Prima pagină Ediția din: 10.5.2003
Știri
Ziua Europei este şi ziua ta!
      Peste 830 de acţiuni au fost organizate din iniţiativa Guvernului României în toată ţara vineri, 9 mai, pentru a marca Ziua Europei. Activităţile organizate prin efortul comun al prefecturilor, consiliilor judeţene şi primăriilor şi pentru care au fost alocate 10 miliarde de lei au reflectat multiplele semnificaţii ale zilei de 9 mai: Ziua Independenţei de Stat a României, Ziua Victoriei împotriva fascismului şi Ziua Europei. (T.I.)
Premierul Năstase va vizita China
      Premierul Adrian Nastase va efectua, săptămâna viitoare, o vizită de o zi în China pentru a se întâlni atat cu preşedintele, cât şi cu prim-ministrul acestui stat. "Se are în vedere organizarea unei delegaţii restrânse care să se deplaseze în China pentru a analiza modalităţile de aplicare a unor proiecte economice comune. În pofida pneumoniei atipice din această ţară, este bine ca vizita să aibă loc acum, ca un semnal de sprijin din partea Romaniei, şi nu în toamnă, când această maladie va dispărea şi toată lumea se va înghesui să vină în China", se mai arată în comunicatul oficial. (T.I.)

Editorial
Curier județean
Ultima oră
Alte căutări în arhivă
Reveniți la ziua de azi
Vizită omagială
      Cu ocazia celei de-a 155 - a aniversări a Adunării naţionale de la Blaj din 15 - 17 mai 1848, cadrele militare în rezervă şi în retragere din MAPN, MI, SRI veterani şi neveterani de război vor avea prilejul să se deplaseze şi să ia parte la manifestările de pe Câmpia Libertăţii. Plecarea se va face din Alba Iulia, orele 8.00, din faţa Hotelului Militar din Calea Moţilor. (R.J.) Judecătorul Iulian Gâlcă în Consiliul Naţional al Magistraturii
     Parlamentul României l-a confirmat în funcţia de membru al Consiliului Naţional al Magistraturii pe dl. Iulian Gâlcă, vicepreşedinte al Curţii de Apel Alba Iulia, ca o recunoaştere a meritelor sale profesionale. Dânsul intră astfel în primul rând al celor mai valoroşi judecători din România, iar pentru că este conjudeţean de-al nostru îi dorim o ascensiune profesională de succes şi să ţină echilibrată balanţa Justiţiei. (F.R.)
Conferinţă ministerială UE-ţări candidate
      În aceste zile se desfăşoară la Bucureşti cea de-a VI-a Conferinţă Ministerială UE- ţări candidate, pe probleme comerciale. Această conferinţă poate fi considerată cea mai importantă acţiune diplomatică organizată de România în acest an, în colaborare cu UE. Lucrările Conferinţei sunt conduse de Pascal Lamy, comisarul Uniunii Europene pentru comerţ şi de Eugen Dijmărescu, secretar de stat, abordându-se aspecte de politică a comerţului, legate de procesul de extindere a UE şi de actualele negocieri comerciale din cadrul Organizaţiei Mondiale a Comerţului. (T.I.)
Sus
© Copyright S.C. Unirea Pres SRL
Toate drepturile rezervate.