Curier județean
Rugăciunea de azi
     Dumnezeule, spre ajutorul meu ia aminte, Doamne, ca să-mi ajuţi mie grăbeşte. Să se ruşineze şi să se înfrunteze cei ce caută sufletul meu. Să se întoarcă înapoi şi să se ruşineze cei ce-mi voiesc mie rele. Întoarcă-se îndată ruşinându-se cei ce-mi grăiesc mie: bine este, bine este. Să se bucure şi să se veselească de Tine toţi cei ce Te caută pe Tine, Dumnezeule, şi să zică pururea: "Mărească-se Domnul" cei ce iubesc mântuirea Ta. Iar eu sărac sunt şi mişel, Dumnezeule ajută-mi. Ajutorul meu şi izbăvitorul meu eşti Tu, Doamne, nu zăbovi. Amin.
Calendar religios
Ortodox: Sf. Ierarhi Ilie Iorest şi Sava; Iosif Mărturisitorul, Pasicrat şi Valentin; Cuv. Elisabeta
Catolic: Sf. Fidel din Sigmaringen
Greco-catolic: Sf. şi Marea Joi (Spălarea picioarelor; Cina cea de taină; Rugăciunea preoţească; Vânzarea Domnului); Sf. mc Sava Gotul; Pc. maică Elisabeta Taumaturga
Meteo
     * ASTĂZI: Cerul va fi variabil, norii se vor plimba în voie, fiind posibile şi ploi, însemnate cantitativ la deal şi la munte. Temperaturile se vor situa între valorile de +14, +18 grade C. Vântul va sufla slab, până la moderat, cu intensificări la munte, unde va sufla în rafale.
     * MÂINE: Starea atmosferei se menţine în cadrul aceloraşi parametri.
Editorial
Prima pagină
Ultima oră
Alte căutări în arhivă
Reveniți la ziua de azi
Știri
În premieră la Alba Iulia
Bursa locurilor de muncă pentru romi
      În conformitate cu programul de acţiuni al Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă, pentru anul 2003, AJOFM Alba va organiza, în data de 9 mai a.c. "Bursa Locurilor de Muncă pentru persoanele de etnie romă". În prealabil, la sediul Prefecturii Alba, prin Biroul judeţean pentru Romi se preconizează o întâlnire de lucru cu reprezentanţii romilor şi ai ONG-urilor care au ca activitate problematica acestei categorii sociale. Cu acest prilej vor fi identificate şi înregistrate persoanele de aceeaşi etnie care doresc să muncească precum şi a oamenilor de afaceri de etnie romă dispuşi să ofere locuri de muncă. Acestora din urmă li se vor prezenta şi facilităţile acordate de legea 76/2002 angajatorilor pentru încadrarea în muncă a şomerilor. De menţionat că această acţiune va reprezenta o premieră pentru judeţul Alba.(R.J.)
Noi alegeri umaniste în judeţ
      Pentru a finaliza cât mai repede pregătirea filialelor PUR pentru alegerile locale din 2004, recent au avut loc în judeţ conferinţe de dare de seamă şi alegeri, cu participarea din partea filialei PUR Alba a secretarului general Dan Costea, a vicepreşedinţilor Gheorghe Terebeşiu şi Ioan Medrea şi a responsabilului zonal, Ilie Crişan. În urma noilor alegeri, au fost desemnaţi ca preşedinţi ai filialelor locale umaniste Man Trifon la Meteş, Traian Dobra la Gârda şi Silviu Maghiar la Arieşeni. (T.I.)

După modelul brevetat la Bucureşti
Consilierii locali ai PSD Alba Iulia vor să pună beţe în roate primarului
      După trei ani de convieţuire paşnică în folosul cetăţenilor, consilierii locali ai PSD Alba Iulia au pornit lupta cea mare împotriva colegilor lor de la PD şi a tuturor celor care i-ar putea sprijini. Prevestită în cadrul unei conferinţe de presă în care liderii PSD anunţau că au găsit candidatul ideal la fotoliul de primar al municipiului Alba Iulia, prima bătălie a acestui lung război a fost declanşată de intenţia primarului Mircea Hava de a lansa cea de-a doua emisiune de obligaţiuni municipale în valoare de 24 miliarde de lei. Cum o astfel de acţiune trebuie aprobată de Consiliul local, reprezentanţii PSD au decis să stopeze avântul edilitar al primarului în încercarea de a netezi totodată drumul candidatului lor pentru primăria albaiuliană. Pentru că suntem în an preelectoral, iar bunul gospodar se pregăteşte din timp. Şi ce lovitură mai bună putea primi Mircea Hava decât împiedicarea lucrărilor atât de cerute de cetăţeni? Pentru că banii obţinuţi din emisiunea de obligaţiuni municipale urmează să fie folosiţi pentru: *Ranforsarea Bulevardului 1 Decembrie 1918 între Calea Moţilor şi intersecţia de la Cimitirul Eroilor, adică pe toată lungimea unde s-au executat lucrări de semaforizare, de reabilitare a canalului colector, o arteră foarte circulată şi pe care toţi şoferii o doresc cât mai repede reparată; *Reabilitare reţele apă zona Lalelelor - B-dul 1 Decembrie 1918; *Achiziţie terenuri pentru construirea de locuinţe pentru tineri, prin ANL; *Refuncţionalizare Zona Centrală (refacere) pietonal, amenajare parcări şi revitalizare dotări urbane. Se observă că este vorba de lucrări importante şi urgente, care nu pot fi amânate pentru ani şi ani doar de dragul luptei politice. Dar socoteala de la PSD nu s-a potrivit totuşi cu cea din plenul Consiliului local Alba Iulia, pentru că proiectul de hotărâre pentru cea de-a doua emisiune de obligaţiuni municipale, iniţiat de primarul Mircea Hava a trecut. La limită, dar a trecut. Este adevărat că el a fost sprijinit de patru consilieri locali ai PSD - Doina Emilia Harda şi Ilarie Oargă (ambii aleşi pe listele APR), Ioan Marchiş (fost PD) şi Florea Teofil (fost PNŢCD) care au înţeles că interesul cetăţeanului trebuie respectat în primul rând. Despre opoziţia unora dintre consilierii locali ai PSD nici nu ştim ce să credem: astfel Dorin Sandea încerca să-şi explice opoziţia afirmând că o nouă emisiune de obligaţiuni nu este necesară de vreme ce "din prima s-au vândut doar 25%"! Numai că directoarea Direcţiei de venituri a primăriei albaiuliene - domna Anuţa Şinar afirmase că 25 % s-au vândut populaţiei. Întreaga emisiune a avut atunci un mare succes, toate obligaţiunile fiind achiziţionate în mai puţin de 24 de ore!
     Este evident că pentru primarul Mircea Hava începe acum un an de luptă în consiliul local, mai ales că există zvonuri că PSD va deţine în curând majoritatea. Dacă de la PD "ce era de luat au luat" presiunile se fac acum asupra consilierilor locali ai altor partide. Mai ales asupra celor de la PNL, în condiţiile în care apropierea dintre PD şi PNL ca o contrapondere la PSD este tot mai dorită şi mai realizabilă.
Anca DINICĂ

Sus

© Copyright S.C. Unirea Pres S.A.
Toate drepturile rezervate.