Curier județean
Rugăciunea de azi
    Preasfântă Stăpână de Dumnezeu Născătoare, primeşte această rugăciune şi o du Fiului tău şi Dumnezeului nostru, ca să mântuiască şi să lumineze pentru tine sufletele noastre. Toate puterile cereşti: Scaune, Domnii, Începătorii, Stăpânii, Puteri, Heruvimi, Serafimi, Arhangheli şi Îngeri, rugaţi-vă lui Dumnezeu pentru mine, păcătosul, rogu-mă şi mă cuceresc vouă. Amin.
Calendar religios
Ortodox: Sf. Ierarh Calinic de la Cernica; Sf. Mc. Antipa; Cuv. Trifina
Catolic: Sf. Stanislau;
Greco-catolic: Sfs. mc. Antipa, ep. Pergamului; Lit. Înaintesfinţitelor
Meteo
     Azi: Cer înnorat, vânt puternic, posibil ploaie. Temperaturile vor fi cuprinse între 2 g C şi 12 g C.
     Mâine: Cerul se va însenina, însă spre seară este posibil să plouă. Vremea se va încălzi, iar maximele vor atinge 16 g C.
Editorial
Prima pagină
Ultima oră
Alte căutări în arhivă
Reveniți la ziua de azi
Știri
Pentru că tot i-a stresat excesiv
Un moţ va munci mai aproape de oameni, alături de ei...
      Instanţa din Câmpeni l-a condamnat pe Dumitru Bucur (58 de ani, din Poşaga) la 300 de ore de muncă în folosul comunităţii pentru că a încălcat în mod sistematic prevederile Legii 61/1991, tulburând liniştea pu­bli­că prin scandaluri în familie şi deranjând clientela din localurile de pe raza comunei. Dacă nu va efectua cele 300 de ore de muncă, lucrând obligatoriu mai aproape de oameni şi alături de ei, pedeapsa lui Bucur va fi transformată de instanţă în în­chi­soa­re contravenţională.(N.T.)

Asistenţii medicali au câştigat războiul cu Ministerul Sănătăţii şi Familiei
Ei vor primi tichete de masă şi garanţii că nu vor avea loc concedieri colective
      Ziarul "Unirea" a intrat în posesia protocolului încheiat între reprezentanţii MSF, CNAS, Ministerului de Finanţe, pe de o parte şi reprezentanţii Federaţiei SANITAS, de cealaltă parte. Liderul sindical SANITAS Alba, Marius Sepi, susţine că revendicările şi propunerile Federaţiei, au fost luate în mare parte în considerare, după ce asistenţii medicali au protestat în stradă. Protocolul este semnat de ministrul Sănătăţii şi Familiei, Daniela Bartoş, preşedinţii SANITAS şi ai CNAS, Marius Petcu şi Eugeniu Ţurlea, secretarii de stat de la Finanţe, Gheorghe Gherghina, şi de la MMSS, Ion Ciurescu. În continuare vă prezentăm câteva dintre punctele importante ale acestui protocol: * Casa Naţională de Asigurări de Sănătate va prezenta în termen de 3 zile, o situaţie comparativă, 2002-2003, din punct de vedere financiar, în vederea corelării cu influenţele rezultate din rata inflaţiei prognozate pe 2003 şi cu indexările salariale prevăzute de lege; * Ministerul Sănătăţii şi Familiei este de acord cu solicitarea Federaţiei SANITAS din România privind garantarea locurilor de muncă, în acest sens reglementările fiind elaborate în concordanţă cu numărul de salariaţi în sistemul sanitar şi pentru eliminarea posibilităţii concedierilor colective; * Ministerul Sănătăţii şi Familiei şi CNAS vor supraveghea modul în care sunt acordate drepturile salariale în termenele stabilite de lege şi prevederile contractului colectiv de muncă, cazurile de încălcare a acestor reglementări fiind considerate şi o consecinţă a unui manageriat defectuos la nivelul unităţii, situaţiile concrete urmând a fi analizate de comisii de control mixte şi cu participarea unui reprezentant al Sindicatului SANITAS; * Acordarea tichetelor de masă se face potrivit adresei MSF cu nr. DB 588/22.01. 2003 şi a Ministerului Finanţelor Publice cu nr. 42749/29.01.2003, în conformitate cu prevederile Legii nr. 142/1998 privind acordarea tichetelor de masă şi cele cuprinse în contractul colectiv de muncă la nivel de ramură sanitară. Sesizările privind neacordarea tichetelor de masă vor fi analizate de o comisie mixtă de control şi cu participarea unui delegat SANITAS; * Acordarea premiului anual pentru 2002 se va realiza la sfârşitul primului trimestru al anului 2003, cel târziu până la data de 25 aprilie 2003. Sesizările privind neacordarea premiului anual vor fi analizate de o comisie mixtă de control şi cu participarea unui delegat SANITAS.
Florin ROMAN

PUR Alba înfiinţează "Liga Dreptăţii"
      În conferinţa de presă de joi, 10 aprilie, preşedintele PUR Alba, Nicolae Popa, a declarat că filiala judeţeană a formaţiunii umaniste va constitui "Liga Dreptăţii" şi va acţiona în judecată instituţiile vinovate de abuzuri. Încurajat de succesul pe care l-a obţinut în calitate de cetăţean în procesul parcărilor din municipiu, Nicolae Popa face apel la cetăţeni şi agenţi economici pentru a lua o decizie definitivă în chestiunea taxelor pe serviciile radio şi televiziune care sunt considerate anticonstituţionale şi "o hoţie la drumul mare". PUR Alba va da în judecată prin Liga Dreptăţii SC Electrica SA care nu a respectat contractul cadru încheiat cu fiecare cumpărător în parte şi va sesiza Curtea Constituţională pentru abrogarea actelor normative care au instituit aceste taxe. (T.I.)

Sus

© Copyright S.C. Unirea Pres S.A.
Toate drepturile rezervate.