Curier județean
Rugăciunea de azi
     Doamne, curăţeşte-mă pe mine păcătosul, că niciodată n-am făcut bine înaintea Ta; scapă-mă, deci, de vicleanul şi fă să fie întru mine voia Ta, ca fără de osândă să deschid gura mea cea nevrednică şi să laud Preasfânt Numele Tău: al Tatălui şi al Fiului şi al Sfântului Duh, acum şi pururea şi în vecii vecilor. Amin.
Calendar religios
Ortodox: Sf. Mare Mc. Teodor Stratilat; Sf. Prooroc Zaharia
Catolic: Sf. Ieronim Emiliani
Greco-catolic: Dupăprăznuirea Întâmpinării. Sf mare mc Teodor Stratilatul-"Comandantul" (s IV). Sf pf Zaharia (520 î Hr).
Meteo
     *AZI: Vreme rece şi în general închisă. Va ninge local şi izolat iar temperaturile vor fi negative; presiunea atmosferică va atinge valori ridicate în cea mai mare parte a ţării.
     * MÂINE: Vremea va fi rece, chiar geroasă noaptea şi dimineaţa. Ninsorile sunt izolate, dar poate apărea ceaţa asociată şi cu depunere de chiciură. Presiunea atmosferică, uşor variabilă.
Editorial
Prima pagină
Ultima oră
Alte căutări în arhivă
Reveniți la ziua de azi
Știri
Erată la "Minciuni liberale"
     În comunicatul de presă, intitulat "Minciuni liberale", s-au strecurat două afirmaţii, referitoare la domnul Teodor Atanasiu, care nu sunt conforme cu realitatea. Este vorba de fragmentul care se referă la "lipsa de cultură politică, de înţelegere a luptei loiale pe eşichierul politic, de îngustime a gândirii" şi respectiv "a început campania electorală cu duritate şi mârlănie".
     Dezminţim faptul că domnul Atanasiu este "lipsit de cultură politică" şi că a început campania electorală cu "mârlănie". (Biroul de presă al Consiliului judeţean Alba)
Ceartă pe minutele de intervenţie
     În debutul şedinţei CJ Alba, consilierii s-au ciondănit din nou pe tema timpului unei intervenţii. Propunerea preşedintelui CJ Alba, Eugen Popa, ca fiecare consilier să poată vorbi 2 minute la o intervenţie i-a nemulţumit pe consilierii PNŢCD, Liviu Stoica care a avansat 5 minute şi PD, Alexandru Danciu, care a dorit 3 minute pentru o intervenţie. Propunerea preşedintelui CJ Alba, Eugen Popa, a trecut cu 18 voturi pentru şi 16 împotrivă. (F.R.)

