Curier județean
Rugăciunea de azi
    Binecuvântat să fii, Dumnezeul meu, căci, deşi eu nu sunt vrednic de nici un bine, dărnicia şi nemărginită bunătatea Ta niciodată n-au încetat să verse binefaceri chiar peste cei nemulţumitori şi mult înstrăinaţi de Tine.
     Întoarce-ne spre Tine, ca să fim mulţumitori, smeriţi şi evlavioşi, căci Tu eşti mântuirea noastră, Tu eşti tăria şi curajul nostru. Amin.
Calendar religios
Ortodox: Cuv. Gherasim; Sf. Mc. Pavel şi Iuliana.
Catolic: Sf. Cazimir.
Greco-catolic: Pc pr Gherasim de la Iordan
Meteo
     * AZI: Cerul va fi senin şi soarele va străluci; temperatura va ajunge în timpul zilei până la +5 grade C. În cursul nopţii cerul se va acoperi treptat cu nori, temperatura minimă situându-se în jurul valorii de -4 grade C.
     * MÂINE: Cerul se va înnora, temperatura în cursul zilei fiind de +4 grade C, iar noaptea -2 grade C.
Editorial
Prima pagină
Ultima oră
Alte căutări în arhivă
Reveniți la ziua de azi
Știri
Schimb cultural Alba - Vâlcea
     Cu ocazia zilei numelui Episcopului de Vâlcea şi Argeş, preasfinţitul Gherasim, la Episcopia Vâlcea, a avut loc duminică, 2 martie a.c. un schimb cultural Alba-Vâlcea. Organizat de Direcţia Judeţeană pentru Cultură, Culte şi Patrimoniu Cultural Naţional Alba şi Primăria Albac în colaborare cu Episcopia de Vâlcea şi Argeş acest eveniment s-a bucurat de un real succes în rândul participanţilor.
     Din delegaţia judeţului Alba au făcut parte preotul Doru Ghiaja, Gheorghe Paşca - primarul comunei Albac şi poetul Dumitru Mălin - directorul Direcţiei Judeţene pentru Cultură, Culte şi Patrimoniu Cultural Naţional Alba. (F.R.)
Două noi filiale locale pentru PUR Alba
     Recent, a avut loc conferinţa de constituire a Filialei Locale PUR Câmpeni, în prezenţa vicepreşedinţilor Filialei judeţene Alba, Toader Ulise şi Viorel Bimbea, fiind ales Biroul Executiv Local şi preşedintele acestuia în persoana ec. Ilie Crişan. Tot sâmbătă a fost înfiinţată şi Filiala locală PUR Roşia Montană, în prezenţa secretarului general al Filialei judeţene Alba, Dan Costea şi a responsabilului din zonă, Ioan Medrea, cu ing. Gheorghe Băcilă în funcţia de preşedinte al Biroului executiv local. (T.I.)

La Alba Iulia
Biroul de Consiliere pentru Cetăţeni este tot mai căutat
     Înfiinţat în urmă cu trei luni Biroul de Consiliere pentru Cetăţeni al Primăriei municipiului Alba Iulia câştigă tot mai mult încrederea cetăţenilor. Un bilanţ al primelor trei luni de funcţionare arată că au solicitat serviciile BCC peste 160 de cetăţeni, iar de la o lună la alta numărul acestora este în creştere. Cele mai multe dintre informaţiile solicitate se referă la domeniul asistenţei sociale - 24,3% urmând asigurările sociale - 22,5%, raporturile de muncă - 21,4%, protecţia consumatorului - 13,2%, regimul proprietăţii - 11,3%. Reamintim că Biroul de Consiliere pentru Cetăţeni Alba Iulia oferă gratuit servicii de informare şi consiliere, cetăţenii fiind sprijiniţi în cunoaşterea drepturilor şi obligaţiilor pe care le au şi în identificarea căilor de urmat în vederea rezolvării problemelor cu care se confruntă. Consilierea este în plus şi confidenţială, imparţială şi independentă. Se oferă consiliere pentru următoarele domenii: sănătate, asistenţă socială, asigurări sociale, raporturi de muncă, protecţia consumatorului, drepturi şi obligaţii civile, regimul proprietăţii, impozite şi taxe, învăţământ, procedură notarială, protecţia copilului şi servicii publice. Pentru cei care încă nu ştiu, sediul BCC Alba Iulia este pe Bulevardul Ferdinand la nr. 14, iar programul este de luni până vineri între orele 9.00-15.00 şi sâmbăta între orele 11.00-13.00.
Anca DINICĂ

Pentru a se încadra în bugetul alocat
Primăria Bucium a redus numărul însoţitorilor persoanelor cu handicap
     Potrivit declaraţiilor primarului David Amariei, în proiectul de buget pe anul în curs suma propusă pentru a fi alocată celor 13 însoţitori ai persoanelor cu handicap aflate pe raza comunei Bucium era de 777 de milioane de lei, dar nu a fost aprobată decât suma de 478,3 de milioane de lei. Pentru a se încadra în sumele alocate, primarul a dispus efectuarea unor noi anchete sociale, prin care s-a constatat că nu toate persoanele cu handicap sunt cu adevărat o "povară" pentru familiile lor, necesitând grija permanentă a unui însoţitor plătit. În baza acestor anchete, numărul însoţitorilor a fost redus la 8, pentru care suma alocată este suficientă. La fel s-au petrecut lucrurile şi în ceea ce-i priveşte pe beneficiarii de venit minim garantat, pentru plata cărora s-au alocat aproximativ 400 de milioane lei: odată cu reevaluarea dosarelor de către Biroul de asistenţă socială al Primăriei, din cele 95 de dosare au fost aprobate 35, acesta din urmă fiind numărul beneficiarilor de venit minim garantat pe anul în curs.
     David Amariei a ţinut să precizeze că Primăria Bucium este singura din judeţ care, deşi are venituri proprii minime, este la zi cu plata tuturor obligaţiilor din domeniul protecţiei sociale. "Din nefericire, afirmă primarul, odată cu intrarea în vigoare a Ordonanţei nr.27/2002, privind reducerea cu 25% a taxelor şi impozitelor în zonele defavorizate, vom avea din ce în ce mai puţini bani din surse proprii şi ne va fi foarte greu să acoperim costurile obligaţiilor de protecţie socială." (I.H.)

Sus

© Copyright S.C. Unirea Pres S.A.
Toate drepturile rezervate.