Ultima oră
Știri
Bani pentru asistență socială
      Potrivit unei hotărâri publicată în Monitorul Oficial, din fondul de rezervă al Guvernului a fost alocată suma de 1,038 miliarde de lei pentru județul Alba, având ca destinație finanțarea cheltuielilor pentru comisiile de expertiză medicală a persoanelor cu handicap pentru adulți și serviciilor publice de asistență socială. Cu toate acestea, banii sunt insuficienți, motiv pentru care CJ Alba solicită printr-o adresă înaintată la MAP o nouă rectificare și alocarea de bani de la buget. (F.R.)
Cresc efectivele de animale
      La sfârșitul lunii martie 2003 efectivele de animale din județul Alba au fost de 82837 bovine, 115238 porcine, 375393 ovine și caprine și 2486,5 mii capete păsări. Comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, efectivele au crescut cu 2,6 la sută la bovine, cu 5 la sută la porcine, cu 2,2 la sută la ovine și caprine și la păsări cu 24,5 la sută. Producția de carne a crescut cu 42 la sută, cea de lapte cu 8,9 la sută, iar cea de ouă a scăzut cu 23,3 la sută.(F.R.)
Convenție de cooperare
      Consiliul județean a aprobat Convenția de cooperare dintre DGPDC Alba, CL Alba Iulia și Asociația" Filantropia ortodoxă" Alba Iulia. Această înțelegere vizează funcționarea unui complex de servicii integrate denumit " Sfântul Vasile cel Mare", cu sediul în Alba Iulia, pe str. Nicolae Grigorescu, nr.33.(F.R.)

Editorial
Prima pagină
Curier județean
Alte căutări în arhivă
Reveniți la ziua de azi
Prefectul Ioan Rus a solicitat rezolvarea rapidă a situațiilor de incompatibilitate
      "La nivelul județului Alba, termenul de depunere a declarațiilor de avere, 20 mai, a fost respectat, iar datele cuprinse în aceste documente vor fi introduse pe site-ul Prefecturii Alba", a afirmat prefectul Ioan Rus în cadrul întâlnirii de ieri cu șefii serviciilor descentralizate și ai instituțiilor din județ. În ceea ce privește declarațiile de interese, acestea pot fi depuse până la data de 20 iunie, deci în următoarea perioadă trebuie clarificată situația consilierilor, primarilor și a altor funcționari publici, astfel încât să nu existe cazuri de incompatibilitate. Au fost solicitate primăriilor datele personale ale consilierilor și împreună cu Registrul Comerțului se va stabili dacă sunt funcționari publici sau consilieri care se află în situația de incompatibilitate.
     O comisie constituită din ordinul prefectului Ioan Rus se va deplasa în teritoriu, va purta discuții cu primarii și consilierii, iar acolo unde este cazul se va opta pentru una dintre funcții. De asemenea, șeful administrației publice județene i-a solicitat directorului general al DGFP Alba, Adrian Zanca, să fie clarificată situația funcționarilor publici din sectorul finanțelor care sunt și cenzori la o serie de societăți comerciale; totodată, trebuie eliminat acest fenomen și în cazul altor angajați ai serviciilor descentralizate. Referitor la organigramele unor instituții, ce trebuie trimise în următoarea perioadă la București și potrivit cărora doar un procent de 12 la sută din personal poate deține funcții de conducere, prefectul Ioan Rus a atras atenția celor implicați că îi așteaptă (până luni) pentru a purta discuții pe tema întocmirii documentelor în cauză. "Am aflat că unii își împart deja funcțiile de conducere și nu ne-au anunțat nimic despre acest lucru. Nu voi tolera acest fenomen; oare unde își imaginează dânșii că se află, pe altă planetă? Nici o organigramă nu va pleca la București fără a fi discutată mai întâi de noi", a avertizat prefectul Ioan Rus. (A.D.T.)

Sus
© Copyright S.C. Unirea Pres SRL
Toate drepturile rezervate.