Poliţia ne ajută
     * Referitor la articolul intitulat "Poliţia ne ajută sau ne încurcă?", apărut în ziarul "Unirea" din data de 5 februarie 2003, Biroul de presă al IPJ Alba face următoarele precizări: deşi din conţinutul articolului menţionat rezultă că ajutorul şefului Postului de poliţie din comuna Întregalde, ag. pr. Radu Selegean nu şi-ar fi îndeplinit atribuţiile de serviciu, în urma verificărilor efectuate şi audierea martorilor precizaţi în articol ca fiind prezenţi la faţa locului în momentul comiterii accidentului şi la efectuarea cercetărilor cauzelor generatoare şi urmările acestuia, rezultă că aspectele sesizate nu se confirmă, iar lucrătorul de poliţie a acţionat conform prevederilor legale. (Biroul de presă al IPJ Alba)
     * Privitor la articolul intitulat "Salariile poliţiştilor - rotunjite cu sporul de fidelitate şi de misiune permanentă... Aici sunt... amenzile dvs." apărut în ziarul "Unirea" în data de 4 februarie 2003, Biroul de presă al IPJ Alba face următoarele precizări:
     La calcularea veniturilor lunare ale lucrătorilor Ministerului de Interne nu se ţine seama de valoarea amenzilor aplicate de către aceştia, deci nu există legătură între majorarea cuantumului amenzilor şi majorarea retribuţiei poliţiştilor. De altfel, sporurile menţionate în cuprinsul acestui articol nu au aplicabilitate. (Biroul de presă al IPJ Alba)
La Agenţia SAPARD
Depunerea proiectelor de infrastructură rurală rămâne încă suspendată
     Deşi Biroul Regional Alba SAPARD a reuşit să termine la termenele prevăzute verificarea proiectelor depuse, referitoare la dezvoltarea infrastructurii rurale, această măsură a programului rămâne în continuare suspendată. După cum a precizat ieri, în cadrul videoconferinţei săptămânale d-na Ana Maria Goia, directorul Biroului Alba, motivul îl reprezintă faptul că Agenţia Naţională SAPARD nu a reuşit încă să le analizeze pe toate la nivelul întregii ţări.
     Oricum, şanse mari de reuşită se pare că le au doar proiectele depuse în lunile august şi septembrie ale anului trecut, întrucât valoarea acestora este aproape echivalentă cu cea a fondurilor acordate prin programul SAPARD pe primii doi ani de zile. De asemenea, d-na Goia a mai spus că se află în curs de pregătire o a treia măsură care vizează investiţiile în exploataţiile agricole, care ar putea deveni operaţională la mijlocul anului în curs.(R.J.)
Artişti blăjeni la Festivalul de poezie de la Sângeorgiu de Pădure
     La sfârşitul săptămânii trecute, la Sângeorgiu de Pădure a avut loc ediţia a II-a a Festivalului de Poezie "Mihai Eminescu". Organizat de Despărţământul ASTRA din Sângeorgiu de Pădure, festivalul i-a avut ca invitaţi pe numeroşi artişti mai ales membri ai despărţămintelor din zona Târnavelor. Printre aceştia la loc de cinste s-au aflat cei ai Despărţământului ASTRA "Timotei Cipariu" Blaj. Juriul concursului a acordat premii pe două secţiuni: recitare şi creaţie. Reprezentanţii noştri au fost şi ei premiaţi. La secţiunea creaţie o menţiune i-a revenit elevei Alexandra Fărcaş de la Colegiul Naţional "IMC" Blaj, în timp ce Raluca Beldean, de la acelaşi colegiu, a obţinut premiul al II-lea la secţunea de recitare. La aceeaşi secţiune au mai fost recompensaţi cu premiul special al juriului şi Ioan Andreia şi Alina Boţan de la Liceul Teologic "Sfântul Vasile cel Mare" Blaj. Însă zona Blajului a fost reprezentată şi de cunoscuta interpretă a cântecului popular românesc - Veta Biriş, care a susţinut un apreciat recital.
     Festivalul de poezie de la Sângeorgiu de Pădure a demonstrat capacitatea ASTREI de a descoperi şi cultiva talente, de a promova frumosul artistic în sufletul şi preocupările tinerilor.
Silvia POP

PUR Alba pune umărul la elaborarea Legii conflictului de interese
     PUR (social - liberal) Alba a trimis Guvernului, Preşedinţiei, Parlamentului, unor miniştri şi partide politice propunerea ca în "Legea conflictului de interese" să fie inclusă interdicţia pentru salariaţii de la societăţi comerciale şi regii cu capital majoritar sau integral de stat de a avea şi calitatea de acţionar sau asociat la o firmă privată care desfăşoară activităţi similare sau complementare. Interdicţia se referă atât la salariat cât şi la rudele acestuia până la gradul trei. Propunerea făcută de preşedintele PUR Alba, Nicolae Popa şi vicepreşedintele cu problemele IMM-urilor, Ioan Căldare, se înscrie în preocuparea permanentă şi susţinută a PUR în vederea normalizării situaţiei mediului de afaceri şi a fost foarte bine primită de forurile competente. (R.S.)

Sus

© Copyright S.C. Unirea Pres S.A.
Toate drepturile rezervate.