Curier județean
Rugăciunea de azi
     Doamne Dumnezeul nostru, caută dintru înălţime, ca un bun, asupra inimilor celor care sunt lipsiţi de dragoste şi de unire şi împresuraţi de spinii urii şi ai altor păcate. O picătură din harul Preasfântului Tău Duh coborând peste dânsele, rourează-le bogat, ca să aducă roade bune şi din dragostea cea către Tine să sporească în fapte bune, şi să petreacă în dragoste şi unire. Amin.
Calendar religios
Ortodox: Sf. Mc. Teodotul, Agatopod, Victorin şi Diodor
Catolic: Sf. Vicenţiu Ferrer
Greco-catolic: Ss mc Claudie, Diodor, Victor, Victorin, Gură de Aur
Meteo
     Vremea intră într-un proces de răcire, nefiresc pentru această perioadă a anului.
     * AZI: În cursul zilei, cerul va fi parţial noros, temperatura scăzând până în jurul valorii de +6, +8 grade C. Noaptea, temperatura va scădea sub 0 grade C, până la -3 grade C.
     * MÂINE: Vremea în răcire accentuată; peste zi, temperatura va înregistra valori maxime de la +6 grade C iar noaptea este posibil să ningă (-6 grade C).
Editorial
Prima pagină
Ultima oră
Alte căutări în arhivă
Reveniți la ziua de azi
Știri

Duminica a IV-a din Păresimi
"Până când vă voi răbda pe voi?"
      În duminica a IV-a din marele Post al Sfintelor Paşti ni se va prilejui să auzim citindu-se, la Sfânta Liturghie, Evanghelia cu vindecarea de către dumnezeiescul doftor Domn Iisus Hristos a unui tânăr stăpânit de un duh din cale-afară de rău, care îl chinuia cumplit, tare fără de milă. Cum? Îl trântea la pământ, îl făcea să spumege, să scrâşnească din dinţi, să înţepenească. De multe ori îl arunca în foc şi în apă, ca să-l piardă.
     Fiul lui Dumnezeu a vindecat pe nenorocitul de boala cea rea ca să arate o dată mai mult lumii necredincioase de atunci cât este El de milostiv, că toate sunt cu putinţă celui ce crede şi că pe diavolul îl putem alunga şi ţine departe de noi folosindu-ne de arma postului şi a rugăciunii. ("Acest soi de demoni numai cu rugăciune şi post poate fi scos", a zis Domnul). Fiul Divin şi-a arătat atunci marea Sa milostivire, îndelunga Sa răbdare. De atunci şi până acum, în toată bună vremea, Domnul a fost mult milostiv şi mult răbdător.
     Ne-a răbdat şi s-a milostivit de noi şi văd că ne mai rabdă şi se mai milostiveşte încă de noi cu toată necredinţa noastră, cu toată răutatea noastră, cu toate păcatele noastre. Pe măsură, însă, ce ne rabdă şi se milostiveşte de noi Hristos Domnul, noi parcă sporim în necredinţă, în răutate, în păcate. Suntem tot mai răi, tot mai păcătoşi. Cei ce avem, însă, ureche de auzit să auzim glasul mustrător al Domnului: "O, necredincioşi! Până când voi fi cu voi? Până când vă voi răbda pe voi?"
Pr. Ioan SUCIU

Sus

© Copyright S.C. Unirea Pres S.A.
Toate drepturile rezervate.