Ultima oră
Știri
La Alba Iulia
Concurenţi neserioşi = licitaţie anulată
      Primarul municipiului Alba Iulia - Mircea Hava, a anunţat că licitaţia pentru unele dintre lucrările de reabilitare drumuri din municipiul Alba Iulia - plombare, ridicarea la cotă a gurilor de canal, covoare asfaltice - a fost anulată. La baza anulării licitaţiei a stat în principal neseriozitatea firmelor concurente: astfel firma CCCF nu a prezentat documentaţia completă, iar celelalte au venit cu propuneri de-a dreptul fantasmagorice. Singura firmă rămasă în competiţie este Nordconforest. Mircea Hava a precizat că, deşi legea îi permite să menţină rezultatele licitaţiei de anul trecut, dar să modifice preţurile, a dorit organizarea unei noi licitaţii. Ea se va repeta la 10 zile după apariţia anunţului în Monitorul Oficial. De precizat că, în ciuda licitaţiei anulate, de ieri a început plombarea unor străzi din municipiu. (A.D.)
Primarul expert în castrat
      Primarul din Roşia Montană, Virgil Nariţa, de profesie veterinar, nu a uitat de unde a plecat şi a demarat o campanie de sprijin pentru cetăţenii care l-au solicitat, mai ales în castrarea animalelor, domeniu în care este foarte îndemânatic. Este un lucru pozitiv mai ales în această lună, când majoritatea crescătorilor de animale solicită acest lucru pentru ca animalele să poată fi scoase la păşune, iar în cazul porcinelor să poată fi puse la îngrăşat. (I.R.)
Mai mulţi morţi decât nou născuţi
      În primele trei luni ale anului, în judeţul Alba s-au înregistrat 859 de nou născuţi şi 1193 de decedaţi, rezultând un spor natural negativ de 334 persoane. În perioada corespunzătoare a anului trecut, scăderea populaţiei din cauze naturale a fost de 526 de persoane. Au mai fost luate în evidenţă 336 de căsătorii şi 164 de divorţuri.(F.R.)
Audienţe la PNL Alba
      Pentru o mai bună cunoaştere a problemelor cetăţenilor, dar în acelaşi timp şi pentru a le putea oferi un sprijin, conducerea PNL Alba a decis deschiderea unui program de audienţe pentru toţi cetăţenii. Astfel locuitori din tot judeţul se pot adresa membrilor PNL în fiecare zi de vineri, de la ora 10.00, la sediul PNL Alba. Pentru cei care nu se pot deplasa din varii motive (inclusv băneşti) până la Alba Iulia, PNL îşi propune acordarea de audienţe şi în teritoriu, după un program care urmează să fie stabilit. (A.D.)
Adunare generală extraordinară la Liga Studenţilor
      Consiliul Director al Ligii Studenţilor din Universitatea "1 Decembrie 1918" din Alba Iulia anunţă convocarea pentru data de 20 mai a Adunării generale extraordinare. Toţi membrii ligii sunt aşteptaţi la adunare. Pe ordinea de zi se va afla art. 18. cap. III din Statut cu privire la cazurile de vacanţă a funcţiei şi de incapacitate a exercitării atibuţiilor unuia dintre membrii Consiliului Director. Adunarea va avea loc la Casa de cultură a studenţilor, în Sala Mică, cu începere de la ora 20.00. (A.D.)

Editorial
Prima pagină
Curier județean
Alte căutări în arhivă
Reveniți la ziua de azi
Mircea Hava - atacat pentru că nu vrea să fie groparul PD Alba
      Canicula instalată prematur pe capul locuitorilor judeţului Alba a dereglat şi minţile, de altfel, înceţoşate ale "Biroului de presă PSD". Atacul la baionetă început prea devreme precum şi muniţia total neadecvată momentului, îi vor costa scump pe PSD-iştii care cred că nimic nu-i mai poate opri din ofensiva împotriva PD şi a liderilor săi. Este un fals grosolan remarca potrivit căreia "reunificarea" opoziţiei judeţene era un vis demult aşteptat de "trepăduşii" partidului de guvernământ. Orice apropiere de o asemenea construcţie a PD încercată şi cu luni în urmă a lăsat un sentiment de teamă şi fiori pe şira spinării conducătorilor PSD Alba. Aduceţi-vă aminte de alegerile pentru noul preşedinte al Consiliului Judeţean! Atunci, doar suspiciunea şi lipsa de hotărâre ale liderilor PD, PNL şi PNŢCD, ca de altfel şi lipsa de comunicare dintre aceştia, au fost factori de nereuşită a declanşării "începutului sfârşitului" pentru guvernarea judeţeană PSD.
     Grandomania, lipsa de respect, dialogul purtat cu făţărnicie, dispreţul faţă de orice reacţie a opoziţiei, minimalizarea problemelor sociale, tratamentul fără respect acordat aleşilor locali sunt caracteristicile conducerii locale şi chiar centrale ale PSD!
