Curier județean
Rugăciunea de azi
     Preaslăvită pururea Fecioară, binecuvântată de Dumnezeu Născătoare, du rugăciunea noastră la Fiul Tău şi Dumnezeul nostru şi cere să mântuiască prin tine sufletele noastre. Amin.
Calendar religios
Ortodox: Sf. Mc. Clement al Ancirei şi Agatanghel
Catolic: Sf. Emerentiana; Sf. Ildefors.
Greco-catolic: Sfs. mc. Clemente, ep. Ancirei şi sf. mc. Agatangel Persanul
Meteo
     * AZI: Parametrii meteorologici nu se vor schimba esenţial faţă de intervalul precedent, fiind totuşi posibile precipitaţii slabe sub formă de lapoviţă sau chiar ploaie cu formare de polei. Temperatura va fi cuprinsă în intervalul -4 grade C - +3 grade C.
     * MÂINE: Norii se vor risipi în cursul zilei, pentru ca noaptea cerul să devină din nou parţial noros. Temperaturile vor oscila între -1 grade C şi 3 grade C.
Editorial
Prima pagină
Ultima oră
Alte căutări în arhivă
Reveniți la ziua de azi
Știri
Festivalul de poezie
"Ocrotiţi de Eminescu"
     Sâmbătă, 25 ianuarie, va avea loc în municipiul Blaj cea de-a III-a ediţie a Festivalului-concurs de poezie "Ocrotiţi de Eminescu", faza judeţeană. Organizat de Primăria municipiului Blaj şi Despărţământul ASTRA "Timotei Cipariu" Blaj, în colaborare cu Inspectoratul şcolar judeţean Alba, Despărţământul ASTRA "Ovidiu Hulea" Aiud, Despărţământul ASTRA "Teodor Muică" Sângeorgiu de Pădure, festivalul se adresează elevilor. El va fi găzduit, cu începere de la ora 10.00, de Sala festivă a primăriei blăjene şi se va desfăşura pe două secţiuni: recitare din creaţia eminesciană şi creaţii proprii dedicate lui Eminescu. Concursul propriu-zis va fi urmat de un recital de poezie susţinut de Dumitru Mălin, Anton Rus şi Daniela Pădurean şi de un recital de muzică susţinut de elevii Liceului de muzică şi arte plastice din Alba Iulia, ai Liceului Teologic Greco-Catolic Blaj şi Colegiului Naţional "I.M. Clain" Blaj. De asemenea, la sediul ASTRA va fi vernisată o expoziţie de artă populară. În concurs vor intra elevi ai liceelor din Alba Iulia, Blaj, Aiud, Sebeş şi Cîmpeni. (A.D.)

Reabilitarea reţelelor electrice la Horea
Două sate din comună se vor bucura de alimentarea cu energie electrică la parametri optimi *Până acum, oamenii din zonă nu puteau pune în funcţiune nici un aparat fără a-l defecta, iar motoarele electrice nu funcţionau deloc
     Sucursala de Distribuţie şi Furnizare a Energiei Electrice Alba a finalizat lucrările de îmbunătăţire a nivelului de tensiune în localităţile Dârleşti şi Trifeşti, aparţinătoare comunei Horea. Recepţia lucrării a avut loc marţi, 21 ianuarie a.c., eveniment la care au luat parte proiectantul, executanţii şi Corneliu Olar, primarul comunei Horea.
     Liniile de joasă tensiune din satele Trifeşti şi Dârleşti au fost construite în anul 1975, asigurând alimentarea cu energie electrică a unui număr de 130 de gospodării. Lucrările de îmbunătăţire a nivelului de tensiune din localităţile Trifeşti şi Dârleşti au constat în construirea a trei posturi de transformare aeriene echipate cu transformatoare de 63 kVA, construirea a 3,3 km linie electrică aeriană de medie tensiune (20 KV) şi a 1,12 km linie electrică aeriană de joasă tensiune. Valoarea celor două lucrări este de 2,6 miliarde lei.
     Directorul SDFEE Alba, ing. Ioan Perju, a declarat: "Aceste lucrări fac parte din planul de lucrări de dezvoltare a reţelelor electrice. Dezvoltarea reţelelor electrice de distribuţie este unul din principalele obiective ale SDFEE Alba. Necesitatea şi oportunitatea acestei lucrări a fost determinată de discontinuitatea în alimentarea cu energie electrică, din cauza vechimii instalaţiilor şi a creşterii cererii de consum a consumatorilor din zonă.
     Prin aceste lucrări se va asigura alimentarea cu energie electrică a consumatorilor în condiţii de continuitate şi calitate". (I.H.)

Sus

© Copyright S.C. Unirea Pres S.A.
Toate drepturile rezervate.