Prima pagină Ediția din: 25.1.2003
Știri
Cresc apele
     Stratul de zăpadă, în special din zona de munte, continuă să scadă de la o zi la alta. Acest lucru a dus la creşterea debitelor pe principalele râuri din judeţ: pe Mureş la Alba Iulia şi Ocna Mureş, pe Arieş la Scărişoara şi pe Târnava Mare la Blaj. Cotele de atenţie nu au fost depăşite. (F.R.)
Grenade defensive pierdute... pe şosea
     Poliţia Câmpeni a fost sesizată joi, 23 ianuarie, despre faptul că pe DN 75, în oraş, zac pe carosabil două obiecte metalice, cel mai probabil... două grenade! La faţa locului s-au deplasat un poliţist şi un cadru al unităţii militare din Câmpeni care au constatat că pe DN 75 se aflau două grenade defensive, fără focos. Muniţia de exerciţiu a fost predată unităţii militare din Câmpeni, căreia îi aparţinea cel mai probabil.
     De asemenea, la Crăciunelul de Jos a fost găsită încă o grenadă defensivă. (N.T., F.R.)

Editorial
Curier județean
Ultima oră
Alte căutări în arhivă
Reveniți la ziua de azi
Agricultorii vor primi 4.000 de lei pentru litrul de motorină
     Taxa de drum inclusă în preţul motorinei destinată efectuării lucrărilor agricole va fi înlocuită cu o alocaţie de 4.000 de lei/litru. Ministerul Agriculturii a elaborat un proiect de hotărâre pentru sprijinirea producătorilor agricoli în vederea achiziţionării de motorină în 2003, cu finanţare de la buget. Pentru efectuarea lucrărilor agricole mecanizate din acest an se va acorda producătorilor o alocaţie de 4.000 de lei/litru în vederea achiziţionării de motorină. De la data de 22 ianuarie, cotele unice (taxa de drum) aplicate carburanţilor auto pentru finanţarea drumurilor publice sunt incluse în cuantumul accizelor. (A.D.T.)
În judeţul Alba,
Utilaje italiene pentru întreţinerea drumurilor
     Vineri, 24 ianuarie, prefectul Ioan Rus şi preşedintele CJ Alba, Eugen Popa, s-au întâlnit cu doi oameni de afaceri italieni Paulo Pontrelli şi Mario Bianchi, administratori ai unor firme specializate, în vederea unei asocieri de 30% cu Direcţia Urbanism, Amenajarea Teritoriului, Lucrări Publice şi Drumuri Alba.
     În parteneriatul cu direcţia judeţeană, partea italiană va participa cu aparate şi utilaje performante de reparaţii şi întreţinere a drumurilor. (T.I.)

Sus
© Copyright S.C. Unirea Pres SRL
Toate drepturile rezervate.