Curier județean
Rugăciunea de azi
    Născătoare de Dumnezeu Fecioară, bucură-te, ceea ce eşti cu Dar dăruită, Marie, Domnul este cu tine. Binecuvântată eşti tu între femei şi binecuvântat este rodul pântecelui tău; că ai născut pe Mântuitorul sufletelor noastre. O! Preasfântă Doamnă, Fecioară, de Dumnezeu Născătoare, primeşte nevrednica noastră rugăciune şi ne păzeşte de moarte năpraznică şi ne dăruieşte pocăinţă înaintea sfârşitului nostru. Amin.
Calendar religios
Ortodox: Cuv. Martinian; Sf. Ap. Acvila şi Priscila
Catolic: Sf. Valentin
Greco-catolic: Pc. pr. Martinian
Meteo
     *ASTĂZI: Ciclonul mediteranean care ne-a creat atâtea probleme s-a destrămat, presiunea atmosferică a crescut, cerul s-a degajat şi soarele va fi prezent pe bolta cerească. În schimb, temperatura a scăzut foarte mult, maximele diurne nu vor depăşi -4 grade C, local mai ridicate în zonele de deal. Noaptea va fi geroasă, iar mercurul termometrelor va coborî până la -10, -12 grade C.
     *MÂINE: Parametrii atmosferici se vor menţine în limitele aceloraşi valori şi nu se prevăd schimbări majore.
Editorial
Prima pagină
Ultima oră
Alte căutări în arhivă
Reveniți la ziua de azi
Știri
Țărăniştii din Alba au încredere în Victor Ciorbea
Comunicat de la PNŢCD Alba
     Urmare a apariţiei în mass-media a unei ştiri pretinsă a fi de senzaţie, conform căreia d-l preşedinte al PNŢCD, Victor Ciorbea, ar fi negociat cu d-l Adrian Năstase trecerea dânsului la PSD în schimbul unui post de senator de Alba, vă comunicăm că Organizaţia Judeţeană Alba a PNŢCD dezavuează o asemenea încercare de destabilizare a partidului nostru şi de a induce în eroare membrii şi simpatizanţii PNŢCD.
     Acum ne este mai clar ca oricând că PNŢCD este receptat de actuala putere ca adevăratul partid de opoziţie, singurul de care probabil se teme, pentru că promovează morala creştină, respectul persoanei şi justiţia socială.
     Organizaţia Judeţeană a PNŢCD Alba îşi manifestă deplina încredere în preşedintele Victor Ciorbea, căruia îi acordă întreaga încredere şi sprijinul politic.
Marcel SIMION,
preşedintele PNŢCD Alba

PUR Alba a mediat întâlnirea liderilor de tineret
     Luni, 10 februarie, la sediul PUR s-au întâlnit toţi liderii organizaţiilor de tineret ale partidelor politice de pe întreg eşichierul politic al judeţului. Inedita întâlnire a rezultat, după cum ne-a declarat preşedintele OT PUR Alba, Ciprian Cioban, în adoptarea unui program comun de acţiune materializat printr-un acord de principiu pentru susţinerea ONG-urilor de tineret şi a ligilor studenţilor de la universităţile din Alba Iulia, precum şi înfiinţarea unui Forum al Tineretului pentru sprijinirea tinerilor neimplicaţi politic. Ceea ce este de salutat la această întâlnire la care au participat reprezentanţi ai PUR, PSD, PD, PRM şi PNŢ este faptul că s-a ajuns la consens şi s-au depăşit toate orgoliile, liderii de tineret demonstrând un nivel de comunicare al cărui exemplu ar putea fi urmat de seniorii partidelor din judeţ. (T.I.)

