Ultima oră
Știri
Primăria Alba Iulia promite
Controale şi amenzi pentru terasele prea gălăgioase
      Primarul municipiului Alba Iulia - Mircea Hava a declarat că pentru a nu se transforma municipiul într-un "circ perpetuu" odată cu des­chi­de­rea teraselor, controalele in­spec­to­ri­lor primăriei se vor intensifica. Este vorba de terasele prea gălăgioase, unde muzica este dată prea tare şi după orele 22.00, tulburând somnul şi liniştea cetăţenilor care locuiesc în preajmă. Patronii care nu se conformează vor primi amenzi substanţiale, în conformitate cu Legea 61/1991. Dacă recidivează se poate lua chiar măsura închiderii localului. (A.D.)
Directorii de spitale sunt obligaţi să prezinte bugetul pe 2003
      Directorii de spitale din întreaga ţară au fost somaţi de Casele de asigurări de sănătate să prezinte planurile de buget pentru 2003. Vor fi excluse din bugete datoriile acumulate de unităţile sanitare. Datoriile spitalelor vor fi plătite dintr-un fond special. Ministerul Sănătăţii a hotărât ca sumele acumulate până la sfârşitul anului trecut, adică 9 mii de miliarde de lei, să fie achitate de Casa Naţională de Asigurări de Sănătate. Datoriile nu vor mai fi cuprinse în bugetele pe 2003. Reprezentanţi din Ministerul Sănătăţii au mai declarat că, în lunile următoare, inspectorii vor controla registrele financiar-contabile ale tuturor unităţilor sanitare, iar dacă vor fi găsite nereguli vor fi sancţionate. (F.R.)
În week-end-ul trecut
Poliţia rutieră a amendat pietonii ilegalişti şi şoferii "afumaţi"
      În cadrul unei acţiuni desfăşurată de poliţia rutieră Alba în colaborare cu unităţile din teritoriu la sfârşitul săptămânii trecute, pe linia respectării regulilor de circulaţie de către pietoni, 186 de persoane au fost sancţionate şi 60 avertizate. Valoarea totală a amenzilor s-a ridicat la 90 milioane de lei, amenda minimă aplicată fiind de 600.000 de lei, conform noului Cod Rutier. Au fost luaţi în vizor şi şoferii care s-au urcat "afumaţi" la volan. Au fost depistaţi 14 şoferi care s-au urcat la volan după ce au consumat alcool, la 5 dintre aceştia fiindu-le întocmite dosare penale. Au fost aplicate 305 sancţiuni în valoare de 241,5 milioane de lei. (N.T.)
La Vălişoara
Se pun bazele agroturismului
      Cu sprijinul Albamont, la Vălişoara a fost amenajat un sat de vacanţă care pune la dispoziţia turiştilor din ţară, dar şi din străinătate, spaţii de cazare în cele 25 de căsuţe, ne-a informat consilierul local, Eugen Flentea. Astfel, agroturismul începe treptat să se dezvolte şi în această frumoasă aşezare din judeţul nostru. De asemenea, se intenţionează să se demareze lucrările de introducere a apei potabile la Vălişoara; preşedintele comunităţii sărace din localitate, preotul Ioan Bogdan, ne-a declarat că s-a depus documentaţia la Bucureşti în vederea obţinerii unor fonduri de la FRDS şi sunt speranţe ca proiectul să primească în curând aviz favorabil. (A.D.T.)