     Suntem acuzaţi de amatorism şi neseriozitate de către "transfugii politici" cuibăriţi sub pulpana mai-marilor zilei care semnează şi emit principii în numele Biroului de presă al PSD! Suntem acuzaţi de imposibilitatea încropirii unui "dialog politic constructiv" în interesul comunităţii! Poate este adevărat! Nu am reuşit şi nici nu ne-am propus a avea un dialog constructiv pentru că nu ştim cu cine am putea face acest lucru, nu cunoaştem "specialiştii" sau "specialistul" ascuns în spatele denumirii de "Biroul de presă al PSD" şi nici în rândurile conducerii PSD.
     Dar mai ştim un lucru: "judecăţile de valoare" emise de această instituţie a PSD nu reflectă de fapt crezul şi trăirile marii majorităţi a membrilor partidului de guvernământ, la fel de necăjiţi şi loviţi de sărăcie şi de efectele actelor de corupţie ca şi marea majoritate a populaţiei judeţului.
     Mai nou, ţinta preferată a acestui "comando PSD" este primarul municipiului Alba Iulia şi preşedintele PD Alba, Mircea Hava, a cărui singură vină este faptul că "nu se aliniază ordinului de a fi groparul PD Alba", dat de premierul Adrian Năstase. Pentru a-şi atinge acest josnic scop de eliminare de pe scena politică naţionala unui partid concurent şi periculos pentru viitorul PSD, au fost angajaţi şi antrenaţi tot felul de "mercenari" şi "killeri" autohtoni sau străini. Ţintele predilecte sunt Traian Băsescu şi lideri locali care trebuie compromişi în ochii electoratului prin minciuni, şantaj, mită şi presupuse acte de corupţie, aduse la cunoştinţa publicului prin metoda "picăturii chinezeşti". Activitatea primarului de Alba Iulia, conform sondajelor de opinie de la sfârşitul fiecărui an, este recunoscută şi îi aduce acestuia titlul de "CEL MAI BUN PRIMAR" din judeţ, fapt ce nu dă dreptul PSD de a caracteriza voinţa cetăţenilor ca o minciună.
     Înţelegem că primarul de Alba Iulia şi preşedintele PD Alba, Mircea Hava, deranjează prin maniera şi dorinţa sa de a face din Alba Iulia un oraş european, un municipiu modern şi funcţional şi că toate aceste lucruri sunt în mare măsură realizate, iar populaţia îl recunoaşte ca principalul gospodar local şi care este dorit în continuare la cârma municipiului în numele Partidului Democrat! Acest lucru nu poate fi acceptat de PSD local, care nu l-ar dori atât pe Mircea Hava în partid, ci mai degrabă voturile locuitorilor şi conducerea Primăriei. Prin voinţa PD, Alba Iulia a primit în cei 7 ani de când Primăria este condusă de Mircea Hava, sume importante de bani pentru infrastructură, modernizare, investiţii, devenind un oraş curat, luminat, de care sunt mândri majoritatea cetăţenilor săi, cu excepţia conducerii PSD. PD Alba este convins că toate minciunile, jignirile aruncate în lupta politică prematur declanşate de PSD pentru Primăria Alba Iulia şi pentru a crea un disconfort şi disoluţie în rândurile noastre nu vor avea sorţi de izbândă, partidul rezistând tuturor atacurilor furibunde ale structurilor PSD de tip "troică" sau "Birou de presă".
     Un lucru însă devine cert odată cu trecerea timpului: Alba Iulia are şi va avea un primar bun şi capabil cel puţin până în anul 2008!
     Dumnezeu să-i dea sănătate lui şi dumneavoastră, cetăţenilor municipiului Alba Iulia!
Deputat PD de Alba Alexandru PEREŞ

PNL Alba acuză presiunile politice ale PSD
      Preşedintele PNL Alba - Teodor Atanasiu a acuzat, în cadrul unei conferinţe de presă, presiunile tot mai puternice pe care PSD le face asupra aleşilor locali ai altor partide, dar şi asupra simplilor cetăţeni precum şi a agenţilor economici. "Tot mai mulţi reprezentanţi ai PSD îi vizitează, utilizând tot felul de forme de constrângere pentru a-i face să adere la partidul-stat. Presiunile se fac şi cu ajutorul funcţionarilor publici care-şi depăşesc astfel atribuţiunile de serviciu, comportându-se ca nişte simple unelte în mâna PSD." Teodor Atanasiu a precizat că se folosesc mai multe metode "de la şantajul cu locul de muncă, până la scenarii mai elaborate, mergând până la alegerea între interesele comunităţii şi verticalitatea morală a celui presionat, după metoda prefectului de Gorj - Mischie «alocarea din pix a resurselor»". De aceea PNL Alba a decis "să monitorizeze activitatea funcţionarilor publici pentru a-i putea identifica pe cei care se ocupă cu asemenea şantaje politice, în loc să-şi vadă de treabă, pentru că vrem să-i identificăm foarte precis pe cei care nu merită statutul de funcţionar public şi compromit astfel instituţiile în care lucrează şi pe colegii lor oneşti". Acestora din urmă dar şi cetăţenilor, PNL le promite că, odată venit la Putere, va lua măsuri împotriva funcţionarilor publici compromişi, măsuri care pot merge până la chemarea lor în faţa instanţelor de judecată.
