Curier județean
Rugăciunea de azi
    Dăruieşte-mi, Preabunule Iisuse, harul Tău, ca să-l am întru mine şi să lucreze cu mine şi să rămână cu mine până la sfârşit. Dăruieşte-mi ca întotdeauna să doresc şi să voiesc ceea ce-Ţi este mai primit şi mai bine plăcut Ţie. Voia Ta să fie a mea, iar voia mea să urmeze tot­deauna voia Ta, într-o desăvârşită unire. Fă-mă să voiesc una cu Tine şi să nu voiesc ce nu voieşti Tu! Amin.
Calendar religios
Ortodox: Cuv. Mărturisitorul Teo­fi­lact
Catolic: Sf. Francisca Romana; Sf. Grigore de Nyssa
Greco-catolic: Pomenirea sf. si­haş­tri. Pc. pr. Teofilact Mărturisitorul, ep. Nicomediei
Meteo
     Vor urma două zile în care temperatura în timpul zilei nu va depăşi +2, +3 grade C.
     * AZI: Cerul va fi parţial noros în cursul zilei, cu minime nocturne de -6 grade C.
     * MÂINE: O zi asemănătoare cu precedenta din punct de vedere al condiţiilor meteorologice. Du­mi­ni­că noaptea este posibil să ningă uşor, iar temperaturile vor coborî în jurul valorii de -5 grade C.
Editorial
Prima pagină
Ultima oră
Alte căutări în arhivă
Reveniți la ziua de azi
Știri
Topul poştal anual (addenda)
     Din motive de... astenie poş­ta­lă de primăvară, revenim astăzi cu câteva completări la Topul poştal anual - ediţia 2003, publicat în ziarul nostru de vineri. Astfel în clasamentul anual pe 2003 mai figurează şi următorii: Orăşeanu Maria - 1768 - Şugag - un set de farfurii şi două seturi de caiete; Creţu Sanda Mariana - 1452 - Ocna Mureş - un set de farfurii şi un set de caiete; Lobonţiu Anica - 1370 - Ocna Mureş - un set de farfurii şi un set de caiete; Ilea Vasile Eugen - 1339 - Ocna Mureş - un set de farfurii şi un set de caiete; Tudor Viorica - 1337 - Sebeş - un set de farfurii şi un set de caiete; Gruiţă Elena - 1140 - Ocna Mureş - un set de farfurii şi un set de caiete; Botezan Tincuţa - 1062 - Ocna Mureş - 250.000 de lei.
     Primele sunt pe măsura locului ocupat în ierarhia celor mai vred­nici poştaşi. Felicitări!
"Unirea"

