Prima pagină Ediția din: 24.5.2003
Știri
Program la Consulatul german de la Sibiu
      Consulatul General al Republicii Federale Germania la Sibiu este închis în zilele de 29 mai 2003 și 9 iunie 2003.

Editorial
Curier județean
Ultima oră
Alte căutări în arhivă
Reveniți la ziua de azi
Prezent la Alba Iulia, ministrul Octav Cozmâncă a declarat:
"Nu se pune problema desființării județului Alba"
      Prezent la Alba Iulia, ministrul Administrației Publice, Octav Cozmâncă a reafirmat ideea că "nu se pune problema desființării județelor nici în momentul de față și nici în viitorul apropiat". Octav Cozmâncă a declarat într-o conferință de presă desfășurată joi seara în municipiul Alba Iulia că nu intră în discuție o asemenea chestiune dar că se dorește în schimb consolidarea activității regiunilor de dezvoltare economică, a agențiilor care își desfășoară activitatea în cadrul acestor regiuni, în procesul de gestionare a fondurilor de la Uniunea Europeană. Ministrul Administrației Publice a precizat că " în perioada imediat următoare, România va beneficia de peste 3.000 de miliarde și, ca atare, se pune problema unei gestiuni absolut corecte, coerente și cu destinație precisă". De aceea, a subliniat ministrul Cozmâncă "trebuie ca pe lângă gestionarea de către aceste regiuni să crească și rolul autorităților guvernamentale în procesul de monitorizare a cheltuielilor fondurilor de la UE". În continuare membrul guvernului Năstase a arătat că aceste structuri de dezvoltare economică trebuie să-și arate cu adevărat eficiența, iar oamenii să beneficieze de activitatea lor.
     "De fapt nici UE nu ne-a cerut să desființăm județele. Ei vor să aibă un corespondent la nivel local, extrem de puternic, care să desfășoare diverse proiecte, un partener care să poată asigura cheltuirea în bune condiții a fondurilor și să poată garanta cu patrimoniul autorităților locale respective", a mai menționat, referitor la prima parte a conferinței, ministrul Administrației Publice.
     Firesc, nu a fost ocolit nici subiectul, mai mult sau mai puțin actual, al remanierii guvernamentale, jurnaliștii dorind să afle cu precădere care va fi soarta prefectului Ioan Rus."Nu ne punem în acest moment problema remanierii, ne gândim în schimb la restructurarea Executivului și nu numai. Rămâne să decidă premierul în legătură cu această problemă, este atribuția domniei-sale în conformitate cu prevederile Constituției. Așa cum a spus și Adrian Năstase, consider și eu că este nevoie de restructurarea Executivului. Nu mai putem accepta un cabinet cu 27 de membri, doar Franța mai are un număr atât de mare, în rest, în celelalte țări guvernul este mai redus. La prefecți nu este vorba de remaniere. Potrivit legii ei se eliberează și se numesc în funcție. Vom analiza situația fiecărui prefect din cele 41 de județe, am trimis și echipe ale delegației permanente a PSD în teritoriu, urmează ca Ministerul Administrației Publice să-și spună punctul de vedere în legătură cu activitatea prefecților și subprefecților pe baza rezultatelor concrete. Se va ține seama de părerea presei, a opiniei publice, grupurilor operative, precum și de aprecierea structurilor de partid teritoriale. Am finalizat aceste analize și voi propune premierului soluții concrete în cazul anumitor județe", a răspuns Octav Cozmâncă fără a nominaliza nici județele și nici numele prefecților sau subprefecților vizați.
Răzvan JURCĂ, Adriana DURIGĂ

Sus
© Copyright S.C. Unirea Pres SRL
Toate drepturile rezervate.