Curier județean
Rugăciunea de azi
     Doamne, primeşte-mă întru pocăinţă. Doamne, nu mă lăsa pe mine. Doamne, nu mă duce pe mine în ispită. Doamne, dă-mi cuget bun. Doamne, dă-mi lacrimi şi aducere aminte de moarte şi umilinţă. Doamne, dă-mi cuget să mărturisesc toate păcatele mele. Doamne, dă-mi smerenie, curăţire şi ascultare. Doamne, dă-mi răbdare şi voie nebiruită şi blândeţe. Doamne, sădeşte în mine rădăcina bunătăţilor şi frica Ta în inima mea. Amin.
Calendar religios
Ortodox: Cuv. Zaharia; Sf. Mc. Luca
Catolic: Sf. Ecaterina a Suediei
Greco-catolic: Pc pr Zaharia, călugăr în Const.
Meteo
     Astăzi: Cer senin, nori risipiţi, cu temperaturi cuprinse între -12 gC şi 7 g C.
     Mâine: Cer senin, încălzire uşoară şi temperaturi cuprinse între -7 gC şi 11 g C.
Editorial
Prima pagină
Ultima oră
Alte căutări în arhivă
Reveniți la ziua de azi
Știri

Aviz amatorilor!
Curăţirea grădinilor poate duce la incendii devastatoare...
      Vineri după-amiaza la depozitul de furaje al gospodăriei lui Gheorghe Popa din Oarda de Sus a izbucnit un incendiu. Deplasaţi la faţa locului, pompierii au constatat că incendiul a fost declanşat de W. Wilhelm care a intenţionat să dea foc unei grămezi de resturi vegetale adunate dintr-o grădină. Din cauza vântului puternic, scânteile au ajuns la depozitul în care erau lucernă, paie de grâu şi porumb, o semănătoare şi o prăşitoare din lemn. Incendiul a provocat pagube de circa 30 de milioane de lei. Pompierii atrag atenţia cetăţenilor să aibă mare grijă atunci când incendiază resturile menajere, pentru că există riscul producerii unor dezastre.(F.R.)

În spitalele din judeţul Alba
Bolnavii îşi aduc medicamente, hrană şi lemne de foc... de-acasă!
      În ultima perioadă presa a tras mai multe semnale de alarmă asupra stării de "sărăcie patologică" în care se află sistemul de sănătate. De asemenea, numeroase voci din opoziţie se ridică tot mai mult atrăgând atenţia puterii asupra acestei situaţii. Astfel, printr-un comunicat recent, Biroul de presă al PNŢCD Alba "pune degetul pe rana înfiorătoare" din sistemul de sănătate. "Există spitale în judeţul nostru, se arată în acest comunicat, în care bolnavii îşi cumpără medicamente din banii proprii şi îşi aduc alimente şi lemne de foc de-acasă (cazul Spitalului orăşenesc din Abrud!). Chiar în Spitalul judeţean din Alba Iulia lipsesc o mulţime de medicamente, printre care banalul algocalmin, fenobarbital fiole, aţa chirurgicală şi spirtul sanitar, chiar dacă acest produs, prin abundenţa sa şi prin accize, a făcut celebru judeţul nostru, prin intermediul PSD.
     În timp ce guvernanţii anunţau în presă salarii de 15-20 de milioane de lei pentru medicii specialişti şi primari (anunţuri care sunt, evident, minciuni sfruntate), medicii de familie au rămas în ultimele luni cu salarii de 1-2 milioane de lei. Din pricina salariilor jignitoare, 30 de posturi de medici specialişti declarate libere în judeţul nostru... nu au fost ocupate. Ultima acţiune nefastă a puterii este reducerea numărului de paturi de spital, urmând să fie desfiinţate spitale şi secţii sau să fie efectuate reduceri de paturi la secţiile care vor rămâne. Va urma restructurarea personalului medico- sanitar, care va fi foarte dureroasă din punct de vedere social, şi va conduce la o nouă scădere a calităţii actului medical. În acest mod, Guvernul social-democrat încheie tristul ciclu al "reformei" în sănătate, sacrificându-şi propriul electorat!"
     Pe aceeaşi temă, d-ra Ioana Gârlea, noua purtătoare de cuvânt a PNŢCD Alba a declarat: "Principalul criteriu în baza căruia se vor face restructurările din sănătate nu ar trebui să fie bugetul, ci starea de sănătate a populaţiei. Ignorând acest criteriu, urmările politicii PSD în domeniul sanitar vor fi cuantificate, începând din acest moment, nu în procente ci... ÎN VIEŢI OMENEŞTI!" (I.H.)
Noaptea devoratorilor de publicitate la Alba Iulia
      Vineri, 21 martie, cu începere de la ora 20.00 fix, Casa de cultură a Sindicatelor din Alba Iulia a fost invadată de zeci de tineri, mânaţi de la spate (sau din laterale sau chiar din faţă) de un singur imbold.... devorator: pasiunea pentru clipurile publicitare. Potrivit spuselor prezentatorului show-lui, cunoscutul "a­ca­de­mi­ci­an" Ioan T. Morar, "Noaptea devoratorilor de publicitate" a pornit-o într-un lung periplu prin lume şi prin România, încă din anii '80. Francezul Jean-Marie Bouriscot a avut ideea de a grupa toate clipurile publicitare din lume într-o producţie de lung metraj. Pentru prima dată, în 1981, la Paris, a fost lansată o "Noapte a devoratorilor de publicitate" sub denumirea "Friandises". În 1995, lung-metrajul publicitar a ajuns şi în România, prin intermediul Fundaţiei DAKINO. "Este uimitor să văd atâta lume în sală, pregătită să vadă publicitate, în condiţiile în care, tocmai aceste imagini constituie pentru majoritatea oamenilor, pauza în care se merge la baie sau în care se schimbă canalul TV" remarcă Ioan T. Morar, în discursul de prezentare a show-lui. Publicul albaiulian a avut posibilitatea să "devoreze" până spre orele 2.00 ale dimineţii de sâmbătă, 22 martie, cele mai reuşite spoturi publicitare, realizate din anul 1941 şi până în prezent. Hohote de râs, exclamaţii de admiraţie, surpriză sau mormăieli de plictiseală uneori au însoţit prezentarea maraton. Cei prezenţi în sală au avut posibilitatea de a a afla mai multe dintre secretele publicităţii, Ioan T. Morar lansând încă de la început o provocare în acest sens doritorilor.
Nicoleta TOMUŢA

Sus

© Copyright S.C. Unirea Pres S.A.
Toate drepturile rezervate.