Ce variantă are Academia Română pentru a eradica sărăcia şi a salva moţii de la pieire?
Academia de dezinformare economică
     Luni, 3 martie 2003, la orele 18.00, mi-am propus să asist la ceea ce se voia a fi o prelegere ştiinţifică asupra motivaţiei opoziţiei faţă de proiectul de la Roşia Montană, de investiţii în minerit.
     Sub auspiciile doamnei academician Bran şi cu concursul arheologului Piso, de la Muzeul Transilvaniei - Cluj Napoca, tineretul prezent în sală a fost agresat cu o sumă de minciuni incredibile şi injurii la adresa celor ce susţin investiţia, doamna Bran numindu-i trădători pe toţi cei ce au contribuit la descărcarea arheologică, dar şi pe guvernanţii care în viziunea dumisale ar trebui să-şi însuşească aberaţiile debitate ca un câine turbat, fără să răsufle măcar.
     O instituţie economică respectabilă nu ar trebui să accepte practici ca cele de la întâlnirea SOS Roşia Montană,
     - în primul rând datorită faptului că este susţinut un punct de vedere unilateral şi neavizat în faţa unui tineret a cărui capacitate de analiză şi deducţie este într-un proces de modelare;
     - apoi este grav că doamna Bran a profitat de poziţia soţului pentru a se reproduce pe scenă într-un mod incalificabil, instigând, înjurând şi blamând fără nici un temei;
     - cel mai grav este faptul că, într-o instituţie unde analiza diagnostic trebuie să constituie metoda de bază de lucru, fără a avea variabilele interne şi externe actuale şi viitoare ale pro­iect­ului se absolutizează elemente nesemnificative şi incerte, în detrimentul construcţiei logice, ar­gu­men­tate.
     În fond, pornind de la afirmaţiile Bran-Piso şi ţinând cont de informaţiile privind odraslele şcolite sub aripa lui SOROS, nu ne mai miră că trădătorii de ţară îi fac trădători - în spiritul proverbului "hoţul strigă hoţul". Dacă serviciile de informaţii şi-ar face datoria, s-ar vedea cine a blocat Dracula Parc şi vrea să blocheze Roşia Montană.
     Doamna Bran, ca o persoană drogată, în delir, a constatat că activitatea cu cianuri a început şi că au ameţit şi vacile (probabil că vacile domnului David au vertijuri din cauza euforiei generale în care trăieşte în ultimul timp EROUL de la Roşia Montană). Totodată, bate câmpii pe subvenţionarea agentului economic străin de către statul român - aberaţie născută din mintea dumneaei afectată de şocurile familiale trecute şi din care, se pare că nu a mai avut timp să-şi revină.
     Ca un cadru de nădejde al ASE şi al Academiei Române, doamna a insistat în prostii de genul: de ce nu face statul investiţia? (tradus: nu ne vindem ţara - o dăm degeaba) când ar putea statul avea 100% (din ce?)
     Doamna a continuat să producă clăbuci, insistând că 19% din profitul SC Roşia Montană Gold Corporation ar fi total incorect şi că statul ar fi în pierdere.
     Cota de redevenţă de 2% anuală calculată la valoarea zăcământului - 3 milioane dolari, garanţiile de mediu anuale, impozitele pe clădiri, pe terenuri, pe salarii, taxe, accize, fonduri speciale - sunt doar câteva din beneficiile statului român, pe care doamna le-a pierdut din vedere, fără a mai pune în calcul cei 19% din profit, efectele sociale ale creării a noi locuri de muncă - sau fie doar menţinerea celor existente + TVA.
     Care român de bună credinţă poate afirma că este puţin?
     Pe toată durata derulării tristului spectacol de dezinformare, imagini actuale din Roşia Montană - dezolante, din cariera Roşia Poieni şi Roşia Montană au fost proiectate pentru a arăta unde se va ajunge - fără a se spune că acesta este adevărul actual, că sărăcia există datorită inflaţiei de economişti din ASE şi că refacerea actuală a mediului necesită bani, pe care nu-i are nimeni acum şi trebuie împrumutaţi.
     Domnul David s-a deşteptat peste noapte şi-l acuză pe domnul Frank Timiş că va susţine şi Roşia Poieni şi alte obiective miniere, care nu sunt benefice pentru ţară.
     Ideea dezvoltării durabile - pe care au vehiculat-o toţi - fără a şti prea multe despre acest concept - ar fi pare-se, crearea unui mare şantier arheologic, (susţinut financiar de cine? - Soros) care să dureze cine ştie cât, exploatarea în continuare a aurului - în regim fraudulos - 2000 de ani, împărţind veniturile uriaşe ale întreprinderii la populaţia zonei. Iată un crâmpei din gândirea din puţ a celor ce vor binele comunităţii.
     Domnul Piso şi-a bătut joc de minţile bolnave care cred că ungurii vor Ardealul, uitând că în mod oficial s-a afirmat în mediile maghiare că Trianonul nu va fi recunoscut şi efectele sale nu vor fi aceptate niciodată. Ardealul nu este predat Ungariei ci este preluat economic de Ungaria. Din cauza aceasta investiţiile majore române nu trebuie să se deruleze în Ardeal.
     Vezi intervenţia lui St. Roth şi a grupului ei la Sighişoara - împotriva Dracula Parc, personaj neecologizat prezent şi la Roşia Montană cu alţi militanţi aserviţi curentului Soroş.
     Orice român veritabil poate constata că România primeşte bani să închidă tot ceea ce merge (Comtim, minerit, metalurgie ş.a.) nu pentru modernizări şi dezvoltare economică.
     Conform Bran - Piso - David sunt monumente găurile făcute de romani în pământ şi nu are nimeni dreptul să le deterioreze. Dacă raţiunea dezvoltării economice şi refacerii mediului nu mai contează, dacă omul ca entitate nu a contat şi nu contează pentru minţile celor ce corup tineretul şi-i afundă în minciună, aceştia ar trebui să înţeleagă că prezentul este cel mai important pentru noi cei care ne trăim zilele acum iar viitorul se poate construi numai cu bani - ca urmare a muncii nu a milei şi umilinţei.
     Pe cine apără, de cine? Pe cei mulţi şi săraci care vor să ducă o viaţă mai bună? Evident nu! Interesele antiromâneşti urlă în minţile celor care declamă bunăstarea pe care o concep ei fără locuri de muncă. Ce se vrea cu adevărat? Un stat de cerşetori, prostituate, homosexuali? Consumatori ai subproduselor occidentale?
     Nu uitaţi că turismul este apanajul ţărilor bogate şi că nu se poate face turism cu oameni săraci.
     Ar fi multe de spus despre proiectul tehnic Roşia Montană, unde au bătut câmpii cu hărnicie şi despre proiecte europene - în Spania - unde se exploatează aurul prin cianurare, dar sunt convins că MILITANŢII nu vor să fie convinşi de realităţi.
     La nota proastă pe care o capătă ASE-ul prin prestaţia unor cadre mediocre, se adaugă gustul amar al deziluziei de a descoperi că totul este de vânzare, inclusiv demnitatea de Om sau Membru al Academiei Române.
     Viitorul României se anunţă sumbru cu specialiştii care s-au căţărat pe crengile ierarhiei sociale academice - declamaţia "săracă ţară bogată" îşi are sorgintea în faptul că incompetenţii au ajuns să facă reguli în România.
     Faptul că fără a cunoaşte realitatea unii semnează declaraţii, demonstrează că me­di­o­cri­ta­tea şi impostura au căpătat o anvergură nebănuită şi periculoasă, iar acestea asociate servilismului ne condamnă la deznădejde.
     Până la apariţia SC Roşia Montană Gold Corporation, nu au putut face studii arheologice cei care vor să pună în evidenţă sorgintea latină a poporului român, precum domnul Piso, şi fără Frank Timiş nu ar fi fost puse în evidenţă vestigiile actuale.
     Cine are interesul închiderii mineritului - care poate fi rentabil - şi să nu se facă investiţii totale ce depăşesc 1 miliard de dolari?
     Duşmanii României, trădătorii, pozează în apărători ai intereselor economico-sociale na­ţi­o­na­le.
ing. Viorel HUŢULEAC-TODAN

Sus

© Copyright S.C. Unirea Pres S.A.
Toate drepturile rezervate.