Prima pagină Ediția din: 26.3.2003
Știri
Alba în flăcări
      Ziua de marţi, 25 martie, a fost una "incendiară" pentru pompierii din judeţul Alba. *La primele ore ale dimineţii de ieri, pompierii militari din Alba Iulia au intervenit la stingerea unui incendiu izbucnit în zona pădurii Schit. Din cauza unui rest de ţigară aprinsă au ars 0,5 ha lizieră de pădure. La stingerea incendiului au acţionat 10 pompieri, militari în termen, şi lucrători de la Ocolul Silvic Valea Ampoiului. * În jurul prânzului, pompierii militari din Blaj, Alba Iulia şi Aiud au intrat în stare de alertă după semnalarea unui incendiu de proporţii izbucnit la un depozit de furaje din Jidvei, aparţinând SC Perla Târnavei. La stingerea incendiului au acţionat patru autospeciale ale pompierilor din Alba Iulia şi Blaj, iar pompierii din Aiud au fost mobilizaţi pentru a asigura permanenţa în Blaj.* Ieri după-amiază, se acţiona la stingerea a două incendii de pădure izbucnite la Meteş şi Baia de Arieş. (N.T.)
Birou ARE la Alba Iulia
      La sediul Consiliului judeţean a avut loc marţi, 25 martie, o conferinţă de presă organizată cu ocazia vizitei la Alba Iulia a d-lui Paul Diemel, consilierul responsabilului pentru ARE (Ansamblul Regiunilor Europei) România şi reprezentantul regiunii olandeze Noord Brabant. Paul Diemel a stabilit împreună cu reprezentanţii autorităţii judeţene ultimele detalii economico-financiare înainte de deschiderea Biroului ARE la Alba Iulia şi urmează să prezinte un raport în acest sens în cadrul şedinţei de la Bruxelles din 3-4 aprilie, ce va da undă verde activităţii ARE la Alba Iulia. Eugen Popa, preşedintele CJ Alba, consideră înfiinţarea Biroului ARE o realizare de seamă ce va aduce publicitate judeţului şi va îmbunătăţi relaţiile cu alte regiuni europene în contextul aderării ţării noastre la UE. (T.I.)

Editorial
Curier județean
Ultima oră
Alte căutări în arhivă
Reveniți la ziua de azi
Şeful Postului de Poliţie din Unirea a fost ales
"Poliţistul anului 2002 în România"
      polițistIeri, de Ziua Poliţiei Române, şeful Postului de Poliţie Unirea, agent şef adjunct Petronel Todea a fost chemat la Inspectoratul General al Poliţiei din Capitală pentru a fi premiat. Şefului de Post din Unirea i-a fost decernat titlul şi placheta cu "Poliţistul anului 2002 din România". În toamna anului 2002, agentul şef adjunct Petronel Todea a surprins în flagrant o bandă de spărgători care acţiona într-un magazin mixt de pe raza comunei Unirea. Dând dovadă de un curaj ieşit din tiparele obişnuite, şeful de Post, secondat un agent de ordine de la Poliţia Ocna Mureş, a intervenit arestând doi dintre spărgători şi împuşcându-l mortal pe al treilea. Potrivit informaţiilor furnizate de şeful IPJ Alba, comisar şef Marin Aron, cu această ocazie a fost destrămată o importantă reţea de spărgători care acţiona pe raza judeţelor Alba, Cluj şi Mureş, fiind rezolvate peste 20 de fapte penale rămase cu autori necunoscuţi.
Nicoleta TOMUŢA

"Urma" nu mai scapă... turma
Un spărgător din 1998 a fost prins după ce a recidivat în 2003!
      Teodor Vişinescu (22 de ani, din Ocna Mureş) a fost arestat preventiv 30 de zile de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Aiud pentru comiterea infracţiunii de furt calificat. În noaptea de 22/23 martie a.c., Vişinescu a pătruns prin efracţie într-un magazin de electronice din Ocna Mureş, de unde a furat radiocasetofoane, aparate foto, ceasuri, telefoane mobile etc., prejudiciul total fiind estimat la circa 23 de milioane de lei. Comparând urmele ridicate de la faţa locului cu cele deja existente în evidenţa operativă, poliţiştii au descoperit că Vişinescu şi-a mai lăsat amprentele în alte două magazine din Ocna Mureş, sparte prin ...1998! Prejudiciul produs prin spargerea comisă în noaptea de 22/23 martie a fost recuperat integral de poliţie. În cauză, poliţia Ocna Mureş continuă cercetările.
Nicoleta TOMUŢA

Carnea de porc şi mezelurile se vor scumpi cu 20 la sută
      Carnea şi preparatele din porc se vor scumpi, în mai puţin de trei luni, în medie cu 20%, ca urmare a majorării taxelor vamale la importul de carne de la 20 la 45%, după cum au anunţat reprezentanţii Asociaţiei Române a Cărnii (ARC). Aceştia au precizat că, în momentul în care taxele vamale vor ajunge la 45%, preţul cărnii tranşate va creşte cu 25%, în timp ce preparatele din carne se vor majora cu 15-20%. Astfel, începând din iulie, un kilogram de muşchiuleţ de porc, al cărui preţ este în prezent de 190.000 de lei, se va vinde cu aproximativ 237.500 de lei, în timp ce un kilogram de salam de vară sau de crenvurşti, ce costă actualmente 90.000 de lei, va ajunge la 110.000 de lei. Tot din iulie, carnea tocată va fi aproximativ 125.000 de lei, iar ceafa de porc, ce se comercializează în prezent cu 160.000 de lei, va costa peste 200.000 de lei. De asemenea, tot atunci, kilogramul de cârnaţi cabanos, al căror preţ este acum de 120.000 de lei, va fi de circa 150.000 de lei. (T.I.)
Sus
© Copyright S.C. Unirea Pres SRL
Toate drepturile rezervate.