Ultima oră
Știri
Situaţia romilor în atenţia IPJ Alba
      După cum a fost semnalat în cadrul recentei şedinţe ATOPA, la nivelul localităţilor Aiud, Câmpeni, Ocna Mureş şi Roşia Montană, IPJ Alba a realizat 5 protocoale de colaborare cu subfiliale ale Partidei Romilor în scopul prevenirii încălcării legii de către persoane aparţinând etniei romilor şi a unor abuzuri care pot să apară împotriva acestora. De asemenea, IPJ Alba este partener în proiectul "Împreună pentru comunitate" finanţat din fonduri PHARE şi care are ca scop formarea a 46 de mediatori comunitari în 13 localităţi judeţene, iar în parteneriat cu CJ Alba, Inspectoratul Şcolar Alba şi Casa Corpului Didactic, s-a iniţiat proiectul "Am nevoie să cresc alături de ceilalţi", care se adresează copiilor de etnie romă din 6 localităţi, grupul ţintă fiind format din 250 de elevi. (T.I.)
PSD va actualiza Legea Electorală
      Conducerea grupului parlamentar PSD din Camera Deputaţilor va centraliza propunerile legislative cu privire la modificarea Legii electorale. Este vizată elaborarea unui Cod electoral şi crearea unei comisii de specialitate pentru revizuirea actului normativ ce se referă la organizarea şi funcţionarea CNSAS. Membrii Delegaţiei Permanente PSD au hotărât accelerarea reformei în sănătate, precum şi amânarea discuţiilor privind protocolul PUR-PSD după sărbătorile de Paşti. (T.I.)

Editorial
Prima pagină
Curier județean
Alte căutări în arhivă
Reveniți la ziua de azi
La Cercul Militar din Alba Iulia
Expoziţie dedicată sărbătoririi Sfintelor Paşti
      Vineri, 18 aprilie a.c., ora 17,00, la Cercul Militar din Alba Iulia va avea loc vernisajul unei expoziţii cu o tematică prilejuită de apropierea Sfintelor Paşti. Aflată la a IV-a ediţie, aceasta este organizată de Centrul judeţean al creaţiei populare Alba şi reprezintă deja o tradiţie a manifestărilor acestei instituţii sprijinite financiar de Consiliul Judeţean. Expoziţia, intitulată "Hristos a înviat!", va cuprinde tablouri, icoane, ouă încondeiate şi alte ornamente de Paşti, realizate de artişti din toate colţurile ţării (Alba Iulia, Sebeş, Aiud, Zlatna, Brăila, Constanţa, Piteşti, Hunedoara, Iaşi şi Bucureşti). După cum ne-a declarat Cornel Petru Comşa, directorul Centrului de creaţie, exponatele vor putea fi admirate timp de două săptămâni, (până în data de 2 mai). "După cum aţi putut observa de-a lungul timpului, a adăugat dânsul, noi organizăm manifestări culturale atât cu prilejul sărbătorilor laice cât şi al celor religioase, punând în valoare creativitatea artiştilor invitaţi şi, totodată, oferind publicului iubitor de frumos motive de bucurie. Este normal, cred eu, ca artiştii să aibă o ocazie în plus pentru a-şi exprima trăirile, ca şi cum ar revărsa flori înaintea Domnului la intrarea sa în Ierusalim (în Duminica Floriilor) şi să se pregătească astfel să întâmpine miracolul înălţător al Învierii..." (I.H.)
Pregătiri pentru reconstrucţia Irakului
Guvernul Năstase şi-a trimis om în Irak
      După consultarea cu partenerii americani, Guvernul român a decis să trimită un delegat special pentru reconstrucţia Irakului în persoana şefului Direcţiei Orientul Apropiat şi Africa din MAE, Radu Onofrei. Emisarul român va discuta cu responsabilul interimar cu refacerea Irakului, generalul Jay Garner, urmărindu-se participarea României la reconstrucţia din sectoarele economic, administrativ şi umanitar. Ţara noastră va livra, cu ocazia acestei vizite, prima tranşă a ajutorului umanitar pentru populaţia irakiană şi va fi repusă în funcţiune Ambasada română de la Bagdad, distrusă în urma jafurilor. (T.I.)
Irakienii s-au trezit la realitate
      Pe întreg teritoriul Irakului au loc numeroase demonstraţii împotriva intenţiilor americane de a impune o conducere formată din oameni politici din afara ţării. În oraşul Mosul, din nordul Irakului, au început să apară forţe politice care s-au aflat în ilegalitate în timpul regimului Saddam şi chiar partidul Baas a declanşat un program de organizare a membrilor săi într-o nouă formaţiune politică. Recenta conferinţă de la Nasiriyah condusă de Jay Garner, reprezentantul SUA, a fost un eşec total, 20000 de persoane participând la o demonstraţie de protest unde au fost scandate slogane împotriva unei conduceri impuse de americani. (T.I.)
SUA ne ajută să luăm datoria înapoi
      România va beneficia de sprijinul SUA pentru a recupera creanţele din Irak, precum şi pentru ca firmele româneşti să participe la proiectele de reconstrucţie, a declarat ministrul Finanţelor Publice, Mihai Tănăsescu, la Washington, după întrevederea cu un înalt oficial al Trezoreriei americane. În acest sens, ministrul român a prezentat executivului american o listă cu 35 de companii româneşti care au capacitatea de a realiza proiecte în domenii ca energie, petrol sau construcţii. Datoria Bagdadului către Bucureşti există încă dinainte de 1989, autorităţile irakiene sistând plata în timpul războiului dintre Irak şi Iran, astfel că ea se cifrează acum la 1 miliard şi 700 de milioane de dolari. (T.I.)

Sus
© Copyright S.C. Unirea Pres SRL
Toate drepturile rezervate.