Curier județean
Rugăciunea de azi
     Doamne, Dumnezeul nostru, Ţie mă rog, cu toată umilinţa: ţine pe fraţii mei şi pe surorile mele, în sănătate deplină şi împărtăşeşte-le lor darul Tău cel sfânt, ca să umble întotdeauna pe cărările Tale şi să facă întotdeauna cele plăcute Ţie. Amin.
Duminica Sfintei Cruci
      icoanaCu ajutorul Bunului Dumnezeu, iată-ne a­junşi în cea de-a treia du­mi­ni­că a sfântului şi ma­re­lui post al Sfin­te­lor Paşti, iată-ne ca şi ajunşi la jumătatea binecuvântatului drum de şapte săptămâni ce sunt de parcurs până la praznicul praz­ni­ce­lor, care-i Învierea Domnului, Dumnezeului şi Mântuitorului nostru Iisus Hristos. Înseamnă că ne apropiem tot mai mult de jalnica pomenire a cumplitelor patimi îndurate de Fiul lui Dumnezeu pentru noi şi pentru a noastră mântuire. Nu mai este mult până vom lua la cunoştinţă cu cutremurare sufletească bestialul, diavolescul tratament la care a fost supus, de către cei fărădelege, prea bunul, nevinovatul Domn Isus Hristos. Cu inimile cernite de jale, vom afla din nou, peste trei săptămâni, că Fiul Divin a fost hulit, batjocorit, judecat cu cruzime, pălmuit, scuipat, lovit cu bâta peste cap, cum a fost, în sfârşit, pironit pe cruce, răstignit, dat morţii, aidoma celui mai ordinar tâlhar. Spre a ne atrage atenţia la tot ce a suferit Domnul, ne răsare astăzi în faţă Sfânta Cruce, spre a ne atrage luare - aminte asupra a ceea ce îndatoraţi suntem a face din bunăvreme, ni se pune astăzi înainte iarăşi prea cinstita Cruce a Domnului. Ce anume suntem îndatoraţi să facem din recunoştinţă pentru ceea ce în stare a fost să plinească pentru binele nostru Hristos Domnul, - ne învaţă duminica aceasta, a treia din Păresimi, Duminica zisă a Crucii. Vrea să zică duminica aceasta ca, mai din vreme, să ne aţintim privirile spre Crucea Domnului, cu credinţă, cu dragoste, cu evlavie, plini de căinţă, să ne refugiem şi să ne adăpostim sub ale ei braţe; s-o cinstim, să ne închinăm ei, s-o sărutăm, să-i adresăm caldă rugăciune, căci ea, far prealuminos, ne conduce pe marea înviforată a vieţii pământeşti la limanul lin al mântuirii, la prea-fericită în veci împreună sălăşluire dincolo, cu Hristos cel răstignit şi înviat.
     Fraţi creştini, încă ceva despre Sfânta Cruce, despre duminica căreia îi şi zicem Duminica Crucii. Ştim că nu peste mult timp vom comemora marele fapt al morţii pe Cruce în cumplite chinuri a Domnului Hristos, care moarte a produs pe seama noastră imensul bine al izbăvirii de păcat şi de osândă.
Preot Ioan SUCIU

Calendar religios
Ortodox: Cuv. Marcu Episcopul Aretuselor, Chiril diaconul
Catolic: Sf. Eustasie
Greco-catolic: Ss. Mc. Marcu, ep. Aretusei, diac Chiril; şi cei împreună cu ei
Meteo
     *ÎN WEEK-END: Cerul se menţine în continuare degajat, soarele va străluci îndelung pe boltă şi în consecinţă aşteptăm ca temperaturile diurne să se situeze în jurul valorilor de +16, +18 grade C. Vântul va sufla slab, abia perceptibil. La orele serii sunt posibile înnorări uşoare şi câţiva stropi de ploaie în zonele de deal şi munte. Noaptea mercurul ter­mo­me­tre­lor poate coborî până la +1, +2 grade, iar în zonele joase s-ar putea să apară ceaţa, dar se va risipi la apariţia soarelui.
Editorial
Prima pagină
Ultima oră
Alte căutări în arhivă
Reveniți la ziua de azi
Știri
Armăsar la Roşia Montană
      Consiliul local Roşia Montană a aprobat cererea cetăţenilor crescători de animale şi a primarului Virgil Nariţa de achiziţionare a unui armăsar de rasă pentru ameliorarea speciei de cabaline. Acesta a fost deja cumpărat şi predat Asociaţiei crescătorilor de animale, care mai are în "portofoliu" patru tauri achiziţionaţi în urmă cu un an. Cei interesaţi să-şi ducă cabalinele la reproducţie îl pot contacta pe Augustin Balea din satul Cărpiniş.(F.R.)
Lumina ochilor
Consultaţii gratuite pentru preşcolari şi şcolarii mici
      Asociaţia non profit "MEDIC GRUP" Sebeş, reprezentată de dr. Adrian Teodoru, medic primar oftalmolog cu sprijinul dr. Anton Butnaru, medic primar MF, va efectua consultaţii gratuite copiilor preşcolari şi şcolari mici din municipiul Sebeş şi oraşul Cugir în perioada 28 martie - 4 aprilie 2003.
     Această acţiune se desfăşoară sub deviza "Lumina ochilor" iniţiată de consulul Alex Jacob pentru depistarea şi tratarea afecţiunilor oftalmologice.
Dr. Anton BUTNARU

Incendiile se ţin lanţ în judeţ
      De câteva zile, aproape în fiecare zi sunt raportate incendii în localităţile judeţului Alba. Ultimele evenimente de acest gen au fost semnalate la Stremţ şi Tăuţ. În cursul zilei de joi, un subofiţer şi 11 militari în termen de la Staţia de pompieri Aiud au acţionat pentru stingerea incendiului izbucnit în satul Geomal, comuna Stremţ, din cauza focului deschis ne­su­pra­ve­gheat. Localnicii au dat foc resturilor vegetale, iar flăcările s-au extins din cauza vântului puternic până aproape de liziera pădurii. La acţiunea de stingere a focului, care a durat circa două ore şi jumătate, au participat şi 20 de localnici. Au ars resturile menajere de pe 10 ha teren. În cursul zilei de ieri, un subofiţer şi 10 militari în termen de la Grupul de pompieri "Unirea" din Alba Iulia au plecat ca din trombă la un alt incendiu, declanşat se pare tot din cauza focului deschis lăsat nesupravegheat, la liziera pădurii din Tăuţ.(F.R.)

Sus

© Copyright S.C. Unirea Pres S.A.
Toate drepturile rezervate.