Curier județean
Rugăciunea de azi
    Iată mâncarea, băutura, îmbrăcămintea şi celelalte ce sunt trebuitoare pentru viaţa trupească, toate acestea sunt o povară pentru un suflet înflăcărat. Dăruieşte-mi ca să mă folosesc întru cumpătare de asemenea mijloace de vieţuire şi să nu mă încurc dorindu-le peste măsură. Nu este îngăduit să ne lipsim de toate acestea, fiindcă firea trupească trebuie păstrată. Amin.
Calendar religios
Ortodox: Cuv. Iacob Mărturisitorul
Catolic: Sf. Clemenţa
Greco-catolic: Pc pr ep Iacob Mărturisitorul
Meteo
     * ASTĂZI: Cerul va fi variabil, noros chiar în cursul dimineţii şi serii, când sunt posibile precipitaţii slabe. Vântul va sufla slab până la moderat din sectorul nord-vestic. În zonele joase poate să apară ceaţa. Temperaturile se vor situa între +2 şi +8 grade C, local mai ridicate, iar în cursul nopţii pot coborî până la -3, -4 grade C.
     * MÂINE: Nu se întrevăd schimbări spectaculoase în starea vremii.
Editorial
Prima pagină
Ultima oră
Alte căutări în arhivă
Reveniți la ziua de azi
Știri
Contribuţii ale CJ Alba
     În prima şedinţă de consiliu, aleşii judeţului urmează să aprobe contribuţiile CJ Alba la diferite parteneriate. Astfel, CJ Alba trebuie să decidă dacă se va plăti o cotizaţie de 2000 de EURO, pe anul 2003, pentru afilierea la Asociaţia Regiunilor Europene Viticole şi contribuţia de 450 milioane de lei la ADR Centru, în scopul finanţării programelor de dezvoltare regională.(F.R.)
Alegeri umaniste la Alba Iulia
     Sâmbătă, 22 martie, de la ora 10.00, va avea loc în sala mică a Casei de Cultură a Studenţilor din Alba Iulia conferinţa de dare de seamă şi alegeri a organizaţiei municipale, după cum ne informează biroul executiv al consiliului municipal PUR Alba. (T.I.)
Trichineloza de la Blaj declanşată de cadavrul unui porc abandonat
     Dr. Ioan Dârzu, directorul DSV Alba, ne-a informat că s-a reuşit identificarea sursei de infestare cu trichinela spiralis. Focarul s-a declanşat de la cadavrul unui porc abandonat în localitatea Sânmiclăuş.
     Carnea de la porcul respectiv a fost consumată de persoanele îmbolnăvite din localitatea Cetatea de Baltă. Persoanele vinovate vor fi sancţionate conform legislaţiei în vigoare.(F.R.)

Autoritatea Teritorială de Ordine Publică Alba îndeamnă populaţia judeţului la calm
Poliţiştii şi celelalte structuri ale MI au intrat în alertă
     În cursul zilei de ieri a avut loc o conferinţă de presă la care au participat preşedintele ATOPA, Ioan Florea - vicepreşedinte al CJ Alba, preşedintele CJ Alba, Eugen Popa, comisarul şef al IPJ Alba, Marin Aron şi şeful CGP Alba, Roman Costan. Cu acest prilej participanţii au dat asigurări că toate forţele responsabile din judeţ au luat măsuri speciale pentru prevenirea unor evenimente reprobabile ce pot deriva în legătură cu conflictul din Golf. Atât şeful IPJ Alba cât şi omologul său de la gardienii publici au anunţat că efectivele sunt în stare de alertă iar paza este mult mai consistentă şi mai vigilentă la obiectivele importante din judeţ, fără a fi însă neglijate şi celelalte aspecte ale vieţii cotidiene.
     Preşedintele ATOPA, Ioan Florea, a mai precizat că organismul pe care îl conduce asigură un serviciu permanent de secretariat, unde zilnic se primesc petiţii şi sesizări din partea cetăţenilor cu privire la deficienţele serviciului poliţienesc sau al gardienilor publici pe linia respectării ordinii şi liniştii publice şi încălcarea drepturilor şi a libertăţilor fundamentale ale cetăţenilor. Aceste sesizări vor fi înaintate la CJ Alba sau la telefon 813380, interior 413 după care vor fi îndreptate spre instituţiile abilitate în rezolvarea acestora.
     În altă ordine de idei, preşedintele CJ Alba, Eugen Popa, a lansat prin intermediul presei un apel la calm către populaţie, domnia sa dând asigurări că nu sunt motive să intrăm în panică.
Florin ROMAN

"Centrul de producţie pavele Cugir" îşi arată eficienţa
     În perioada 21-23 martie 2003, la Sibiu se va desfăşura Seminarul "Îndrăzneşte mai mult" organizat de Asociaţia "MODEL" în cadrul Programului de Redistribuire a Forţei de Muncă. La seminar vor participa reprezentanţi ai proiectelor din cele 35 localităţi din ţară unde s-au implementat proiecte de dezvoltare economică locală.
     Din partea "Centrului de producţie pavele Cugir", proiect care a fost implementat la Cugir în cadrul acestui program, vor participa coordonatorul proiectului - viceprimar ing. Cornel Murg şi responsabilul cu investiţiile - ing. Adrian Teban.
     Pe parcursul seminarului, fiecare comunitate va prezenta rezultatele obţinute după încheierea finanţării. În oraşul Cugir, în anul 2002, s-au produs 2400 mp pavele, urmând ca în anul 2003 producţia să ajungă la 4000 mp. (N.T.)
Pistol Beretta într-o şcoală din Sălciua de Sus
     Miercuri, 19 martie, în timpul lucrărilor de demolare a vechii şcoli generale din Sălciua de Sus, muncitorii au făcut o descoperire mai puţin obişnuită: sub o grindă au găsit un pistol marca Beretta, de fabricaţie 1934, de calibrul 9 mm şi 54 de cartuşe de calibrul 9 mm.
     În urma verificărilor, poliţiştii au constatat că arma aparţinuse unui fost învăţător care predase la şcoala din sat, Vasile Butura, decedat în 1991. După toate probabilităţile, arma a fost adusă de învăţător din armată, el activând ca ofiţer în cadrul Vânătorilor de Munte. Arma şi muniţia au fost ridicate pentru expertiză. (N.T.)

Sus

© Copyright S.C. Unirea Pres S.A.
Toate drepturile rezervate.