Prima pagină Ediția din: 8.3.2003
Știri
Vizita de astăzi la Alba Iulia
"Cadoul" de 8 Martie al ministrului MEC, Ecaterina Andronescu
     Ministrul Educaţiei şi Cer­ce­tă­rii, d-na Ecaterina Andronescu sărbătoreşte Ziua Femeii de astăzi, 8 Martie, prin muncă, domnia-sa efectuând o vizită de lucru în municipiul Alba Iulia. Membra cabinetului Năstase are programate întâlniri cu re­pre­zen­tan­ţii învâţământului gimnazial, colegial şi universitar din mu­ni­ci­piu, cu Liga Studenţilor din cadrul Universităţii 1 Decembrie 1918, dar şi cu Liga Studenţilor PSD, iar la sfârşit este prevăzută o conferinţă de presă, alături de prefectul Ioan Rus, la sediul Prefecturii Alba.(R.J.)
Flori şi şampanie la Prefectură
     Ieri, prefectul Ioan Rus şi subprefectul Ioan Maier au cinstit câte un pahar de şampanie şi au oferit buchete de flori atât angajatelor instituţiei cât şi ziaristelor din presa locală, cu ocazia zilei de 8 Martie. De asemenea, tot cu acest prilej şeful administraţiei publice judeţene a transmis sute de felicitări doamnelor şi domnişoarelor din cadrul serviciilor publice descentralizate şi, nu în cele din urmă la Bucureşti, pe adresa doamnelor ministru din cadrul Guvernului Năstase. (R.J.)

Editorial
Curier județean
Ultima oră
Alte căutări în arhivă
Reveniți la ziua de azi
Ca o soluţie imediată de relansare a Cugirului, deputatul Dan Simedru propune
Bază NATO la Cugir
     Anunţul făcut de strategii americani că vor transfera bazele NATO din Europa de Vest (Germania, Franţa, Belgia) în Europa de Est (Polonia, Ungaria, România) trebuie să ne mobilizeze. Dacă judeţul Alba va putea convinge strategii militari şi Guvernul României că suntem în stare să oferim condiţii pentru o bază NATO, atunci vom avea de câştigat din multe puncte de vedere: economic, politic, social şi nu în ultimul rând al siguranţei naţionale.
     Este cazul să ne dezbrăcăm de haina politică şi să stăm toţi politicienii responsabili la masa de lucru pentru a putea face o ofertă credibilă, care să reuşească atragerea unei baze NATO în judeţ. Dacă este o idee bună, nu trebuie să conteze dacă vine de la opoziţie sau de la putere, toate eforturile trebuie concentrate pentru reuşita ei. În Polonia, deja multe primării şi autorităţi regionale lansează oferte care mai de care mai atractive pentru a atrage interesul oficialilor NATO.
     Noi trebuie să câştigăm pe două fronturi atât pentru convingerea Guvernului României cât şi pentru convingerea strategilor NATO. Preţul va fi pe măsură; de aceea vă prezint câteva avantaje economice: *o bază NATO are între 5.000 şi 10.000 de militari *cheltuielile pentru un militar sunt între 250-400 USD/zi şi înseamnă hrană, locuinţă (chirie) şi facilităţi pentru pregătire fizică (săli de sport, baze de pregătire în aer liber), recuperare şi odihnă activă în cluburi. Pentru o bază mică cu 5.000 de militari, la un consum minim de 250 USD/zi ar însemna 1.250.000 USD/zi, 37.500.000 USD pe lună, 450.000.000 USD pe an, ceea ce ar însemna de 120 de ori mai mult decât bugetul Cugirului şi de 50 de ori bugetul propriu al judeţului Alba!
     Cel mai potrivit oraş pentru o bază NATO este Cugirul. Nu numai pentru că are o deosebită poziţie strategică, ci şi pentru că pe lângă fabrica de armament şi importantul depozit de muniţie poate oferi multe alte facilităţi: *6 blocuri garsoniere neocupate, unde pot fi amenajate uşor camere pentru 2 militari, plus 6 blocuri de nefamilişti care pot fi transformate; *1 hotel neocupat *cazarmele militare care sunt libere; *2 stadioane cu baze sportive; *ştrand olimpic acoperit cu toate facilităţile şi utilităţile 80% terminat; 2 săli de sport mari; linie ferată electrificată; şosea judeţeană, la 12 km de şoseaua europeană; posibilitatea amenajării unui aeroport la Şibot, la 12 km de Cugir (există studiu de fezabilitate); centrală telefonică digitală; internet; poligoane de tragere pentru toate tipurile de armament uşor.
Deputat PNL de Alba, Dan Coriolan SIMEDRU

Sus
© Copyright S.C. Unirea Pres SRL
Toate drepturile rezervate.