La A.J.O.F.M. Alba
Preselecţie pentru lucru în Spania
     Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă - Alba organizează preselecţia candidatelor pentru lucru în Spania pe o durată de aproximativ 3 luni în agricultură, la cules de căpşuni, zmeură şi citrice. Selecţia finală are loc la sediul Oficiului pentru Migraţia Forţei de Muncă în perioadele 12 - 14 februarie 2003 şi 17 - 21 februarie 2003, efectuându-se în exclusivitate de către angajatorul străin.
     Având în vedere specificul şi condiţiile în care se desfăşoară munca, preselecţia se adresează femeilor care au o oarecare practică în muncile agricole.
     Pentru prezentarea la preselecţia care se desfăşoară la sediul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă - Alba, str. Zorilor nr. 10B, bl. Columna (în spatele pieţei agroalimentare Centru), persoanele interesate trebuie să aibă vârsta cuprinsă între 20 şi 40 de ani şi să prezinte următoarele documente pentru obţinerea adeverinţei de preselecţie: *actul de identitate - cu o valabilitate de minim 6 luni; *paşaport - cu o valabilitate de minim 1 an; *adeverinţă medicală de la medicul de familie din care să rezulte că sunt clinic sănătoase şi nu figurează cu boli cronice; *acte doveditoare că deţin şi lucrează pământ. (A.D.T.)
Tirurile lui Augustin Man
     Referitor la articolul "Recorduri la... pas", publicat în ziarul "Unirea", din data de 10 februarie 2003, şi semnat de ec. Man Augustin, noi cetăţenii de pe strada Digului din oraşul Ocna Mureş, ne exprimăm dezacordul total faţă de cele afirmate de această persoană bolnavă, care, cu dispreţ faţă de proprietarii imobilelor de pe această stradă, face referiri calomnioase la adresa domnului primar şi a domnilor consilieri locali, care, pe bună dreptate, la reclamaţiile şi nemulţumirile noastre au luat o hotărâre de a limita viteza de circulaţie la maşinile de mare tonaj pentru următoarele motive: *Casele noastre crapă din cauza trepidaţiilor produse de trecerea cu viteză mare a acestor autovehicule, deşi noi am muncit cinstit o viaţă întreagă să le construim şi să le întreţinem; *poate că pe domnul care a scris articolul, având venituri de zeci de milioane pe lună, (cât sunt ele câştigate de cinstit aşa cum pretinde), nu-l interesează faptul că ni se degradează casele, ceea ce denotă o nesimţire totală deoarece a ajuns la aproape 70 de ani şi l-a părăsit bunul simţ; *în ceea ce priveşte circulaţia maşinilor de mare tonaj din cartierul "Colonia Soda" chiar tirurile fiului său blochează arterele de circulaţie; *veniturile de miliarde ale acestui clan de parveniţi nu ştim noi cât sunt de cinstite, dar, din câte cunoaştem, din simplu poştaş nu putea să-şi facă asemenea averi prin muncă cinstită; *"profesorilor" care îl sfătuiesc să facă asemenea afirmaţii precum cele din articol, le sugerăm să mai citească legislaţia în vigoare şi să nu ne marginalizeze pe noi, cetăţenii de pe această stradă; *cetăţeanului Man Augustin îi recomandăm să-şi vadă liniştit de pensie şi de nepoţi, că de problemele comunităţii are cine să se ocupe; *solicităm conducerii oraşului să oprească circulaţia maşinilor de mare tonaj pe strada Digului înainte de a se dărâma casele pe noi; *sugerăm conducerii societăţii unde lucrează să-l trimită în pensie că sunt destui tineri cu pregătire superioară care n-au un loc de muncă, mult mai competenţi decât un biet "poştaş"; *din câte cunoaştem, acum câţiva ani când domnul primar şi consiliul local au făcut canalizarea pe strada unde locuieşte, numitul Man Augustin a avut o gândire sănătoasă la adresa primarului, acum probabil gândirea lui s-a îmbolnăvit de la ...., canalizare. Asta da sănătate în mintea lui. Pentru ceea ce au făcut domnul primar şi domnii consilieri locali, noi le mulţumim pe această cale, asigurându-i că le vom acorda în continuare girul nostru în vederea rezolvării favorabile a tuturor problemelor cu care se confruntă administraţia locală. (Un grup de 11 cetăţeni)

Sus

© Copyright S.C. Unirea Pres S.A.
Toate drepturile rezervate.