Prima pagină Ediția din: 6.2.2003
Știri
14 milioane de lei - cea mai mare pensie din judeţul Alba
Cea mai mică este de aproximativ 180.000 de lei
     Deşi peste 90% din cei 103037 pensionari înregistraţi actualmente în judeţul Alba nu sunt nici pe departe mulţumiţi de quantumul pensiilor, există totuşi un club select al celor care pot trăi super din pensie. Conform declaraţiilor directorului Casei Judeţene de Pensii Alba, d-na Camelia Coclici, în judeţ există un pensionar care primeşte lunar frumuşica sumă de 14 milioane de lei. Identitatea acestuia nu a fost dezvăluită fiind vorba, se pare, de un fost director de regie locală. Alţi 5 pensionari se "mulţumesc" cu sume cuprinse între 10-12 milioane de lei, iar câteva sute undeva în jurul a 6-7 milioane lei. În schimb la polul opus se află cei 21920 de pensionari (foşti membrii CAP) a căror pensie medie depăşeşte cu puţin 360.000 de lei iar cea mai mică abia atinge suma de 180.000 de lei. (R.J.)
Ziua de naştere a Prea Fericitului Teoctist
     Vineri, 7 februarie a.c. este ziua de naştere a Prea Fericitului Patriarh Teoctist. Ajuns la venerabila vârstă de 88 de ani, Prea Fericitul va fi sărbătorit la Bucureşti de preoţi şi credincioşi ortodocşi. (F.R.)
La Alba Iulia
Cea mai scăzută presiune atmosferică din ultimii 20 de ani
     Medicii de la Serviciul de Urgenţă al Spitalului judeţean Alba se confruntă cu un număr tot mai mare de pacienţi care suferă de diferite afecţiuni din cauza variaţiilor bruşte de temperatură. De asemenea, presiunea atmosferică a fost cea mai scăzută înregistrată în ultimii 20 de ani. Numai în ultimele două zile, temperaturile au variat de la minus 14 la minus 1 grad Celsius la Alba Iulia. Presiunea atmosferică măsurată la Alba Iulia a fost de 722 mm coloană de mercur. Cardiacii şi persoanele în vârstă sunt cele mai expuse categorii la îmbolnăviri. (F.R.)

Editorial
Curier județean
Ultima oră
Alte căutări în arhivă
Reveniți la ziua de azi
Mirajul banilor de la Roşia Montană înfierbântă minţile infractorilor
Şarlatani, plesnitori şi şuţi dau târcoale noilor miliardari
Atenţie la depozitele bancare de prin saltele, coteţe şi şuri
     Faptul că în aceste zile, în zona Roşia Montană - Abrud, se învârt sume de ordinul miliardelor de lei iar aceşti bani nu sunt protejaţi rapid în depozite bancare ci doar în locuri "secrete" asigurate de lacăte sau zăvoare, a atras în zonă o faună colorată, compusă îndeosebi din plesnitori, şarlatani şi şuţi de buzunare. Pentru a preveni orice fel de incidente nedorite, poliţiştii din zonă monitorizează mai atent fluctuaţia persoanelor şi a autoturismelor.
     *La Roşia Montană, poliţiştii din comună au extins cercetările în cazul celor trei furturi din locuinţe comise de doi localnici - Ioan Albu şi Gheorghe Luchian. Poliţiştii au descoperit că cei doi, în complicitate cu minorul Samoil L. (de 17 ani) au mai "vizitat" încă alte patru locuinţe de unde au furat aparatură electronică, un ceas de perete, un binoclu, bibelouri şi o sobă Vesta. Prejudiciul a fost recuperat, iar celor în cauză le-a fost întocmit dosar penal pentru furt calificat. Demn de remarcat este faptul că hoţii "calcă" mai des gospodăriile vândute de băştinaşi companiei miniere din Roşia Montană.
     * Poliţiştii din Abrud au depistat doi tineri, veniţi tocmai din zona Sebeş să dea "ţepe" în zonă, cu ocazia târgului săptămânal desfăşurat luni, 3 februarie, în oraşul de pe Abrudel. Nicolae G., de 16 ani, din Petreşti şi Ion F., de 21 de ani, din Lancrăm, au fost depistaţi de oamenii legii în timp ce încercau să vândă inele din metal galben, ştanţate pe interior cu numărul 585 şi 14 K, ca fiind din aur. Poliţiştii au identificat şi o păgubită, din Abrud, care dăduse deja 100.000 de lei pe un inel din... "aur". Cei doi tineri vor fi cercetaţi penal pentru comiterea infracţiunii de înşelăciune. Tot în târg a fost găsită şi minora Petronela I., de 14 ani, din Sebeş, despre care s-a aflat ulterior că era fugită de acasă. Fata a fost adăpostită în Abrud, până în 4 februarie, când părinţii săi au venit din Sebeş să o ia acasă. În urma verificărilor s-a constatat că minora nu comisese nici o infracţiune până la ora identificării ei de către poliţie.
Nicoleta TOMUŢA

Troiene de doi metri la Arieşeni
Mai multe cătune au rămas izolate de restul lumii
     Începând de marţi şi până ieri după-amiază a nins puternic în zona Munţilor Apuseni. Stratul de zăpadă măsura ieri 60 de cm la Arieşeni, 50 cm la Avram Iancu, 40 cm la Scărişoara şi Albac, 35 cm la Horea etc. Prin urmare a fost nevoie de intervenţia echipajelor de deszăpezire. Potrivit informaţiilor furnizate de d-l Ovidiu Şerbu, echipajele de la Drumuri Naţionale au avut mai mult de furcă în zona Arieşeni, unde din cauza cantităţii mari de zăpadă căzută, eliberarea carosabilului s-a făcut cu greutate. Ieri dimineaţă drumul era circulabil doar pe o bandă şi jumătate, dar la orele amiezii circulaţia se putea desfăşura pe ambele sensuri în condiţii de iarnă. Din cauza zăpezii scoasă pe marginea drumului, nămeţii au ajuns până la doi metri înălţime.
Florin ROMAN

Sus
© Copyright S.C. Unirea Pres SRL
Toate drepturile rezervate.