Curier județean
Rugăciunea de azi
     Doamne, Iisuse Hristoase, Dumnezeul nostru, Cel ce ai slobozit pe iubitul Tău Apostol Petru din legături şi din temniţă, fără nici o vătămare, cu umilinţă ne rugăm Ţie: Primeşte cu milostivire şi rugăciunea aceasta pentru iertarea păcatelor robilor Tăi, că bun şi iubitor de oameni Dumnezeu eşti şi Ţie mărire îţi înălţăm, Tatălui şi Fiului şi Sfântului Duh, în vecii vecilor. Amin.
Calendar religios
Ortodox: Cuv. Iosif, Zosima şi Platon
Catolic: Sf. Isidor
Greco-catolic: Ss mc Teodul şi Agatopod (s IV)
Meteo
     * ASTĂZI: Cerul va fi variabil, mai mult senin, soarele fiind prezent pe bolta cerească. Procesul de încălzire se va simţi, temperatura oscilând între +16, +17 grade C, local chiar mai ridicată. Vântul va sufla slab, până la moderat. Noaptea va fi răcoroasă, dar nu se vor mai înregistra temperaturi negative.
     * MÂINE: Vremea se va încălzi în continuare, la ora amiezii mercurul termometrelor putând atinge +18, +20 grade C. Cerul va fi variabil.
Editorial
Prima pagină
Ultima oră
Alte căutări în arhivă
Reveniți la ziua de azi
Știri
AGRAS-ul premiază producătorii agricoli
Comunicat
      AGRAS Grupul WINER STATDISCHE, leaderul numărul 1 în asigurările agricole a or­ga­ni­zat campania promoţională "TOM­BO­LA MĂR­ŢI­ŞO­RU­LUI", la care au participat persoane fizice şi juridice care au încheiat poliţe de asigurare la culturi agricole până la data de 31 ianuarie 2003, stabilindu-şi prin tragere la sorţi, în data de 31 martie 2003, următorii câştigători din judeţul Alba: * SA AGRO­BIANA BIIA: 2,5 tone în­gră­şă­min­te chimice; * GROZA A­LE­XAN­DRU din localitatea Sîncel: unelte agricole în valoare de 5 milioane lei; * DAT CORNEL, din localitatea Vinţu de Jos: unelte agricole în valoare de 5 milioane lei; * SA FRĂŢIA 92 LANCRĂM: asigurare gratuită pentru locuinţă; * SA AGROBIANA BIIA: asigurare gratuită pentru locuinţă.
     Marele premiu constând într-un tractor U 650 a fost câştigat de către: AF ROŞOGA, JUDEŢUL CONSTANŢA.
     ASIGURAŢI-VĂ ŞI VEŢI CÂŞTIGA!

La Vinţu de Jos va avea loc
Festivalul de teatru pentru elevi "Ion Luca Caragiale"
      În perioada 5-13 aprilie, la Vinţu de Jos, se va desfăşura cea de-a doua ediţie a Festivalului de teatru pentru elevi "Ion Luca Caragiale", la care vor participa formaţii de teatru de la şcoli din Alba Iulia, Vinţu de Jos, Aiud, Cîmpeni, Teiuş, Cugir. Cei peste 300 de elevi implicaţi în acţiune sunt îndrumaţi de prof. Liliana Popa, Dorina Ciortea, Gina Văsuţ, Virgil Sicoe, Maria Iosa, Ioan Cristea, Mariana Dicu. Iniţiativa organizării acestei manifestări unice în calendarul cultural al judeţului Alba, ce-şi propune să descopere talente interpretative, dar mai ales să formeze gustul tinerilor pentru teatru şi artă în general aparţine primarului comunei Vinţu de Jos - Nicolae Pienar, care a găsit înţelegere şi sprijin atât la Consiliul local Vinţu de Jos, dar şi la Direcţia pentru Cultură, Culte şi Patrimoniu Cultural Naţional Alba şi Inspectoratul şcolar judeţean Alba. Cele mai bune trupe de teatru, de la cele două segmente: învăţământ primar şi învăţământ gimnazial vor fi selecţionate pentru participarea la etapa naţională a trupelor de teatru pentru elevi. Premianţilor li se pregăteşte o frumoasă surpriză. Juriul festivalului va fi alcătuit din personalităţi marcante ale vieţii culturale din judeţul nostru. Să mai spunem că la deschiderea festivă a celei de-a doua ediţii a festivalului, care va avea loc la Căminul cultural Vinţu de Jos, sâmbătă, 5 aprilie, ora 10.30, va participa şi poetul George Stanca. Cu acest prilej va avea loc şi lansarea noului său volum de pamflete politice. Suntem siguri că această ediţie se va bucura cel puţin de succesul celei inaugurale. Nu rataţi deci câteva ore de destindere prin cultură!
Anca DINICĂ

Sus

© Copyright S.C. Unirea Pres S.A.
Toate drepturile rezervate.