Editorial
Prima pagină
Curier județean
Alte căutări în arhivă
Reveniți la ziua de azi
Poliţiştii Biroului Antidrog Alba Iulia au identificat cinci traficanţi de marijuana
      În cadrul Programului Naţional "Împotriva morţii albe", lucrătorii antidrog ai Centrului Zonal de Combatere a Crimei Organizate şi Antidrog Alba Iulia au finalizat trei dosare de cercetare penală vizând comiterea infracţiunilor de trafic şi deţinere, pentru consum propriu, de droguri de mare risc
      *În luna aprilie a.c., lucrătorii CZCCOA Alba Iulia au descoperit că Ioan Octavian Trâmbiţaş, de 24 de ani, din Mediaş -Sibiu şi Ioan O., de 73 de ani, din comuna Aţel-Sibiu sunt implicaţi în traficul şi consumul şi deţinerea de droguri. Trâmbiţaş este recidivist, el fiind liberat din penitenciar în februarie 2003, unde a ispăşit o pedeapsă pentru comiterea aceluiaşi gen de infracţiune. De altfel, între anii 1998-2001, acesta a fost condamnat de trei ori pentru trafic şi deţinere de droguri. Oamenii legii au stabilit că Trâmbiţaş şi-a procurat cannabisul (maruijuana) de la septuagenarul Ioan O., care avea cultivată cânepă indiană pe terenul său agricol, de la marginea comunei Aţel. Omul le-a explicat poliţiştilor că folosea tulpina de cânepă la... legarea cocenilor de porumb. De altfel, de la locuinţa lui Ioan O. din Aţel a mai fost ridicată cantitatea de 3,730 kg de cânepă indiană. Despre Tâmbiţaş poliţiştii au aflat că în luna aprilie a consumat şi a oferit spre consum cannbis, unor tineri în vârstă de 13 ani, de etnie germană, aflaţi în plasament la un asistent social din municipiul Mediaş. Cel în cauză a fost prins în flagrant delict în timp ce încerca să ofere spre consum tinerilor saşi cantitatea de 232 g de cannabis. Ioan Octavian Trâmbiţaş a fost arestat preventiv de procurorii din Sibiu, el riscând o pedeapsă cu închisoarea între 3-15 ani.
     * Marius G., de 22 de ani şi Dumitru P. de 17 ani, ambii cu domiciliile în judeţul Sibiu, au fost prinşi în flagrant având asupra lor circa o jumătate de kilogram de marijuana pe care intenţionau să o comercializeze contra sumei de 300 Euro. Flagrantul a fost realizat cu sprijinul unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă CSJ şi al ofiţerilor din cadrul Direcţiei Generale de Combatere a Crimei Organizate şi Antidrog. S-a stabilit că drogurile provin din plante de cannabis, crescute din floră spontană, la marginea comunei Apoldu de sus - Sibiu. Cei doi sunt cercetaţi în stare de libertate de procurorii sibieni.
     * Nicolae I. de 20 de ani, student în Sibiu, a fost prins în flagrant în timp ce încerca să comercializeze cantitatea de 4,95 grame de marijuana, contra sumei de 500.000 de lei. Cu ocazia percheziţiei la domiciliu au mai fost găsite 10,85 grame de seminţe şi fragmente de cannabis. Tânărul a declarat că este consumator de marijuana din vara anului 2002 şi au existat situaţii când a distribuit astfel de droguri unor persoane din anturaj. Nicolae I. este cercetat de procuroriii sibieni pentru trafic şi deţinere pentru consum propriu de droguri de mare risc.
Nicoleta TOMUŢA

Comisia de învăţământ a PNL Alba - indignată de implicarea profesorilor în mitinguri politice
      Gheorghe Suciu - preşedintele Comisiei de învăţământ a PNL Alba - a declarat în cadrul unei conferinţe de presă că acţiunea de monitorizare a Inspectoratului Şcolar Judeţean Alba continuă. El a precizat că deranjează implicarea unor persoane cu funcţii în această instituţie în acţiuni cu puternic caracter politic. "Comisia de învăţământ a PNL Alba îşi exprimă indignarea şi dezaprobarea faţă de implicarea directorilor de şcoli şi a unor cadre didactice din municipiul Alba Iulia, de către conducerea ISJ Alba, în ridicola manifestare de protest la adresa primarului Mircea Hava. Conducerea acestei manifestaţii de către însuşi inspectorul şcolar general aruncă o pată neagră asupra majorităţii cadrelor didactice oneste, neaservite partidului de guvernământ. Problemele de funcţionare a şcolii presupun o colaborare cu instituţia primăriei în parteneriat indispensabil, nicidecum o atitudine ostilă la adresa acesteia. Considerăm că şcoala trebuie să rămână apolitică, iar directorii să se ocupe numai de problemele învăţământului." Domnia sa a mai precizat că are informaţii conform cărora pentru organizarea mitingului incriminat s-au dat telefoane directorilor unităţilor de învăţământ preuniversitar din Alba Iulia cărora li s-a spus să vină la miting cu maşini şi oameni.
Anca DINICĂ

Atacul la familie - metodă de luptă PSD?
      Un principiu adoptat şi comunicat în repetate rânduri de mine ca om politic, dar şi de PD Alba, a fost critica directă a omului şi a faptelor sale, fără a implica membrii de familie şi activitatea lor.
     Nu am ascuns niciodată faptul că tatăl meu, de care sunt mândru şi căruia îi port un respect deosebit, a fost ofiţer de securitate, lucru cunoscut cel puţin în lumea oamenilor politici locali. Faptul că sunt somat acum de "instituţia PSD" numită "Biroul de Presă al PSD" în spatele căruia se ascund oameni (sau un om?) care nu au bunul simţ de a ieşi la lumină, dar se erijează în analişti politici şi economici, procurori, şi ai căror părinţi probabil le sunt şi lor necunoscuţi, nu cred că le aduce vreun avantaj. Aş fi curios să ştiu în ce "oază" din deşertul Sahara s-a născut, şi din ce părinţi, ideologul atacurilor împotriva liderilor PD Alba?
     Las însă la judecata celor care ne cheamă la "un dialog politic constructiv" în "interesul comunităţii", dacă atacurile "la familie" pot fi declanşate şi cine va fi mai câştigat!?
     Analizaţi cu atenţie, domnilor din Biroul de Presă PSD, ce v-ar fi mai favorabil?
Alexandru PEREŞ, deputat PD de Alba

Sus
© Copyright S.C. Unirea Pres SRL
Toate drepturile rezervate.