Prima pagină Ediția din: 19.4.2003
Știri
Sprijin pentru biserici
      Preşedintele CJ Alba, Eugen Popa, a iniţiat un proiect de hotărâre care vizează alocarea de sume de bani pentru unităţile de cult recunoscute în România. Este vorba de 12 biserici şi o mănăstire care au solicitat alocarea sumei de 255 de milioane de lei. Hotărârea va deveni operaţională dacă va primi girul consilierilor în prima şedinţă. (F.R.)
Intrarea în UE - un pas spre Ungaria Mare?
      Maghiarii nu renunţă la Ungaria Mare. La reuniunea de la Atena, unde s-au semnat tratatele de aderare la UE a celor 10 ţări candidate, printre care şi Ungaria, premierul ungar Peter Megyessy a făcut afirmaţii la adresa aderării României. Premierul ungar a felicitat însă reîntregirea Ungariei, nu acceptarea ţării noastre în hotarele europene: "UE include pe viitor încă 10 milioane de unguri, refăcând peste graniţe naţiunea maghiară ruptă în bucăţi. Îmi pare rău că părinţii noştri nu mai sunt în viaţă ca să fie martorii acestui moment unic". (T.I.)
Consiliere privind noul Cod al Muncii
      În cadrul ITM Alba a fost constituit un birou special de consiliere privind Codul Muncii, existând de asemenea o linie telefonică: 0258/810605, pentru consultanţă în domeniu. În acest birou se pun la dispoziţia celor interesaţi modele de decizii emise de angajator şi sunt furnizate informaţii cu privire la reglementările noului Cod al Muncii. Totodată, la ITM Alba s-a demarat acţiunea de luare în evidenţă a registrelor generale în care sunt înregistraţi salariaţii, prezentate de angajatorii din judeţ. (A.D.T.)

Editorial
Curier județean
Ultima oră
Alte căutări în arhivă
Reveniți la ziua de azi
"Ruşinică, ruşinică, vă plătim mutra pe sticlă"
      miting PDAcesta este sloganul conducător sub care s-a desfăşurat ieri marşul tăcerii, organizat de PD Alba ca protest împotriva taxei Radio-TV pe care orice deţinător de contor electric, are n-are televizor sau radio, trebuie s-o plătească. Conduşi de preşedintele PD Alba - Mircea Hava, deputatul PD - Alexandru Pereş, vicepreşedinţii PD - Doru Cetean, Ştefan Bardan, Vasile Cornea, Clement Negruţ, Vasile Todea, preşedintele PD Alba Iulia - Călin Potor, cei aproximativ 200 de participanţi au fost însoţiţi pe parcursul marşului de aprobarea tacită a trecătorilor mai puţin curajoşi. De altfel, preşedintele PD Alba - Mircea Hava, remarca teama cu care invitaţia la marş a fost primită de mulţi dintre cei invitaţi - reprezentanţi ai sindicatelor, sau ONG - urilor, care au explicat că nu se pot învoi câteva ore de la serviciu pentru a participa la protestul împotriva unei taxe care şi pe ei îi nemulţumeşte. "Frica lor este oarecum explicabilă, dar dacă nu începem să ne spunem cu voce tare părerea, degeaba stăm şi cârtim pe la colţuri. Partidul Democrat a decis să vină în sprijinul cetăţenilor, să iniţieze un dialog real, în vederea identificării soluţiilor pentru problemele cu care ei se confruntă. Care sunt problemele vedem cu toţii. Sperăm că acest gen de abordare va avea succes, dobândind încet-încet încrederea celor cărora ne adresăm" - a precizat Mircea Hava. Să mai spunem că alături de membri şi simpatizanţi PD, la marş au participat cu dragă inimă şi extrem de justificat membrii asociaţiilor de surdo-muţi din Alba Iulia.
Anca DINICĂ

Din cauza taxei de radio şi TV
Unii cetăţeni nu-şi mai plătesc factura la electricitate
      Potrivit unor informaţii oficiale, din cauza includerii taxelor de radio şi TV în facturile emise de SC Electrica SA, unii cetăţeni refuză să-şi mai plătească contravaloarea energiei electrice. Directorul SDFEE Alba, ing. Ioan Perju, ne-a informat că în judeţul Alba şi-au exprimat în scris dorinţa de a nu mai plăti facturile lunare 13 persoane, din care 11 din oraşul Câmpeni. Se pare că opoziţia faţă de hotărârea guvernului este mai mare în Ardeal, unde SC Electrica SA suportă pierderi mai mari, din cauza revoltei cetăţenilor.(F.R.)
Sus
© Copyright S.C. Unirea Pres SRL
Toate drepturile rezervate.