PNL Alba suspicionează legalitatea acţiunilor CJ Alba
      "Consilierii judeţeni ai PNL Alba au decis să ia o atitudine mai tranşantă în privinţa respectării legalităţii la CJ Alba" a declarat în cadrul unei conferinţe de presă consilierul judeţean Georgel Tudose. Domnia sa a precizat că în "cei trei ani de dictatură a PSD în CJ Alba respectarea legalităţii a ajuns facultativă". Adică legea se respectă dacă nu contravine intereselor PSD şi ale clientelei sale, dacă nu, nu. Cel mai târziu luni grupul de consilieri judeţeni ai PNL Alba vor depune o interpelare scrisă la CJ Alba prin care solicită o informare exactă, în plenul CJ Alba, în care să se arate de ce nu se respectă legile care reglementează activitatea societăţilor cu capital de stat, mai ales a celor subordonate CJ Alba, contractele de management, desemnarea conducerilor acestor unităţi. Georgel Tudose a declarat că la toate instituţiile şi societăţile comerciale subordonate CJ Alba personalul de conducere a fost "selectat" pe criterii de recompensare a clientelei politice. În plus informarea va trebui să explice de ce la societăţile comerciale în cauză plata salariilor se face deşi nu există depuse - lunar - situaţiile economico-financiare, sau fără respectarea contractelor de muncă. Datorită acestor nerespectări ale legilor şi regulamentelor au apărut o serie de litigii dintre care cel mai recent este cel care-l priveşte pe şeful Corpului gardienilor Publici Alba - Roman Costan.
     Dl Tudose mai spune că nici măcar termenele de punere în aplicare a Hotărârilor Consiliului Judeţean nu sunt respectate. Regulamentul de funcţionare al CJ Alba este depăşit, el nu a fost reactualizat în conformitate cu prevederile Legii 215 a administraţiei publice locale. Asta deşi consilierii judeţeni ai PNL au atras atenţia asupra acestui fapt încă de-acum trei luni. Nu s-a întâmplat nimic ceea ce face ca Hotărârile CJ Alba din ultimele luni să fie, spune el, ilegale.
Anca DINICĂ

Investitorii FNI se reorganizează
      Investitorii FNI, membri ai ANI-FNI, se vor întâlni din nou miercuri, 21 mai a.c., la orele 17,00, la sediul Primăriei municipiului Alba Iulia. Vor fi abordate probleme legate de completarea şi depunerea cererii pentru retragerea plângerii din procesul penal al FNI, achitarea cotizaţiei de membru al asociaţiei pe anul 2003, plata onorariului de avocat pentru procesul civil; păgubiţii FNI care nu vor achita cota parte de onorariu nu pot beneficia de efectele hotărârii judecătoreşti ce se va pronunţa în această cauză.
     De asemenea, vor fi luate în discuţie probleme organizatorice care privesc participarea reprezentanţilor judeţului nostru la mitingul ANI-FNI ce va avea loc la Bucureşti, la data de 29 mai a.c. (A.D.T.)
Satul românesc ardelean în expoziţie
      Muzeul de Istorie "Augustin Bunea" din municipiul Blaj a găzduit, în cadrul manifestărilor dedicate aniversării a 155 de ani de la Marea Adunare Naţională de pe Câmpia Libertăţii, vernisajul expoziţiei "Satul românesc ardelean". Pentru cei prezenţi expoziţia aparţinând artistului popular Alexandru Mureşan a fost o adevărată încântare. Sculptor pasionat şi un la fel de pasionat iubitor al lumii satului, al obiceiurilor populare, Alexandru Mureşan a imortalizat în miniaturi pline de viaţă şi savoare momentele importante din viaţa unui sat românesc din Ardeal. Grupate pe anotimpuri, dar şi pe muncile şi obiceiurile specifice legate de acestea exponatele, miniaturi realizate cu migală şi acurateţe, readuc în memoria celor mai tineri, a orăşenilor în special, o lume care acum, sub imperiul modernizării, suntem pe cale s-o uităm, o lume care ea însăşi începe să-şi uite tradiţiile. Imaginile prezentate i-au fost inspirate autorului de cei peste 30 de ani petrecuţi în satul Valea Sasului. Felicitări Alexandru Mureşan!
Anca DINICĂ

Sus
© Copyright S.C. Unirea Pres SRL
Toate drepturile rezervate.