Prima pagină Ediția din: 15.3.2003
Știri
Seminar internaţional
     Universitatea "1 Decembrie 1918" Alba Iulia şi Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Alba organizează în cadrul unui proiect Phare un seminar internaţional privind "Combaterea criminalităţii economico-financiare", în data de 17 şi 18 martie 2003, ora 9.00, în sala Senatului. În cadrul acestui seminar la care conferenţiază un expert european, vor participa cadre didactice universitare, procurori, poliţişti şi experţi vamali. (G.O.)
Banii prefectului în "război"
     În războiul de ţesut! Cu ei şi cu contribuţii din partea părinţilor acum se află în războiul de ţesut bumbac pentru costumele populare ale fetelor componente ale formaţiei "Muguri de Nucet" din Stremţ. Impresionat de măiestria tinerilor componenţi ai formaţiei conduse de Ioan Homănă, prefectul judeţului Alba, Ioan Rus, le-a făcut o donaţie de două milioane de lei. Gestul său, pentru care beneficiarii îi mulţumesc şi pe această cale, poate fi însă urmat şi de alţi iubitori ai tradiţiilor şi folclorului. Cei care doresc pot face donaţii în contul nr. 158.1/ROL deschis la BCR Teiuş. (A.D.)
Simularea examenului de absolvire a şcolii profesionale
     Inspectoratul şcolar judeţean Alba va organiza miercuri, 19 martie, simularea probei scrise a examenului de absolvire a şcolii profesionale. Simularea se va desfăşura în toate grupurile şcolare care au clase de şcoală profesională, iar scopul acesteia este familiarizarea elevilor anului III cu procedura organizarii şi derulării acestui examen, evaluarea de etapă a nivelului de pregătire al elevilor. Participarea elevilor la simulare este obligatorie. Rezultatele simulării vor fi comunicate la ISJ Alba până la 23 martie. Abia atunci vom afla de fapt care este situaţia. (A.D.)
100 de noi locuri de muncă la Cugir
     Dorind să-i contrazică pe cei ce afirmau că, la Cugir, numărul şomerilor este în creştere, Nicolae Conţan, directorul unei renumite firme din localitate, ne-a declarat că de curând a demarat o acţiune de punere în funcţiune a unei noi secţii. "Dorim să fabricăm piese de mic mobilier destinate exportului, iar pentru realizarea acestora vom creea cel puţin 100 de noi locuri de muncă, ceea ce înseamnă foarte mult pentru oraşul Cugir, unde forţa de muncă era canalizată spre sectorul prelucrărilor metalice", a precizat Nicolae Conţan. (A.D.T.)
Deputatul Constantin Selagea aduce 25 de calculatoare la Câmpeni
     Colegiul Naţional "Avram Iancu" din oraşul Câmpeni va fi dotat în zilele următoare cu 25 de calculatoare performante, ca urmare a demersurilor făcute de deputatul PSD Constantin Selagea, membru al Comisiei de buget-finanţe din Camera Deputaţilor. Guvernul României a alocat în acest an peste 600 de miliarde de lei în programul de informatizare al şcolilor din ţară. Cu noile dotări, Colegiul din Câmpeni devine una din cele mai bune instituţii de învăţământ din judeţul Alba. (F.R.)

Editorial
Curier județean
Ultima oră
Alte căutări în arhivă
Reveniți la ziua de azi
"Zilele orașului" Alba Iulia
O sărbătoare originală deschisă tuturor gusturilor
     O idee mai veche a primarului municipiului Alba Iulia - Mircea Hava, care vine să răspundă unei dorinţe cel puţin la fel de vechi a locuitorilor urbei este pe cale de a deveni realitate în acest an. Este vorba de organizarea "Zilelor oraşului" o sărbătoare pentru toţi locuitorii, dar şi pentru eventuali turişti. Sărbătoarea nu va avea o dată fixă, dar se va organiza în ultima săptămână a lunii mai. În acest an în cadrul Zilelor oraşului va intra şi 1 Iunie - Ziua Internaţională a Copilului. Mircea Hava a declarat că doreşte o sărbătoare care să fie tocmai opusul celei de la 1 Decembrie, deci o sărbătoare în aer liber, fără interdicţii (decât cele ce ţin de bunul simţ şi de civilitate), o sărbătoare originală care să răspundă gusturilor tuturor. De aceea cetăţenii care au idei (mai ales pentru momente interactive) sunt rugaţi să le discute cu însuşi primarul Mircea Hava. Asta pentru că sărbătoarea oraşului trebuie să placă în primul rând locuitorilor lui. De precizat încă o dată că originalitatea este de preferat.
Anca DINICĂ

Veşti bune de la SC Dalkia SA
Albaiulienii beneficiază de reducerea facturilor la căldură
     Mai multe asociaţii de proprietari din Alba Iulia au beneficiat de reducerea facturilor la plata energiei termice ca urmare a prevederilor Ordonanţei de urgenţă a guvernului nr. 5/2003. Acest act normativ abrogă OG nr.6/2003. Pentru a beneficia de reducerea de 10 la sută din valoarea facturii de energie termică în perioada ianuarie-martie 2003, asociaţiile de proprietari titulare de contracte trebuie să îndeplinească următoarele condiţii: * să nu aibă restanţe pe perioada anterioară lunii în care se solicită reducerea; *factura lunii curente să fie achitată în termenul scadent (15 zile de la data primirii). Directorul SC Dalkia SA Alba Iulia, Dumitru Goţea, ne-a informat că de reducerea menţionată la facturile de pe luna ianuarie au beneficiat următoarele asociaţii: nr. 32, bloc 31 E, bloc 31 B, Zorilor, Albina 1 B,nr. 50, Transilvaniei 280 D, bloc 19 A, Dacia Felix. Această reducere a fost evidenţiată în factura lunii ianuarie.
     "Întrucât de această reducere se poate beneficia numai până în luna martie 2003, rugăm şi pe această cale asociaţiile de proprietari să facă toate demersurile în vederea achitării în termenul scadent a facturilor, astfel încât cât mai mulţi proprietari de apartamente să beneficieze de această facilitate", ne-a mai declarat directorul SC Dalkia SA Alba Iulia, Dumitru Goţea.
Florin ROMAN

Sus
© Copyright S.C. Unirea Pres SRL
Toate drepturile rezervate.