Prima pagină Ediția din: 4.4.2003
Știri
Av. Ioan Rus invitat la un seminar internaţional
      "Profesionalismul instituţiei prefectului în vederea aderării României la UE" este genericul seminarului internaţional care se va desfăşura pe data de 15 aprilie a.c. la Braşov. La lucrările acestuia va lua parte şi prefectul judeţului Alba, av. Ioan Rus, care va conduce una dintre secţiunile manifestării. Cu acest prilej, domnia-sa va prezenta şi un material intitulat "Rolul şi locul controlului de legalitate executat de prefect asupra actelor administrative - garantul respectării legii la nivelul autorităţilor administraţiei locale".(R.J.)
Investitori spanioli la Alba Iulia
      Reprezentanţii unui grup format din trei firme spaniole, producătoare de carne de porc, vor sosi luni la Alba Iulia la invitaţia preşedintelui Camerei de Comerţ Alba, Corneliu Orzea, în scopul localizării unei firme autohtone interesată în a colabora şi lucra cu un asociat spaniol. Cele trei firme deţin în Spania grajduri de animale, abatoare, fabrici de mezeluri, cifra de afaceri a grupului fiind de 200 milioane Euro, în 2002. Preşedintele CCIA Alba a contactat deja mai multe firme din Alba Iulia, Blaj şi Cugir, interesate în a deveni potenţiali parteneri ai spaniolilor, mai ales că aceştia sunt dispuşi să investească consistent. Întâlnirea va avea loc la sediul CCIA Alba, iar a doua zi, 8 aprilie a.c. vor fi efectuate vizite la sediile societăţilor din judeţ. (R.J.)

Editorial
Curier județean
Ultima oră
Alte căutări în arhivă
Reveniți la ziua de azi
Minerii îşi aprind lămpaşele!
Şedinţă extraordinară a Comisiei judeţene de Dialog Social
      La solicitarea filialelor Alba ale Blocului Naţional Sindical şi C.N.S Cartel Alfa, preşedintele Comisiei judeţene de Dialog Social, subprefectul Ioan Maier, a decis convocarea unei şedinţe extraordinare a acestui organism în care să se discute problemele sociale care s-au creat ca urmare a aplicării planului de restructurare în sectorul minier. "Conducerile exploatărilor miniere şi sindicatele din acest sector sunt nemulţumite şi contestă hotărârea AGA a CN Minvest Deva din 23 ianuarie 2003 prin care sunt încălcate prevederile noului Cod al muncii cu privire la: neprezentarea motivelor ce determină concedierea; comunicarea nu se face în termen legal; nu sunt prevăzute cu exactitate numărul şi categoriile de salariaţi afectaţi de concediere; nu reglementează măsurile concrete preconizate de angajator pentru atenuarea consecinţelor concedierii", ne-a declarat subprefectul Ioan Maier. În continuare d-l Maier a mai spus că este de acord cu punctele de vedere exprimate de către conducerile exploatărilor miniere considerând că lipsa de transparenţă, colaborare, pasivitatea şi atitudinea companiei demonstrează tendinţa acesteia de a falimenta filialele din judeţul Alba.
     În scurt timp va fi stabilită şi data exactă de desfăşurare a şedinţei, subprefectul Ioan Maier informând în legătură cu această intenţie atât ministerul de resort cât şi conducerea CN Minvest Deva.
Răzvan JURCĂ

Sus
© Copyright S.C. Unirea Pres SRL
Toate drepturile rezervate.