Curier județean
Rugăciunea de azi
     Slăbeşte, lasă, iartă, Dumnezeule, greşelile noastre, cele de voie şi cele fără de voie, cele cu lucrul şi cu cuvântul, cele cu ştiinţa şi cu neştiinţa, cele din noapte şi din zi, cele cu mintea şi cu gândul; toate le iartă nouă, ca un Bun şi Iubitor de oameni. Amin.
Calendar religios
Ortodox: Soborul Sf. Arh. Gavriil; Sf. Mc Montanus şi soţia sa Maxima
Catolic: Sf. Emanuel
Greco-catolic: Soborul sf. arh. Gavriil. Încheierea praznicului Buneivestiri
Meteo
     *Astăzi: Cer senin şi vreme călduroasă pe parcursul întregii zile, cu temperaturi pozitive cuprinse între 2gC şi 12 gC.
     *Mâine: Cer parţial noros, iar temperaturile vor fi cuprinse între 0gC şi 12 gC.
Editorial
Prima pagină
Ultima oră
Alte căutări în arhivă
Reveniți la ziua de azi
Știri
Călin Buda - noul lider al OTRM Alba
      La sfârşitul săptămânii trecute s-a desfăşurat Conferinţa Ju­de­ţea­nă a organizaţiei de tineret Alba a PRM prilej cu care a fost aleasă noua structură de con­du­ce­re. Astfel, noul pre­şe­din­te a OTRM Alba a fost desemnat Mirel Călin Buda - asistent universitar al Facultăţii de Drept din cadrul Universităţii "1 Decembrie 1918" Alba Iulia. De asemenea, noul Birou Executiv mai are în componenţă pe prim-vicepreşedintele Adrian Rociu, vicepreşedinţii Sorin Buda, Florin Iosa şi Cătălina Stoia, doi secretari, un casier şi alţi 8 membri. La această conferinţă a fost prezent şi preşedintele PRM Alba, deputat Emil Crişan.(R.J.)
Zilele muzicii de chitară clasică la Alba Iulia
Recital extraordinar Maxim Belciug, sub egida Filarmonicii de stat din Arad
      Luni, 31 martie a.c., începând de la ora 19,00, Casa de cultură a studenţilor din Alba Iulia va găzdui o manifestare culturală de excepţie. Este vorba despre recitalul extraordinar de chitară clasică susţinut de Maxim Belciug, spectacol ce se încadrează în programul Zilelor muzicii de chitară clasică, o manifestare naţională aflată la cea de-a IX-a ediţie. Zilele muzicii de chitară clasică fac parte şi de data aceasta din programul stagiunii 2002-2003 a Fi­lar­mo­ni­cii din Arad, iar faptul că aceasta a cuprins şi municipiul nostru demonstrează că Alba Iulia a intrat în rândul cetăţilor culturale româneşti. Programul recitalului va cuprinde lucrări clasice, latino-americane şi spaniole. (I.H.)

MIMMC nu este implicat în "Armaghedonul cooperaţiei"
      În legătură cu Comunicatul "Răspuns Ar­ma­ghe­do­nu­lui" al preşedintelui CENTROCOOP Nicolae Gavrilă, Ministerul pentru În­tre­prin­de­ri­le Mici şi Mijlocii şi Cooperaţie face următoarele precizări: *Aşa cum declară înşişi autorii "Armaghedonului cooperaţiei", intenţia acestora este de a atrage atenţia şi de a solicita "intervenţia organelor abilitate" de a efectua "o verificare atentă şi minuţioasă" privind "încălcările legii, mita, corupţia şi inactivitatea atât de evidente" la CENTROCOOP, precizând că informaţiile care au stat la baza documentului provin din "interiorul acestei structuri", respectiv cooperaţia de consum. *Ne întrebăm dacă nu cumva domnul Nicolae Gavrilă încearcă să deturneze atenţia membrilor cooperatori şi a opiniei publice de la adevăratele probleme cu care se confruntă sistemul cooperaţiei de consum, acuzând, în mod surprinzător, MIMMC că ar fi unul din beneficiarii acestei campanii de presă. *Constatăm cu regret, şi de această dată, că acuzaţiile preşedintelui CENTROCOOP continuă să fie pe linia declaraţiilor prin care încearcă să aducă prejudicii imaginii MIMMC care acţionează pentru reformarea şi revitalizarea sectorului cooperatist.
     Considerăm că aceste acuzaţii îl vizează în mod strict personal pe domnul Nicolae Gavrilă şi că numai organele abilitate sunt singurele în măsură să stabilească adevărul. (Biroul de presă al MIMMC)
Plângere penală împotriva PNL Alba Iulia
      Solicitaţi printr-o adresă oficială să participe la şedinţa Comitetului Operativ Consultativ al judeţului Alba pentru a fi lămurită problema spaţiului pe care îl ocupă în clădirea situată în Piaţa Iuliu Maniu din Alba Iulia, liberalii nu au dat curs invitaţiei. "PNL Alba Iulia ocupă abuziv cele câteva încăperi şi am încercat să rezolvăm această problemă pe cale amiabilă. Însă, nu au trimis pe nimeni la COC şi au dat dovadă şi de necunoaşterea atribuţiilor acestui organism", a spus prefectul Ioan Rus. Despre ce este, de fapt, vorba? Oficiul Judeţean de Cadastru Alba, care îşi are sediul în acelaşi imobil, solicitase liberalilor un "schimb de locuinţe" în vederea asigurării unor condiţii mai normale de desfăşurare a propriei activităţi. În acest sens directorul instituţiei, Dorin Retegan, apelase, printr-o adresă, la medierea Comitetului Operativ Consultativ fapt ce nu s-a putut produce din pricina refuzului PNL Alba Iulia de a se prezenta la şedinţa respectivului organism. Foarte supărat de tergiversarea acestei banale probleme, Dorin Retegan a menţionat în cursul zilei de ieri că va face o plângere penală împotriva partidului condus de Teodor Atanasiu.(R.J.)
La Cetatea de Baltă
Trichineloză de la un cadavru de porc
      Revenim cu noi amănunte privind episodul de trichineloză apărut în localitatea Cetatea de Baltă, judeţul Alba. A fost finalizată ancheta epidemiologică cu privire la episodul de trichineloză apărută la om în localitatea mai sus menţionată. În urma coroborării tuturor datelor apărute şi a declaraţiilor luate persoanelor implicate s-a stabilit că sursa infestaţiei a fost un cadavru de porc care a fost consumat de persoanele îmbolnăvite. Cadavrul porcului a aparţinut unui localnic din Sânmiclăuş, acesta a fost sancţionat cu amendă contravenţională în valoare de 6.000.000 de lei pentru nerespectarea măsurilor sanitare veterinare privind distrugerea cadavrelor de animale. (Director DSV Alba, dr. Ioan DÂRZU)

Sus

© Copyright S.C. Unirea Pres S.A.
Toate drepturile rezervate.