alocate în funcţie de reţeaua de drumuri judeţene. Delegaţii din Alba s-au întâlnit şi cu ministrul Administraţiei Publice, Octav Cozmâncă, cu care au pus la punct detaliile privind aniversarea a 85 de ani de la Marea Unire dar şi alte probleme stringente de interes judeţean.
     Pe agenda de lucru a figurat şi o întâlnire cu ministrul Mediului, Petru Lificiu, în vederea asigurării surselor de finanţare pentru lucrările de îndiguire pe Mureş şi pe Târnave, în vederea apărării împotriva inundaţiilor.
Florin ROMAN

Sus
© Copyright S.C. Unirea Pres SRL
Toate drepturile rezervate.