Curier județean
Rugăciunea de azi
      Preacurată Stăpână, de Dumnezeu Născătoare, nădejdea tuturor creştinilor, pentru că altă îndrăzneală şi nădejde nu am, fără numai pe tine, cea cu totul nevinovată, Stăpâna mea şi Doamnă de Dumnezeu Născătoare, Maica lui Hristos, Dumnezeul meu, pentru aceea mă rog: miluieşte-mă şi mă izbăveşte de toate răutăţile mele şi roagă pe Milostivul tău Fiu şi Dumnezeul meu, ca să miluiască ticălosul meu suflet, să mă izbăvească de veşnicile munci şi să mă învrednicească Împărăţiei Sale. Amin.
Calendar religios
Ortodox: Închinarea cinstitului lanţ al Sf. Ap. Petru; Sf. Mc. Neomila
Catolic: Sf. Marcel I, Pp. m.; Sf. Priscila, ucenica Sf. Paul
Greco-catolic: Venerarea cinstitului Lanţ al sf. atotlăudat ap. Petru
Meteo
     * ASTĂZI: Procesul de uşoară încălzire a atmosferei va continua, temperaturile oscilând între -4 şi +4 grade C. Aria precipitaţiilor se va restrânge, dar poate ploua slab, cu formarea de polei. Vântul va sufla moderat, cu intensificări la munte.
     * MÂINE: Cerul se va degaja treptat, soarele apărând pe bolta cerească pentru scurt timp. În zonele joase se poate forma ceaţa, iar temperaturile minime din cursul zilei vor fi... pozitive.
Editorial
Prima pagină
Ultima oră
Alte căutări în arhivă
Reveniți la ziua de azi
Știri
Restanţe la stabilirea bugetelor
     Ca răspuns la o radiogramă primită de la Ministerul Administraţiei Publice, Prefectura judeţului Alba a comunicat la Bucureşti faptul că la nivelul tuturor localităţilor din judeţ au fost aprobate bugetele pe anul 2003. Acelaşi lucru s-a petrecut şi în ceea ce priveşte societăţile comerciale aflate în subordine, cu excepţia Aiudului (se va realiza pe 30 ianuarie a.c.), Cugirului (24 ianuarie) şi Teiuşului (30 ianuarie).(R.J.)
Centrală termică nouă
     În anul 2002 Grupul Şcolar Agricol "Alexandru Borza", Ciumbrud, a fost în atenţia conducerii Primăriei municipiului Aiud, obţinându-se tot sprijinul financiar şi moral în realizarea celui mai necesar obiectiv, respectiv punerea în funcţiune a centralei termice noi, modernă, cu echipamente automate.
     Astfel, pe această cale conducerea şcolii mulţumeşte d-lui primar ing. Liviu Octavian Rusu şi înregului colectiv care a participat la finalizarea acestui obiectiv.
     "De asemenea, mulţumim conducerii PREBET Aiud, d-lui director Emil Fodor, conducerii SC Metalurgica SA Aiud pentru tot sprijinul şi mărinimia cu care au răspuns doleanţelor noastre şi sperăm la o colaborare la fel de bună şi pe viitor" precizează într-un material trimis la redacţie conducerea Grupului Şcolar Ciumbrud. (F.R.)

Un nou exemplu de acţiune constructivă a presei:
Asociaţia "Filantropia" a fost sensibilizată şi se va ocupa de bărbatul cu picioarele amputate, care nu are adăpost!
     Presa locală şi-a demonstrat din nou eficienţa, zilele acestea, cu prilejul aducerii în atenţia publică a situaţiei în care se află Traian Sava, un bărbat cu ambele picioare amputate, care este îngrijit temporar la o mănăstire de pe raza municipiului Alba Iulia, sprijinit material de d-na Emilia Ardelean şi de patronul italian al societăţii la care aceasta lucrează. Cele mai eficiente organizaţii caritabile din judeţul Alba ("Filantropia", "Caritas" şi "Diakonia"), care au organizat recent o conferinţă de presă pentru a comunica rezultatele campaniei comune "Un dar pentru Hristos", au fost puse la curent cu situaţia lui Traian Sava de către ziariştii participanţi la acest dialog şi au găsit deja soluţii. Astfel, Asociaţia "Filantropia ortodoxă" Alba Iulia s-a oferit să se ocupe îndeaproape de aceste nefericit (despre care ziarul "Unirea" a publicat de curând un articol), găsindu-i un loc într-un cămin spital din judeţul nostru, unde ar putea fi îngrijit cum se cuvine. (I.H.)
În judeţ există 118 copii care pot fi adoptaţi!
Din nefericire, cererea pentru adopţii naţionale este mult mai scăzută: 19 cereri în anul 2002!
     Potrivit unui document de sinteză şi analiză elaborat de specialiştii DGPDC Alba, în judeţul nostru se află în acest moment 118 copii declaraţi abandonaţi în mod legal, care ar putea fi adoptaţi. Din nefericire cererea pentru adopţii naţionale este mult mai scăzută (anul trecut au fost doar 19 cereri!). Iată cum se prezintă situaţia din acest punct de vedere în judeţul Alba: din 1998 şi până în prezent numărul total de cereri pentru adopţii naţionale a fost de 88 (7 în 1998, 21 în 1999, 26 în 2000, 22 în 2001 şi 19 în 2002). Numărul de adopţii realizate a fost similar: 93 în total, din 1997 până în prezent (2 în 1997, 9 în 1998, 28 în 1999, 18 în 2000, 26 în 2001 şi 16 în 2002).
     Nu ştim dacă nu cumva ar trebui să regretăm interzicerea prin lege a adopţiilor internaţionale, ca măsură definitivă de protecţie a copilului, în pofida scandalurilor create în jurul acestui fenomen şi a suspiciunilor cu privire la aşa-zisele "vânzări de copii"? (I.H.)

Sus

© Copyright S.C. Unirea Pres S.A.
Toate drepturile rezervate.