Prima pagină Ediția din: 10.3.2003
Știri
La Vidra
O nonagenară a murit de frig
     Ana Borteş, de 91 de ani, din satul Modoleşti-comuna Vidra, a fost găsită moartă sâmbătă, 8 martie, în jurul orei 19.00, pe raza satului Hedeleşti, într-un loc izolat. Potrivit aparţinătorilor, femeia a dispărut de acasă, fără urmă, încă de vineri, 7 martie. Conform investigaţiilor medicului de familie, femeia a încetat din viaţă ca urmare a expunerii îndelungate la frig. Nu există suspiciuni cu privire la cauza morţii. (N.T.)
Hoţii de fier atacă Cetatea
     Un echipaj de jandarmi aflat în misiune în zona Cetăţii a prins în flagrant pe numiţii: T.A. în vârstă de 34 ani; V.R. în vârstă de 22 ani şi M.G. în vârstă de 16 ani, toţi cu domiciliul stabil în municipiul Alba Iulia care au sustras fier prin distrugerea porţilor, gardurilor, uşilor de acces, magaziilor de la fostul depozit al unei unităţi care a aparţinut M.Ap.N, iar în momentul de faţă aparţine primăriei albaiuliene, aflat în centrul istoric al cetăţii.
     Asupra persoanelor prinse în flagrant au fost găsite şi obiectele de care se foloseau la săvârşirea infracţiunii (ciocane, răngi, târnăcoape). Este posibil ca în această operaţiune de distrugere lentă, dar sigură, să fie implicate mult mai multe persoane certate cu legea. Persoanele în cauză şi bunurile găsite asupra lor au fost predate Poliţiei în vederea definitivării cercetărilor. (N.T.)

Editorial
Curier județean
Ultima oră
Alte căutări în arhivă
Reveniți la ziua de azi
La Alba Iulia, în buricul târgului
O spargere de sute de milioane de lei
Hoţii... nebuni au dat atacul când în oraş erau peste 200 de cadre MI, venite din toată ţara la un concurs de judo
     Un furt de proporţii, realizat prin spargere, s-a înregistrat la sfârşitul săptămânii trecute în municipiul Alba Iulia. În noaptea de 6/7 martie a.c., autori rămaşi încă neidentificaţi au spart două magazine de telefonie mobilă, vecine, situate pe una dintre cele mai circulate artere din municipiul nostru reşedinţă de judeţ: Bulevardul Revoluţiei, vizavi de Liceul Militar. Spărgătorii au optat pentru o metodă de atac ce trădează premeditarea, mai puţin obişnuită însă pentru judeţul Alba: sistemele de alarmă au fost antifonate cu spumă expandată, din spray, după ce în prealabil au fost acoperite cu cutii de carton. După reducerea la tăcere a sistemelor de alarmă, hoţii au forţat intrarea într-unul dintre magazine furând toate telefoanele mobile al căror preţ de vânzare era cuprins între 10 şi 20 milioane de lei/bucată. La celălalt magazin de telefonie mobilă, hoţii au spart geamul de la uşă, furând, pe lângă cele mai scumpe telefoane din magazin şi ofertele expuse spre vânzare în vitrină. Prejudiciul total se ridică la sute de milioane de lei.
     Poliţia municipiului Alba Iulia a fost sesizată... telefonic vineri dimineaţa, o echipă operativă deplasându-se imediat la faţa locului pentru cercetări. Se pare că până la această oră, poliţia şi-a format deja un cerc de suspecţi.
     De remarcat curajul nebun al spărgătorilor care, pe lângă faptul că au atacat două magazine din buricul târgului, au dat lovitura în condiţiile în care, în noaptea de joi spre vineri, în municipiul Alba Iulia se aflau în plus, pe lângă forţele de ordine obişnuite, încă aproximativ 200 de cadre ale Ministerului de Interne, venite din toată ţara la un concurs naţional de judo, unde o probă a constat în... prinderea hoţilor!
Nicoleta TOMUŢA

Sus
© Copyright S.C. Unirea Pres SRL
Toate drepturile rezervate.