Curier județean
Rugăciunea de azi
     Preasfântă stăpâna mea, de Dumnezeu Născătoare, cu sfintele și preaputernicele tale rugăciuni, izgonește de la mine, smeritul și ticălosul robul tău, deznădăjduirea, uitarea, necunoștința, nepurtarea de grijă și toate gândurile cele întinate, cele rele și hulitoare de la ticăloasa mea inimă și de la întunecata mea minte. Și stinge văpaia poftelor mele, că sărac sunt și ticălos. Și mă izbăvește de multe rele și aduceri aminte și năravuri, și de toate faptele cele rele mă slobozește. Că binecuvântată ești de toate neamurile, și preacinstitul tău nume se slăvește în vecii vecilor. Amin!
Duminica Samarinencei
      icoanăPrea frumoasă Evanghelie ce rânduită es­te să se citească mâine la Sfân­ta Li­tur­ghie, con­vor­bi­rea Dom­nu­lui Hris­tos cu o femeie sa­ma­ri­nean­că. Ni se relatează, ni se spune, între altele, că samarinenii, după ce au ascultat, sigur, plini de uimire spusele numitei femei: "veniți de vedeți un om care mi-a dat la iveală toate câte am făcut", au alergat să-l vadă pe acel om, pe Hristos, au crezut într-însul și l-au rugat să rămână la ei. Și a rămas Domnul la ei două zile. Ce va fi făcut Fiul divin cât a stat în mijlocul samarinenilor? Sfânta Evanghelie nu ne spune. Ne putem însă lesne închipui că le va fi împărtășit minunata, dumnezeiasca sa în­vă­ță­tu­ră, îi va fi învățat calea dobândirii vieții de veci; le va fi vorbit și lor, fără îndoială, precum femeii sa­ma­ri­nen­ce, despre apa cea vie care este darul lui Dumnezeu, harul cel ceresc, apa care se face în cel ce o bea izvor de viață, săltătoare în viață veșnică. Despre așa ceva și despre altele le-a vorbit atunci Domnul, rugăciune și cântare sfântă vor mai fi fost acolo, într-un cuvânt adevărată petrecanie duhovnicească, de suflet ziditoare va fi avut loc în localitatea samarinenilor cât a stat Domnul acolo, o petrecanie mult deosebită de cea care are loc în zilele noastre, când se întâmplă să poposească în casele noastre vreo persoană mai aleasă sau mai multe persoane iubite, cu care prilej beția și mâncarea cea bună și multe sunt pe primul plan; discuțiile asupra tuturor deșertăciunilor, asupra tuturor flea­cu­ri­lor abundă, dar pomenire de Hristos, de Dumnezeu și de cele sfinte în genere, nu se face.
     Frați creștini, cugetând la deosebita cinste ce a făcut Domnul samarinenilor, primind să le fie oaspete două zile, să ne silim a deveni și noi vrednici de o astfel de cinste: ca și samarinenii, să credem cu putere în Domnul Hristos, căci El este Mesia, Mântuitorul lumii, cu vrednicie să bem din apa cea vie, din harul ceresc care-și are izvorul în Iisus Domnul și care se dă și celor însetați de către preoții bisericii prin Sfintele Taine și credinței noastre și harului dumnezeiesc primit, să adăugăm faptele noastre bune. Astfel procedând, aducem pe Hristos Domnul și în Siharul vieții noastre, îi prilejuim poposirea cu drag și în Samaria sufletului nostru, învrednici-ne-vom, se înțelege, de tot binele în viața aceasta și în cea care va să fie. Amin. Hristos a înviat!
Preot Ioan SUCIU
Calendar religios
Ortodox: Cuv. Simeon; Sf. Mc. Serapion, Sf. Mc. Marciana
Catolic: Sf. Donațian și Rogațian
Greco-catolic: Dupăprăznuirea Înjumătățirii. Pc. pr. Simeon din muntele Minunat
Meteo
     *În acest week-end cerul se menține variabil, mai mult acoperit. Sunt posibile ploi cu caracter de aversă însoțite de descărcări electrice. Temperatura va avea valori ce vor oscila între +12, +13 grade C dimineața și +25, +26 grade C după amiaza.
Editorial
Prima pagină
Ultima oră
Alte căutări în arhivă
Reveniți la ziua de azi
Știri

PD vrea control riguros la SC DPL Alba
      Îngrijorați de starea în care se află SC DPL Alba SA, societate păstorită de CJ Alba, consilierii județeni ai Partidului Democrat Alba au solicitat în ședința Delegației Permanente a CJ Alba efectuarea unui control riguros, o analiză a activității SC DPL Alba pe anul în curs. Este deja cunoscut faptul că SC DPL nu și-a îndeplinit criteriile de performanță nici pentru anul 2002, iar pentru anul acesta situația este cu atât mai grea cu cât unele sume pe care SC DPL conta - cele din fostul Fond Special al Drumurilor - nu au venit nici până acum. "Asta și faptul că societatea face lucrări comandate politic, poate duce la intrarea ei în faliment" - a precizat Ion Dumitrel, vicepreședinte al PD Alba. În urma analizei cerute, în funcție de rezultatele acesteia reprezentantul PD crede că soluțiile ar fi înlocuirea actualului director și a Consiliului de Administrație sau privatizarea.
Anca DINICĂ

Sus

© Copyright S.C. Unirea Pres S.A.
Toate drepturile rezervate.