Curier județean
Rugăciunea de azi
     Slavă Ţie, Împărate, Dum­ne­ze­ule Atotputernice, care cu purtarea Ta de grijă cea Dumnezeiască şi de oameni iubitoare m-ai învrednicit pe mine păcătosul şi nevrednicul a mă scula din somn şi a dobândi intrarea în Sfânta casă a Ta; primeşte Doamne, şi glasul rugăciunii mele, ca şi al Sfintelor şi Înţelegătoarelor Tale Puteri şi binevoieşte ca, din inimă curată şi cu duh de umilinţă să Ţi se aducă Ţie laudă din necuratele mele buze; ca şi eu să mă fac părtaş fecioarelor celor înţelepte şi să Te slăvesc pe Tine, Dumnezeu - Cuvântul, Cel slăvit în Tatăl şi în Duhul Sfânt. Amin.
Calendar religios
Ortodox: Cuv. Nichita Măr­tu­ri­si­to­rul; Sf. Elpidifor
Catolic: Sf. Evagriu şi Benignus
Greco-catolic: Pc. pr. Nichita Măr­tu­ri­si­to­rul, egum Midiciei
Meteo
     Vor urma două zile frumoase şi călduroase, cu adevărat de primăvară.
     *AZI: Cerul va fi senin şi însorit, cu temperaturi maxime ce ajung în jurul amiezii de +16 grade C. Noaptea şi dimineaţa va fi mai rece, cu temperaturi de +3 grade C.
     *MÂINE: O zi asemănătoare ca valori termice cu ziua precedentă. Noaptea, cerul se va acoperi parţial cu nori.
Editorial
Prima pagină
Ultima oră
Alte căutări în arhivă
Reveniți la ziua de azi
Știri
Expoziţie de icoane
      Muzeul de Istorie din mu­ni­ci­piul Aiud găzduieşte expoziţia de icoane pe sticlă a elevului Raul Rusu. Vernisajul expoziţiei va avea loc vineri, 4 aprilie, la ora 17.00. Raul Rusu este elev în clasa a V-a la Colegiul Naţional "Titu Ma­io­res­cu" şi este acum la cea de-a doua expoziţie per­so­na­lă. Prima a fost găzduită de colegiul unde este elev, în preajma Crăciunului 2002. El este îndrumat pe drumul artei de Alexandru Iuga. (A.D.)

Jandarmeria română - 153 de ani de existenţă
      Cu prilejul aniversării Zilei Jandarmeriei Române, vă adresez felicitări pentru rezultatele obţinute ca slujitori ai legii şi ai cetăţeanului, dorindu-vă multă sănătate, putere de muncă, împliniri şi bucurii alături de cei dragi. La mulţi ani Jandarmeriei Române!
Comandantul Jandarmeriei Române General de Corp de Armată
Dr. Tudor CEARAPIN
     Evenimentele care au avut loc în decembrie 1989, prin care s-a deschis o nouă filă în istoria neamului românesc, au constituit pentru Jandarmeria Română un nou drum, nu lipsit de greutăţi, dar care odată cu trecerea timpului s-a dovedit a fi calea spre stabilitate, profesionalism şi echilibru.
     Doresc să informez locuitorii judeţului Alba că în prezent efectivele unităţii execută misiuni de asigurare a ordinii şi liniştii publice cu prilejul întrunirilor şi manifestaţiilor; menţinerea ordinii şi liniştii publice independent prin patrule în localităţile Blaj, Aiud, Ocna-Mureş, Sebeş, prin patrule auto în comunele şi satele judeţului; menţinerea ordinii şi liniştii publice în cooperare cu Poliţia în localităţile Alba Iulia şi Cugir; asigurarea ordinii şi liniştii publice în zona instituţiilor de învăţământ, în parcuri şi zone de agrement; asigurarea pazei instituţiilor bancare; asigurarea pazei parchetelor din judeţ; asigurarea pazei şi apărării unor obiective de importanţă deosebită, precum şi alte misiuni pe care le executăm independent sau în cooperare cu alte instituţii. Activitatea de restructurare şi reorganizare a MI va face ca până la definitivarea acestui proces, Jandarmeriei Române şi implicit Jandarmeriei albaiuliene să îi revină pe viitor şi alte misiuni, cum ar fi aceea de menţinere a ordinii şi liniştii publice în tot mai multe localităţi urbane şi rurale din judeţ.
     În acest moment aniversar, aduc sincere mulţumiri întregului colectiv de cadre şi militari în termen, inclusiv celor care cu onoare şi-au încheiat activitatea, tuturor acelora cu care unitatea noastră colaborează şi le doresc sănătate, putere de muncă şi cât mai multe împliniri în activitatea profesională şi în viaţa de familie.
Comandantul CJ J Alba, col. Ioan Onac HERŢA

