Ultima oră
Știri
Acţiuni umanitare
     Directorul executiv al Comisiei Judeţene Anti-Sărăcie şi Promovare a Incluziunii Sociale Alba, Mihaela Deheleanu Mih, a precizat în cadrul conferinţei de presă săptămânale a CJ Alba, că Fondul "Solidaritatea" a cedat până acum pentru acţiuni umanitare sume în valoare de până la 50 de milioane de lei, vicepreşedintele Doru Cetean, depunând şi el o cerere pentru sponsorizarea lui Alexandru Pârgaru cu 100 de euro. Tot din Fondul "Solidaritatea" au fost acordate, în judeţul Alba, cinci burse pentru studenţi şi cinci burse pentru elevi pentru tot anul şcolar. (T.I.)
Un tânăr a băut antigel
     Un copil de 17 ani, Călin C., din Abrud, a fost adus în stare gravă la Serviciul de Urgenţe al Spitalului Judeţean Alba, după ce a băut antigel.
     Potrivit informaţiilor furnizate de poliţişti, tânărul a furat 32 cartele telefonice reîncărcabile "Orange" şi una "Connex", în valoare de 12,3 milioane de lei, dintr-un chioşc din Abrud. După ce l-au identificat pe autorul furtului, poliţiştii au recuperat 14 cartele ascunse în subsolul blocului unde locuia şi sub un dulap din casa scărilor. Înainte de a fi depistat de oamenii legii, Călin a băut 100 ml de antigel auto. (N.T., F.R.)
Autoincendiat din greşeală
     Un bătrân de 70 de ani din Silivaş a fost adus în stare gravă la Serviciul de Urgenţe al Spitalului Judeţean Alba, prezentând arsuri de gradele I, II şi III pe mâini, faţă şi torace şi în zona căilor respiratorii. Bărbatul a vrut să înteţească focul cu benzină, însă flăcările l-au cuprins şi pe el. Adus în stare de şoc, bărbatul a suferit arsuri pe 30 la sută din suprafaţa corpului, fiind în prezent internat în cadrul secţiei ATI. (F.R.)
Seară muzeală
     În anul în care aniversăm 85 de ani de la Marea Unire, manifestările care prefaţează acest eveniment au început deja. Muzeul Naţional al Unirii din Alba Iulia organizează joi, 13 februarie, ora 16.30, o seară muzeală. Ea este dedicată întemeietorilor acestei instituţii A. Cserni, L. Opriş, E. Hulea. şi I. Berciu. Cu acest prilej va avea loc şi lansarea volumului "Apulum XXXIX" în care sunt reunite cele mai valoroase rezultate ale activităţii de cercetare care se desfăşoară la Muzeul Naţional al Unirii. (A.D.)
Cea mai frumoasă declaraţie de dragoste
     Lăsând pentru moment politica deoparte, cu prilejul zilei Sfântului Valentin, Organizaţia de Tineret a Partidului Democrat Alba lansează concursul tematic "Cea mai frumoasă declaraţie de dragoste". Concursul se bucură şi de participarea tinerilor din celelalte judeţe ale ţării. Declaraţia câştigătoare din fiecare judeţ va fi analizată de Biroul Permanent al OTD, care va alcătui topul celor mai frumoase declaraţii de dragoste. Se vor oferi premii surpriză. Declaraţiile de dragoste sunt aşteptate până sâmbătă, 15 februarie, pe adresa e-mail: bppdaâapulum.ro sau la sediul Partidului Democrat din Alba Iulia, strada Luminii nr. 3, fax. 0258/818350. (A.D.)

