Curier județean
Rugăciunea de azi
     Deschide, Doamne, inima mea pentru legea Ta şi învaţă-mă să umblu întru poruncile Tale. Fă-mă să înţeleg voia Ta şi să-mi aduc aminte cu mare grijă şi cu multă băgare de seamă, de toate binefacerile Tale, atât de cele obşteşti, cât şi de cele pentru mine în parte, ca de aici înainte să mă învrednicesc a-Ţi mulţumi cum se cuvine. Ştiu cu adevărat şi mărturisesc că nici chiar pentru cel mai mic dar nu sunt în stare să-Ţi mulţumesc cum trebuie. Eu sunt prea mic faţă de bunătăţile ce mi-ai pus înainte şi, când gândesc la măreţia Ta, mintea mea se pierde în faţa măririi Tale. Amin.
Calendar religios
Ortodox: Aducerea moaştelor Sf. Ierarh Nichifor
Catolic: Sf. Teodora
Greco-catolic: Aducerea moaştelor celui între sf. pr. Nechifor, patr. Constantinopolului
Meteo
     * ASTĂZI: Cerul se menţine parţial acoperit, dar soarele va străbate din când în când plafonul de nori, astfel încât temperatura diurnă poate să ajungă la +8, +9 grade C. Sunt posibile unele ploi slabe, iar vântul va sufla slab. În cursul nopţii mercurul termometrelor nu va coborî mai jos de +3, +4 grade C.
     * MÂINE: Pe fondul unei circulaţii rapide a maselor de aer în păturile superioare ale atmosferei, în ţară se va resimţi o uşoară răcire, care se va accentua spre sfârşitul săptămânii.
Editorial
Prima pagină
Ultima oră
Alte căutări în arhivă
Reveniți la ziua de azi
Știri
Tragedie soldată cu un mort la Vinerea
Alexandru Jiurjiu a decedat după ce autoturismul său a lovit un stâlp
     Un grav accident de circulaţie s-a produs marţi seara, în jurul orelor 20,15 pe strada principală din Vinerea, în zona pieţei, în dreptul imobilului de la numărul 21. Circulând cu autoturismul proprietate personală înmatriculat în Franţa, marca VW Passat, în direcţia Cugir-Şibot, Alexandru Jiurjiu nu a adaptat viteza la condiţiile de drum şi, într-o curbă periculoasă, fără vizibilitate, a pierdut controlul volanului iar maşina a intrat în derapaj. În urma acestei manevre, auto­tu­ris­mul s-a izbit de un stâlp de electricitate.
     Din cauza impactului violent, conducătorul auto a suferit o fractură de coloană şi de bază de craniu, precum şi alte poli­tra­u­ma­tis­me care au dus la decesul tânărului. Alte patru persoane care se aflau în autoturism în momentul impactului au scăpat doar cu răni uşoare. Tragedia familiei îndurerate este cu atât mai mare cu cât fratele lui Alexandru a decedat tot în urma unui accident de circulaţie petrecut în cursul anului trecut în Ungaria. (N.T.;F.R.)

Poliţia apără interesele tuturor cetăţenilor din judeţul Alba
     În legătură cu articolul apărut în ziarul independent "Unirea", în data de 10 martie 2003, intitulat "Manipulare politică a poliţiei sau incompetenţă", Biroul de Presă al IPJ Alba face următoarele precizări: Poliţia Română este instituţia specializată a statului care exercită atribuţii privind apărarea drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale persoanei, a proprietăţii private şi publice, prevenirea şi descoperirea in­fracţi­u­ni­lor, respectarea ordinii şi liniştii publice, în condiţiile legii.
     Activitatea Poliţiei Române constituie serviciul public specializat şi se realizează în interesul persoanei, al comunităţii, precum şi în sprijinul instituţiilor statului exclusiv pe baza şi în executarea legii.
     În plan teritorial unităţile de poliţie cooperează cu prefecţii, autorităţile ad­mi­nis­tra­ţiei publice locale... precum şi cu reprezentanţi ai comunităţii; deci "poliţia nu decretează la ordin politic, nu este manipulată politic şi nici nu apără clientela PSD", ci interesele legale ale tuturor cetăţenilor din judeţul Alba. (Biroul de presă al IPJ Alba)

Sus

© Copyright S.C. Unirea Pres S.A.
Toate drepturile rezervate.