Curier județean
Rugăciunea de azi
     Apărătoare, pentru biruință mulțumiri, izbăvindu-ne din nevoi, aducem Ție, Născătoare de Dumnezeu, noi robii tăi. Ci ca ceea ce ai stăpânire nebiruită, izbăvește-ne din toate nevoile, ca să strigăm Ție: Bucură-te, Maică, pururea Fecioară! Fecioară care ești pururea slăvită, de Dumnezeu Născătoare, Marie, Maica lui Hristos, Dumnezeul nostru, primește rugăciunile noastre și le du Fiului tău și Dumnezeului nostru, ca să mântuiască și să lumineze, pentru tine, sufletele noastre. Toată nădejdea mea spre tine o pun, Maica lui Dumnezeu, păzește-mă sub acoperământul tău. De Dumnezeu Născătoare, Fecioară, nu mă trece cu vederea pe mine, păcătosul, celui ce-mi trebuie al tău ajutor și a ta folosință, că spre tine nădăjduiește sufletul meu și mă miluiește. Amin!
Calendar religios
Ortodox: Cuv. Mihail Mărturisitorul, Episcopul Sinadiei; Sf. Maria lui Cleopa
Catolic: Sf. Dezideriu, Sf. Ioana Antida.
Greco-catolic: Dupăprăznuirea Înjumătățirii. Pc.pr. Mihail Mărturisitorul, ep. Sinadei.
Meteo
     ASTĂZI: Cerul va rămâne acoperit existând șanse mari de ploaie, cu predilecție în regiunile de munte. Temperatura poate ajunge la +24 grade C.
     MÂINE: În cursul dimineții cerul va fi variabil. După-amiază sunt posibile ploi slabe. Temperatura va atinge +23 grade C.
Editorial
Prima pagină
Ultima oră
Alte căutări în arhivă
Reveniți la ziua de azi
Știri
Zi de bucurie pentru Biserica Greco-Catolică
      "Mica Romă" de altădată a lui Eminescu își dovedește con­ti­nu­i­ta­tea înaintașilor Blajului, săr­bă­to­rin­du-și astăzi, 23 mai, Păstorul, pe Întâiul Stătător al Bisericii Române Unite cu Roma, Greco-Catolice, Arhiepiscopul și Mi­tro­po­li­tul Lucian.
     Sărbătorește nu pe cele văzute, vremelnice, ci pe cele netrecătoare, pe cele veșnice. Nu "vasul de lut", ci comoara ce sălășluiește în acest vas pentru a arăta "puterea lui Dumnezeu" și măreția Lui. (Cf. Sf. Pavel 2 C, cap. 4, vers 7 și următoarele).
     De aceea noi, toți fiii acestei Biserici, vă dorim, Înalt Prea­sfin­ți­te Părinte, să ne fiți o Comoară, icoană a lui Dumnezeu, să ne fiți Lumină, din Lumina lui Cristos, să ne păstoriți "în timp și fără de timp", pentru mai mare gloria lui Dumnezeu.
     Întru mulți ani Înalt Preasfințite Părinte! (membrii Capitlului Mitropolitan împreună cu tot clerul și credincioșii Bisericii noastre)

Electrica - campioana investițiilor
      În cursul zilei de ieri, Sucursala de Distribuție și Furnizare a Energiei Electrice Alba a recepționat lucrarea de modernizare a rețelei de joasă tensiune din satul Cucuta - comuna Ceru Băcăinți. Rețeaua de joasă tensiune din satul Cucuta a fost construită în anul 1975 pe stâlpi de lemn. Din cauza vechimii, rețeaua prezenta un grad avansat de uzură, stâlpii fiind rupți, putrezi, iar conductorul era de secțiuni mici și cu înădituri și nu mai prezenta condiții tehnice de exploatare și siguranță în funcționare. Lucrarea a constat în principal din înlocuirea stâlpilor de lemn cu stâlpi de beton, modificări la postul de transformare, înlocuirea conductorului, a branșamentelor și a firidelor vechi cu altele noi, prevăzute cu blocuri de măsură și protecție. Valoarea totală a lucrării este de 700 milioane de lei.
     "În continuare, pentru anul 2003 sucursala noastră are programate lucrări de investiții în valoare de 33.600 milioane lei. Aceste lucrări urmăresc în principal îmbunătățirea continuă a calității energiei electrice furnizate clienților noștri", a declarat directorul SDFEE Alba, Ing. Ioan Perju.
Florin ROMAN

Lectorat cu părinții
      Printre problemele care nu și-au găsit încă o rezolvare satisfăcătoare se numără și aceea a continuității între clasa a IV-a și a V-a. În această direcție, la Școala Generală "Lucian Blaga" din Ocna Mureș, sub îndrumarea doamnei învățătoare Domnica Buzgar, învățătoare la una dintre clasele a IV-a, s-a desfășurat în data de 22 mai 2003 un Lectorat cu părinții unde au fost invitați toți părinții elevilor din clas a IV-a A, viitorii domni profesori și nu în ultimul rând conducerea acestei școli.
     Acest lucru dovedește că toți acești factori sunt implicați în vederea eliminării efectelor negative în ceea ce privește această continuitate. Întâlnirea s-a încheiat cu prezentarea fiecărui elev și cu un scurt program distractiv.
     Mulțumim acestei inimoase învățătoare pentru contribuția adusă și o felicităm. (prof. Cornel Grozav)
În opinia prefectului Ioan Rus
Organizarea "Zilelor municipiului Alba Iulia" depășește puterile municipalității
      O manifestare de mare anvergură precum cea care va avea loc în zilele de 31 mai - 1 iunie, "Zilele municipiului Alba Iulia", solicită concentrarea eforturilor tuturor factorilor responsabili care pot contribui la reușita acesteia. Preocupat de buna desfășurare a acțiunilor prilejuite de această mare sărbătoare, prefectul Ioan Rus îi transmite primarului Mircea Hava următoarele: "În privința organizării «Zilelor municipiului Alba Iulia», se pare că sunt depășite puterile municipalității; este nevoie de sprijinul Jandarmeriei, al Poliției, dar și al altor instituții, astfel încât să nu apară probleme, mai ales de sănătate în rândul participanților la marea sărbătoare. Consider că este vorba despre un mod infantil de a pregăti zilele municipiului, ignorând autoritățile județene; în aceste momente, nu trebuie să mai ținem seama de formațiunea politică din care facem parte și să contribuim fiecare la reușita manifestărilor; de asemenea, cred că este binevenit și sprijinul consilierilor. Toate acestea doresc să i le transmit personal primarului Hava, cu prilejul ședinței de luni, 26 mai, a Comitetului Consultativ Operativ", a precizat prefectul Ioan Rus. (A.D.T.)

Sus

© Copyright S.C. Unirea Pres S.A.
Toate drepturile rezervate.