Editorial
Prima pagină
Curier județean
Alte căutări în arhivă
Reveniți la ziua de azi
Consilierii judeţeni Teodor Atanasiu, Liviu Stoica şi Ion Dumitrel l-au băgat în corzi pe preşedintele Eugen Popa
Domnia sa a fost salvat de prefectul Ioan Rus
     Aşa cum este şi firesc într-o democraţie, anumiţi consilieri din cadrul CJ Alba şi în special cei ai opoziţiei, îşi exprimă în dese rânduri în plenul şedinţelor, anumite păreri contrare majorităţii. În schimb, preşedintele acestui organism, Eugen Popa este de la o vreme încoace foarte deranjat de modul şi maniera în care se manifestă unii dintre aleşii în "parlamentul" judeţean, nominalizându-i în acest sens ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, pe Teodor Atanasiu - PNL, Liviu Stoica - PNŢCD şi Ion Dumitrel - PD. "Aceste persoane sunt vădit răutăcioase la adresa mea şi implicit a PSD - ului. Intervenţiile lor nu conţin nimic substanţial, ci doar intenţia clară de denigrare cu orice mijloace. Conform regulamentului de fucţionare, doar preşedintele are voie să acorde cuvântul însă aceşti domni fac opinie separată. Spre exemplu, Atanasiu nici măcar nu cunoaşte acest regulament, aflând abia de curând care sunt atribuţiile delegaţiei permanente şi mai mult trebuie să ştie ca la un proiect de hotărâre, amendamentele trebuie discutate în prealabil. Despre Stoica ce să vă spun? Este tot timpul pus pe scandal, pe care îl caută parcă cu lumânarea, şi ţipă permanent la mine, aşa cum s-a întâmplat şi în ultima şedinţă. Iar Dumitrel mă acuză deja de pedeserizarea instituţiei deşi încă nici măcar nu am demarat schimbarea organigramei CJ. Vreau să le mai comunic că îşi pot da cu părerea în cadrul şedinţelor comisiilor de specialitate ale Consiliului judeţean, aspect care din cunoştiinţele mele reprezintă o raritate. Nu aprofundează aproape deloc materialele, le citesc pe hol cu puţin timp înainte şi lansează fel şi fel de acuzaţii fără nici un suport", a spus preşedintele CJ Alba precizând totodată că nu mai este dispus să tolereze asemenea manifestări şi că va aplica de acum înainte sancţiunile prevăzute de regulament.
     Deşi toate aceste afirmaţii "miros" a politica "pumnului în gură", prefectul Ioan Rus prezent alături de colegul său din fruntea judeţului, a negat cu vehemenţă acest lucru. Domnia-sa nu a omis însă să-l laude suculent pe Eugen Popa, caracterizându-l ca fiind cel mai destoinic preşedinte din câţi s-au succedat până în prezent la conducerea CJ Alba. Mingea a fost acum aruncată în terenul celor trei, aşteptăm acum returul (sau reverul).
Răzvan JURCĂ

Participarea României la războiul din Irak - parafată de Parlament
     Parlamentul a aprobat miercuri, 12 februarie, în şedinţă comună, participarea României la o eventuală intervenţie în Irak cu 278 de militari şi prin punerea la dispoziţia Coaliţiei americane a spaţiului aerian şi infrastructurii necesare. Cu excepţia parlamentarilor PRM, dintre care doi au votat împotrivă, iar 74 s-au abţinut, parlamentarii s-au exprimat în favoarea cererii preşedintelui Iliescu remisă Parlamentului în urma unei solicitări a Statelor Unite. Potrivit hotărârii, România va participa la intervenţia militară cu 4 ofiţeri de stat major în cadrul Comandamentului coaliţiei, o campanie de decontaminare nucleară, biologică şi chimică (70 de militari), un pluton de Poliţie militară (25 de militari), un detaşament medical (30 de cadre) şi un detaşament de geniu (149 de militari). (T.I.)
Teoretic stăm bine cu agricultura
Bilanţul activităţii pe anul 2002 a unităţilor cu profil agricol din judeţ
     La sediul DGAIA Alba a avut loc ieri prezentarea activităţii unităţilor cu profil agricol din judeţ desfăşurată în cursul anului 2002: Direcţia Generală pentru Agricultură şi Industrie Alimentară - activitatea instituţiei a fost prezentată de directorul general Gheorghe Lazea şi de inspectorul şef - ing.Nicoale Mihălţan, Oficiul Judeţean de Consultanţă Agricolă - ing. Mircea Rus, Inspectoratul pentru Controlul Calităţii Seminţelor - ing. Nicolae Albu, Oficiul Judeţean de Studii Pedologice şi Agrochimice - ing.Aurel Todoran, Oficiul Judeţean de Reproducţie - ing.Dumitru Muntiu, Direcţia Fitosanitară - ing.Dumitru Cornel. De asemenea, directorul DGAIA, ing.Nicolae Budrală, a adus la cunoştinţa celor prezenţi cele mai importante programe ce urmează a fi puse în practică în cursul anului 2003.
     La întâlnire au participat prefectul judeţului - av.Ioan Rus, vicepreşedintele Consiliului judeţean - Ioan Florea, precum şi alţi invitaţi din cadrul unităţilor de profil din judeţ. Şefii instituţiilor din sectorul agricol au prezentat activitatea derulată pe parcursul anului 2002, realizările, comparativ cu perioada anterioară anului 2000, dar şi neîmplinirile din anul care a trecut. S-au trecut în revistă realizările anului 2002, au fost prezentate grafice şi date concrete; concluzia: producţii mai mari, un sprijin important din partea statului pentru susţinerea sectorului agricol şi nu în ultimul rând specialiştii de valoare ai judeţului, care s-au format de-a lungul timpului şi prin a căror colaborare se poate spera în relansarea agriculturii. Desigur că, aşa cum spunea şi directorul general al DGAIA Alba, ing. Gheorghe Lazea, sunt şi sectoare şi zone în care rezultatele nu s-au ridicat la nivelul aşteptărilor, dar important este că se cunoaşte cauza neîmplinirilor şi deci, pe viitor, se pot alege soluţiile optime pentru reabilitarea acestora. (A.D.T.)

Sus
© Copyright S.C. Unirea Pres SRL
Toate drepturile rezervate.