Prima pagină Ediția din: 17.1.2003
Știri
Ministrul de Interne la Alba Iulia
     Potrivit informaţiilor pe care le deţinem până la această oră, luni, 20 ianuarie, la Alba Iulia este aşteptat ministrul de Interne Ioan Rus. Acesta va fi însoţit probabil de chestorul Marian Tutilescu, adjunctul inspectorului general al Poliţiei Române. Ministrul Ioan Rus şi chestorul de poliţie Marian Tutilescu sunt aşteptaţi să asiste la bilanţul activităţii pe 2002 al IPJ Alba şi al Grupului Judeţean de Pompieri Unirea. (N.T.)
Pod de gheaţă la Colibi
     Potrivit şefului Inspectoratului de Protecţie Civilă Alba, col. Dumitru Gheţe, singurul pod de gheaţă format în judeţ este cel de la Colibi. El a adăugat că acest pod nu pune în pericol nici o gospodărie întrucât în zonă nu sunt locuinţe. Şeful IPC Alba a precizat că toate râurile din judeţ sunt supravegheate în permanenţă pentru a se observa dacă au loc creşteri de debite. (F.R.)
La Sântimbru
Un autocamion a luat foc în trafic
     Pompierii militari din Alba Iulia au intervenit, în noaptea de 15/16 ianuarie, la stingerea unui incendiu izbucnit într-un autocamion de marfă, aflat în trafic pe DN1. Potrivit cercetărilor efectuate de pompierii militari, marfa - circa 3 tone de mere ambalate în cutii de carton, a fost încărcată în maşină la Dej. Se pare că, acolo, un manipulant a aruncat neglijent un rest de ţigară aprinsă, în interiorul autocamionului. În timp ce autocamionul se deplasa pe drumul naţional, focul s-a extins şi în dreptul localităţii Sântimbru şoferul a văzut flăcările şi fumul ieşind din spatele maşinii. A anunţat de urgenţă pompierii care au reuşit să localizeze incendiul. A fost salvată o mare parte din marfa din camion. (N.T.)

Editorial
Curier județean
Ultima oră
Alte căutări în arhivă
Reveniți la ziua de azi
La Alba Iulia
Transport urban gratuit pentru 1500 de pensionari
     Primarul municipiului Alba Iulia, Mircea Hava, ne-a informat că discuţiile referitoare la acordarea de gratuităţi pentru pensionari în transportul în comun s-au încheiat. Favorabil zicem noi, deşi de gratuităţi vor beneficia deocamdată doar 1502 persoane. Ele sunt pensionari cu venituri foarte mici, până la 1 milion de lei/lună inclusiv. Ei vor primi începând cu luna februarie un abonament în valoare de 100.000 de lei/lună, iar numărul călătoriilor pe care le pot face este nelimitat. Efortul financiar lunar pentru Primăria municipiului Alba Iulia va fi de 150 de milioane de lei. Mircea Hava a mai precizat că se doreşte extinderea acestor gratuităţi şi pentru pensionari cu venituri mai mari, însă realizarea intenţiei depinde de fondurile de care municipalitatea albaiuliană va dispune. (A.D.)
Arieşeni - perla turismului din Munţii Apuseni
Staţiunea a devenit deja o Mecca pentru iubitorii de schi din ţară şi din Ungaria
     Cine nu a mai trecut demult prin Arieşeni, staţiunea de iarnă cea mai reprezentativă din Munţii Apuseni, are ce regreta. Comuna s-a "ridicat" mult, oferind turiştilor toate condiţiile de care au nevoie atunci când practică sportul alb. Primarul Rovin Lazea ne-a informat că în perioada sărbătorilor cele 7 pensiuni, 30 de gospodării agroturistice şi 200 de cabane au fost ocupate aproape integral de turişti din ţară dar şi din Ungaria, chiar dacă preţurile au variat între 300.000 - 500.000 de lei pentru o persoană. Noile condiţii atrag tot mai mulţi turişti mai ales la sfârşit de săptămână, pentru că, se ştie, pârtia de la Arieşeni este una din cele mai bune din ţară. În anii când ninge mult, la Arieşeni se poate schia chiar şi de 1 mai. Profesorul Dănuţ Gligor ne-a informat că programul pârtiei începe de la ora 9.00 şi se încheie seara târziu, iar în week-end schiul se poate practica şi în nocturnă. Cei care nu au învăţat încă, pot merge liniştiţi, la Arieşeni pentru că beneficiază de lecţii pentru începători. Tarifele practicate pentru teleschi sunt de 30.000 lei pentru adulţi şi 20.000 pentru copii, sume cam mari pentru amatorii de schi. Cu toate acestea, profesorul Gligor continuă să-şi vadă de treabă. Proverbul că aşchia nu sare departe de trunchi se potriveşte bine în cazul său pentru că fiul profesorului, Călin Gligor, a câştigat un titlu naţional la juniori iar celălalt băiat, Bogdan, este o reală speranţă. Şi despre un alt băiat din Arieşeni se spune că este cel mai bun din ţară la categoria lui. David Dan Beniamin, căci despre el este vorba, a impresionat peste tot în ţară. Cei trei tineri sunt invitaţi la diferite competiţii, fiind deja cunoscuţi în ţară şi chiar în străinătate, dar nu pot onora concursurile din cauza lipsei de fonduri. Poate nişte oameni cu dare de mână vor găsi resurse şi pentru susţinerea acestor campioni sau viitori campioni din Arieşeni. Ar fi păcat ca talentul lor să se risipească ca al multor alţi tineri lipsiţi de posibilităţi materiale.
Florin ROMAN

Sus
© Copyright S.C. Unirea Pres SRL
Toate drepturile rezervate.