Curier județean
Rugăciunea de azi
     Preasfântă Stăpână de Dumnezeu Născătoare, primeşte această rugăciune şi o du Fiului tău şi Dumnezeului nostru, ca să mântuiască şi să lumineze pentru tine sufletele noastre. Toate puterile cereşti: Scaune, Domnii, În­ce­pă­torii, Stăpânii, Puteri, Heruvimi, Serafimi, Arhangheli şi Îngeri rugaţi-vă lui Dumnezeu pentru mine, păcătosul, rogu-mă şi mă cuceresc vouă. Amin.
Calendar religios
Ortodox: Cuv. Maria Egipteanca; Cuv. Macarie Mărturisitorul; Sf. Mc. Gherontie
Catolic: Sf. Hugo
Greco-catolic: Pc maică Maria Egipteanca
Meteo
     *Astăzi: Vremea se menţine caldă, cerul este variabil, parţial însorit. Temperaturile maxime vor ajunge până la 12 g C, iar minimele vor fi de -2 g C.
     *Mâine: Va fi soare, tem­pe­ra­tu­rile maxime se vor situa în jurul valorii de 15 g C, iar minimele vor fi de 1 g C.
Editorial
Prima pagină
Ultima oră
Alte căutări în arhivă
Reveniți la ziua de azi
Știri

În dezbaterea Colectivului de Analiză Tehnică Lărgită
Planul Urbanistic Zonal - noua zonă rezidenţială Roşia Montană
      În cursul zilei de ieri, începând cu ora 11,00, la sediul IPM Alba a avut loc şedinţa de lucru a Colectivului de Analiză Tehnică Lărgită, care a luat în discuţie documentaţia necesară obţinerii Acordului de Mediu pentru promovarea Planului Urbanistic Zonal - noua zonă rezidenţială Roşia Montană. Au participat reprezentanţi ai CJ şi Prefecturii Alba, Inspectoratului de Protecţie a Mediului, Roşia Montană Gold Corporation SA, Proiect SA Alba şi ai serviciilor descentralizate. La şedinţă a fost prezent şi primarul din Roşia Montană, Virgil Nariţa. În prima parte a discuţiilor, arh. Doina Emilia Harda, director general al SC Proiect Alba, a prezentat într-un mod clar şi profesionist informaţii, susţinute de imagini, despre cum va arăta viitoarea localitate Roşia Montană-Piatra Albă. Aici se vor muta localnicii afectaţi de viitoarea exploatare minieră, care doresc să rămână în zonă şi cărora compania le va construi case. Doamna Harda a prezentat trei variante pentru noul centru civic al localităţii, cu infrastructura aferentă, alimentare cu energie electrică şi apă potabilă, canalizare, telefonie, încălzire, clădiri utilitare, primărie, dispensar medical şi veterinar, poliţie, piaţă etc. Primarul Virgil Nariţa a declarat că una dintre variante a fost agreată şi de membrii Consiliului Local. RMGC a devenit deja proprietarul terenului pe care va fi construită viitoarea localitate, obţinută în urma unei licitaţii publice. Specialiştii au studiat o suprafaţă de 186 de hectare de teren. Noua localitate este proiectată la standarde moderne, fiind luate în considerare toate detaliile, de la debitul de apă şi până la viteza cu care bate... vântul, pentru că aşa cere legislaţia românească (mai exact Ordinul 860 al MAAP şi Ghidul comun MAAP - MLPTL). În documentaţie sunt prevăzute 270 de loturi pentru viitoarele case şi alte 30 de loturi pentru clădiri publice. Suprafeţele destinate caselor variază în funcţie de numărul de camere de la 300 mp, minim, la 800 mp, maxim. În noua localitate vor putea locui circa 600-700 de persoane. Mai trebuie spus că Roşia Montană - Piatra Albă va fi situată la 4 km de limita zonei de protecţie şi la circa 8 km de viitoarea exploatare. Arh. Doina Emilia Harda ne-a declarat că în primul an de la demararea lucrărilor vor fi construite cel puţin 50 de case. Toate cheltuielile ocazionate de lucrări pentru infrastructură şi utilităţi publice vor fi suportate de companie.
Petru ENEA

Sus

© Copyright S.C. Unirea Pres S.A.
Toate drepturile rezervate.