In memoriam-jandarmul slt. Nicolae Lazăr din Horea
      Azi, o delegaţie a Comandamentului de Jandarmi Judeţean Alba se va deplasa în localitatea Horea pentru a depune o coroană de flori la mormântul eroului jandarm slt. post-mortem Nicolae Lazăr. Jandarmul şi-a pierdut viaţa în septembrie 1991, în timp ce se afla în misiune de apărare a sediului Guvernului României. (N.T.)
Extra-terestrul Simedru
      Respectul pe care îl datorăm opiniei publice ne obligă - deşi există un război în Irak, o navetă spaţială s-a dezintegrat iar românul are destule probleme importante care îl preocupă - să lămurim încă una din si-meandrele gândirii fertile a domnului deputat PNL, Dan Coriolan Simedru, "gândire" care a încântat din nou mass-media locală şi cititorii ei. După ce ne-a procopsit cu fantezia construirii unei baze NATO în Cugir (chiar şi un diletant poate înţelege că nici o bază militară nu se instalează lângă fabrici de armament pentru a nu oferi ţinte duble unui eventual agresor), deputatul liberal a mai stârnit o furtună locală chemând cetăţenii la arme pentru a împiedica desfiinţarea judeţului Alba. Desfiinţare, după cum s-a dovedit, dospită doar în mintea febrilă a domniei sale, din moment ce nici organele locale şi nici ministrul Administraţiei publice, Octav Cozmâncă nu aveau cunoştinţă despre aşa ceva.
     Într-o nouă luare de poziţie, domnul Coriolan Simedru l-a înfierat pe deputatul PSD de Alba, Codrin Ştefănescu, a cărui prezenţă constantă în mass-media locală şi naţională este justificată de o activitate parlamentară extrem de laborioasă şi eficientă. Simedru nu a izbutit să înţeleagă cum a putut Codrin Ştefănescu să aibă în aceeaşi zi, 10 martie, o intervenţie de la Tribuna Parlamentului şi în acelaşi timp să acorde un interviu postului "Radio 21" din Alba Iulia. "Foarte simplu, ne-a lămurit Emil Pojar, directorul postului "Radio 21", eu i-am luat interviul lui Codrin Ştefănescu duminică, 9 martie şi l-am dat pe post luni şi miercuri".
     Se confirmă deci că deputatul PSD de Alba nu are proprietăţi ubicuice, de a fi în acelaşi timp în două locuri diferite, deşi după energia debordantă pe care o manifestă nu ne-ar mira să le posede spre disperarea adversarilor politici. Extraterestră, deasupra oricărei logici, se dovedeşte însă judecata liberalului Simedru. Ne întrebăm din nou şi cu siguranţă se întreabă şi electoratul: Ce credibilitate poate fi acordată şi ce soi de dialog se poate încropi cu un parlamentar al opoziţiei de talia domnului Simedru?
     Dacă liberalii nu-şi vor cerne ei candidaţii, în 2004 electoratul va şti să o facă el însuşi. (Biroul de presă al PSD)

Sus

© Copyright S.C. Unirea Pres S.A.
Toate drepturile rezervate.