Prima pagină Ediția din: 25.2.2003
Știri
O carte de critică despre scriitorii de la revista "Discobolul"
     Zilele acestea, fundaţia PAEM a editat o carte de critică literară semnată de criticul şi istoricul literar Ioan Nistor. Cartea se intitulează "Scriitori ardeleni actuali" şi este dedicată scriitorilor de la revista "Discobolul": Aurel Pantea, Eugen Curta, Mircea Stâncel şi Cornel Nistea. Cartea reprezintă doar primul volum dintr-o serie de exegeze ale celor mai reprezentativi scriitori actuali din întregul Ardeal. (G.J.)
Daimler Chrysler în sprijinul cugirenilor
     Concernul Daimler Chrysler a donat oraşului Cugir echipamentul complet pentru o cantină cu capacitatea de 600 de persoane. Bunurile au fost distribuite şcolilor generale 2, 3 şi 4, Clubului copiilor, Centrului de Plasament, Căminului Cultural Vinerea, grădiniţelor 4 şi 5, cantinei Primăriei Cugir, Colegiului "David Prodan", cantinei SC "Cugir" SA şi centrului de producţie pavele, aparţinător primăriei. (N.T.)
Casă pentru Protopopiatul ortodox din Aiud
     Delegaţia Permanentă a Consiliului Judeţean Alba a avizat favorabil proiectul de hotărâre privind transferul cu titlu gratuit a unui imobil situat în Rimetea (nr. 187), din patrimoniul SC "Siderurgica" SA Hunedoara în domeniul public al judeţului şi în administrarea Protopopiatului Ortodox Aiud. Imobilul este compus din parter construit pe fundaţie din beton, ziduri de cărămidă, acoperiş cu învelitoare de ţiglă şi 4 încăperi de o suprafaţă de 232 mp. Terenul aferent este de 177 mp cu destinaţie curte. (F.R.)
A fost găsit mort într-o cabană forestieră
     Un muncitor zilier a fost găsit mort într-o cabană forestieră din zona Râul Mare - Cugir. Victima se numeşte Ilie Săuca, de 56 de ani, cu domiciliul în Sebeş. Lângă cadavrul victimei s-a găsit acid sulfuric golit dintr-un acumulator. Legiştii care au efectuat autopsia susţin că Săuca a decedat din cauza unei ciroze hepatice, bărbatul fiind în ultima fază a bolii. (F.R.)

Editorial
Curier județean
Ultima oră
Alte căutări în arhivă
Reveniți la ziua de azi
În pofida zvonurilor
Bega UPSOM nu va trece la disponibilizări
     Directorul general al SC Bega UPS Ocna Mureş, Ioan Bogdan, a negat vehement posibilitatea disponibilizării a circa 120 de salariaţi, cum se zvonea ieri printre salariaţi. "Cu certitudine nu facem concedieri sau disponibilizări, pentru că avem nevoie de oameni şi oricum oraşul are destule probleme sociale. Aceste zvonuri sunt răspândite de persoane rău intenţionate care doresc incitarea oamenilor", ne-a declarat Ioan Bogdan, director general al SC Bega UPSOM. Dânsul a adăugat că cele trei tichete pe care le oferă în plus conducerea uzinei vor fi acordate de la 1 februarie şi nu de la 1 aprilie cum se stabilise anterior.
     Pe de altă parte, sindicaliştii afirmă că vor continua protestele, ei beneficiind de întăriri şi de la alte unităţi din domeniu. (F.R.)
Epilog cu happy-end
Roman Costan reinstalat la şefia CGP Alba
     Luni, 24 februarie, CJ Alba a primit avizul de reîncadrare a lui Roman Costan în funcţia de şef al Corpului Gardienilor Publici Alba. Astfel, la adresa CJ Alba nr. 488/27 ianuarie 2003, IJP Alba a acordat aviz cu port armă de serviciu lui Roman Costan, reinstalarea acestuia având loc la sediul CGP Alba în prezenţa preşedintelui CJ Alba, Eugen Popa şi a vicepreşedintelui Doru Cetean. Preşedintele CJ Alba Eugen Popa a declarat că doreşte să fie informat zilnic despre activitatea CGP Alba şi să revină aici numai cu ocazii bune, reamintind totodată că din acest moment legea trebuie respectată şi cine o va încălca va trebui să suporte consecinţele. Reinstalat la conducerea CGP Alba, Roman Costan a declarat că a revenit la şefia gardienilor după cum a promis şi că dacă până în noiembrie 2000 nu a avut certitudinea că va câştiga acest proces, după această dată a fost convins că legea va triumfa, iar sentinţa care i-a dat câştig de cauză se poate numi şi sentinţa Roman Costan. (T.I.)
Primarii PSD din zona Blaj la raport
Oferta electorală, realizată şi depăşită
     Sâmbătă, 22 februarie a.c., Delegaţia Permanentă a PSD Alba, condusă de preşedintele Ioan Rus, a încheiat, la Blaj, acţiunea de evaluare a modului în care primarii, viceprimarii şi consilierii partidului au acţionat pentru îndeplinirea platformei electorale propuse la alegerile din anul 2000. Au fost analizate primăriile din Blaj şi comunele învecinate: Crăciunelu de Jos, Sâncel, Cergău, Cenade, Jidvei, Valea Lungă, Şona, Cetatea de Baltă.
     Raportul prezentat de primarul municipiului Blaj, Ioan Şolea, a evidenţiat că reprezentantul PSD nu numai că şi-a onorat integral oferta electorală cu un an înainte de terminarea mandatului, dar are şi importante realizări în plus. Primăria a sprijinit direct înfiinţarea unor întreprinderi cu capital străin, acţiune care a condus la crearea a circa 1000 noi locuri de muncă; a susţinut constituirea a 3 societăţi şi 21 exploataţii agricole; a modernizat şi asfaltat pieţele municipiului; a înlocuit şi extins reţeaua de apă potabilă şi canalizare a municipiului; a asfaltat 3 km de drumuri şi a făcut kilometri de trotuare noi; a extins semnificativ spaţiile verzi şi parcările şi multe altele.
     Primarii din comunele sus-menţionate au demonstrat, de asemenea, că au realizat deja peste 70% din obiectivele cuprinse în oferta electorală iar în perioada rămasă până la alegeri angajamentele asumate vor fi respectate. Organizaţia PSD din Cenade a decis, pe de altă parte, retragerea sprijinului politic pentru consilierii Aurel Banciu, Viorel Banciu, Aurel Negru care nu s-au implicat suficient în rezolvarea problemelor comunităţii locale.
     După finalizarea evaluării activităţii reprezentanţilor PSD în primării şi consilii locale va urma etapa alcătuirii noilor liste electorale. Activitatea pozitivă a primarilor din zona Blaj îi recomandă, a apreciat domnul Ioan Rus, să fie menţinuţi şi pe listele pentru noua legislatură. (Biroul de presă al PSD)

Sus
© Copyright S.C. Unirea Pres SRL
Toate drepturile rezervate.