Curier județean
Rugăciunea de azi
    Doamne, trimite, pogoară şi sălăşluieşte Darul tău în fiinţa noastră şi ne învredniceşte a trece cu bună rânduială cursul învăţăturilor de acum. Învaţă-ne pe noi îndreptările Tale şi ne călăuzeşte a umbla şi a lucra cu înţelepciune de sus în tot timpul vieţii noastre, ca şi de noi şi prin noi să se preamărească preacinstitul şi de mare cuviinţă Numele Tău, în vecii vecilor. Amin.
Calendar religios
Ortodox: Sf. Sofronie, Patriarhul Ierusalimului
Catolic: Sf. Rozina
Greco-catolic: Cel între sf. pr. Sofronie, patr. Ierusalimului
Meteo
     *Azi: Peste zi cerul va fi acoperit cu nori iar temperatura va oscila în jurul valorii de +5gC. În cursul nopţii, când norii se vor risipi parţial, temperatura nu va mai scădea sub 0gC, păstrându-se în jurul acestei valori (+gC, +1gC).
     *Mâine: Vremea în încălzire uşoară dar cerul va rămâne parţial acoperit cu nori.
Editorial
Prima pagină
Ultima oră
Alte căutări în arhivă
Reveniți la ziua de azi
Știri
Subvenţii pentru cultură
     Ioan Florea, vicepreşedintele CJ Alba, a precizat în cadrul conferinţei de presă de luni, 10 martie, că autoritatea judeţeană are în vedere finanţarea pentru reparaţiile şi construcţiile unor biserici cu 900 milioane de lei, iar la 1 miliard şi 465 de milioane de lei se ridică finanţarea în ceea ce priveşte acţiunile de colaborare gen "Toamna cugireană" unde CJ Alba participă alături de consiliile locale. Referitor la alte iniţiative de sprijinire a activităţii culturale în judeţ, Doru Cetean, vicepreşedinte CJ Alba, a precizat că se are în vedere şi înfiinţarea unui ansamblu folcloric, o altă instituţie care primeşte subvenţii de la CJ Alba fiind Şcoala Populară de Artă din Alba Iulia, instituţie care se va muta în curând şi în casă nouă, la Casa de Cultură a Sindicatelor. (T.I.)
La Alba Iulia
Tâlhărie între minori
     Ieri dimineaţă, în jurul orei 8.30, un jandarm aflat în serviciul de patrulare pe strada Tudor Vladimirescu din Alba Iulia a fost apelat de un băiat în vârstă de 11 ani care, disperat, i-a spus că un alt tânăr l-a ameninţat şi i-a luat banii. Jandarmul a urmărit persoana indicată de minor, iar după circa 10 minute l-a reţinut. Acesta (V.R.I.) are 15 ani şi este din Alba Iulia. Asupra tâlharului minor a fost găsită suma de bani sustrasă prin ameninţare. Potrivit investigaţiilor preliminare, se pare că minorul tâlhar nu este la prima abatere. Făptuitorul a fost predat poliţiei în vederea definitivării cercetărilor, ne-a informat purtătorul de cuvânt al CJJ Alba, mr. Ovidiu Gostian. (N.T.)

Stare tensionată la Ghirbom
Localnicii sunt nemulţumiţi de faptul că şcoala va fi desfiinţată
Autorităţile judeţene şi ISJ Alba spun că vor rezolva problema semnalată
     Peste 150 de localnici din satul Ghirbom au protestat de mai multe ori, ultima dată duminică în faţa şcolii, împotriva intenţiei Inspectoratului şcolar judeţean Alba, de a desfiinţa şcoala de aici. Părinţii au semnat nişte tabele în care cer ISJ Alba să nu-i lase fără şcoală, întrucât copiii vor fi obligaţi să străbată zilnic 10 km pe jos până la şcoala din Berghin, unde învaţă şi copiii de rromi. Se pare că şi acesta este un motiv pentru localnicii din Ghirbom care nu vor să-şi lase copiii la Berghin. La şcoala din Ghirbom învaţă 140 de elevi, distribuiţi în clasele I-VIII. Motivul pentru care ISJ doreşte desfiinţarea şcolii este numărul redus de elevi. Inspectorul şcolar general, Dorin Sandea a declarat că Ministerul Educaţiei şi Cercetării va aloca din noul an şcolar un microbuz special pentru transportul elevilor de la Ghirbom la Berghin. Cu toate acestea, părinţii refuză varianta propusă, iar Primăria susţine că nu dispune de fondurile necesare pentru carburanţii necesari mi­cro­bu­zu­lui. Prefectul judeţului Alba, av. Ioan Rus, a declarat că autorităţile judeţene se vor implica în soluţionarea cazului de la Ghirbom. Preşedintele CJ Alba, Eugen Popa, a dat asigurări că la rectificarea bugetului se vor aloca fondurile necesare pentru transportul gratuit al elevilor de la Ghirbom la Berghin.
Florin ROMAN

Sus

© Copyright S.C. Unirea Pres S.A.
Toate drepturile rezervate.