Curier județean
Rugăciunea de azi
     Bine eşti cuvântat, Părinte ceresc, Tatăl Domnului meu Iisus Hristos, că ai binevoit să-Ţi aduci aminte de mine, sărmanul. "O Pă­rin­te al îndurărilor şi Dumnezeule a toată mângâierea" (II Corinteni, 1, 3) mulţumescu-Ţi că pe mine cel nevrednic de vreo mângâiere mă însufleţeşti iarăşi uneori cu darul Tău. Pururea Te binecuvântez şi Te preamăresc cu unul născut Fiul Tău şi cu Duhul Sfânt, Mângâietorul, în vecii vecilor. O, Doam­ne, Dum­ne­ze­u­le, sfântul meu iubit, când Tu Te vei sălăşlui întru inima mea, toate cele dinlăuntrul meu vor sălta de bucurie. Amin!
Calendar religios
Ortodox: Sf. Mc. Talaleu şi Talasie; Cuv. Marcu Postitorul
Catolic: Sf. Bernardin din Siena
Greco-catolic: Sf. mc. Talaleu
Meteo
     *ASTĂZI: Deşi cerul se menţine variabil se simte o tentativă de creştere a temperaturii. Dacă dimineaţa se vor înregistra +7, +8 grade C, după amiază mercurul termometrelor va urca până la +25, +26 grade C. Vântul va sufla slab. Spre seară, mai ales în zonele de munte pot apare ploi slabe, neînsemnate cantitativ.
     *MÂINE: Starea atmosferei se va menţine în cadrul aceloraşi parametri, singurul cuvânt nou va fi încălzirea vremii, uşor dar sigur.
Editorial
Prima pagină
Ultima oră
Alte căutări în arhivă
Reveniți la ziua de azi
Știri
125 de ani de experienţă în fabricarea berii Ursus
      Cunoscuta marcă de bere Ursus, preferata multor români, împlineşte anul acesta 125 de ani de experienţă, calitate şi unanimă recunoaştere şi apreciere. E­ve­ni­men­tul va fi marcat de or­ga­ni­za­rea, la Cluj, a "Festivalului a­ni­ver­sar Ursus", ce se va desfăşura în perioada 23-25 mai a.c. La festivităţile şi concursurile or­ga­ni­za­te cu acest prilej vor lua parte, printre alţii, mai mulţi distribuitori şi consumatori de bere din judeţul Alba. (S.T.)

Aproape 90 la sută dintre contribuabili au depus declaraţiile de venit global
      Potrivit datelor centralizate de DGFP Alba la data de 16 mai a.c., în judeţul nostru au depus declaraţia de venit global 51.832 de contribuabili, adică 89,9 la sută din totalul estimat, Alba situându-se pe primele locuri la nivel naţional în privinţa depunerii acestor declaraţii. Majoritatea celor ce au depus declaraţiile de venit (51.768 de persoane) s-au încadrat în termenul legal stabilit, 15 mai 2003. Nerespectarea termenului legal de depunere a declaraţiilor de către contribuabilii persoane fizice se penalizează cu 100.000 de lei pentru o întârziere de până la 30 de zile, inclusiv, şi cu 500.000 de lei în cazul unei întârzieri ce depăşeşte 30 de zile. Dacă prin decizia de impunere se stabileşte o diferenţă de impozit de achitat în sarcina contribuabilului, penalităţile menţionate mai sus se majorează cu un procent de 10 la sută aplicat la această diferenţă; penalitatea nu poate depăşi suma de 10 milioane de lei. (A.D.T.)

Sus

© Copyright S.C. Unirea Pres S.A.
Toate drepturile rezervate.