Prima pagină Ediția din: 29.5.2003
Știri
În premieră
CJ Alba se împrumută cu 4 miliarde de lei
      CJ Alba a validat proiectul de hotărâre inițiat de vice­pre­șe­din­te­le Ioan Florea privind aprobarea contractării unui împrumut de 4 miliarde de lei. Banii vor fi folosiți pentru sediul Direcției județene de Asistență Socială Alba, la lucrări de reparații și com­par­ti­men­tări. Este pentru prima dată când CJ Alba recurge la o asemenea măsură.(F.R.)
Minor lovit de cal
      La Spitalul Județean Alba a fost adus în stare de inconștiență Petru Alexandru S., de 4 ani, din Alba Iulia, care a fost lovit de un cal. El a fost diagnosticat cu policontuzii, traumatism cranian, escoriații pe față și în zona ochiului stâng, traumatism toracic ș.a. În prezent, minorul se simte bine, însă va mai rămâne 5 zile sub supraveghere medicală, în cadrul secției ATI.(F.R.)

Editorial
Curier județean
Ultima oră
Alte căutări în arhivă
Reveniți la ziua de azi
La Roșia Montană
Investitorul canadiano-român a plătit despăgubiri de peste 8 milioane de dolari pentru cei care își vând casele
520 de proprietăți sunt acoperite de contracte și precontracte
      Surse oficiale din cadrul Roșia Montană Gold Corporation au declarat că, în prezent, 520 de proprietăți sunt acoperite de contracte finale și precontracte, valoarea despăgubirilor acordate localnicilor care și-au vândut casele fiind de peste 8 milioane de dolari. Operațiunile de relocare se desfășoară normal, în medie fiind plătite circa 10 contracte pe zi, iar dificultățile apar în mare parte din cauza lipsei actelor de proprietate. Cel mai mult pentru o proprietate s-au plătit circa 3 miliarde de lei iar cel mai puțin aproximativ 700 de milioane de lei. În aceste zile, investitorul a mai angajat circa 170 de persoane pentru săpăturile arheologice, iar alte persoane vor fi angajate în perioada următoare. Compania a infirmat zvonurile potrivit cărora s-ar confrunta cu probleme de finanțare și susține că totul se desfășoară normal, conform acestei etape a proiectului. În legătură cu unele afirmații ale ministrului Petre Lificiu făcute cu ocazia audierii la Comisia parlamentară de analiză, curios este faptul că acestea au fost reluate în această perioadă, declarațiile fiind practic o copie la indigo a mărturisirilor din momentul în care se discuta despre aprobarea PUG-ului și PUZ-ului pentru Roșia Montană și Abrud. În cursul zilei de ieri, consilierii județeni au decis amânarea discutării proiectului de hotărâre privind PUZ-ul la noua localitate Roșia Montană pentru a fi mai bine fundamentat, urmând ca el să fie discutat în ședința viitoare. (B.I.U.)
SC Jidvei SRL și SC Cugir SA la TIBCO 2003 București
      La Târgul Internațional de Bunuri de Consum care se desfășoară începând de azi la Romexpo participă 521 de firme, dintre care 129 din străinătate. În acest an, târgul va fi deschis în perioada 28 mai - 1 iunie, este sectorizat în 5 secțiuni și are numeroase saloane specializate; sunt organizate expoziții tematice cu vânzare: Aleea Dulciurilor, Aleea Vinului, Aleea Brânzei și Aleea Meșteșugarilor. Vizitatorii care trec pe Aleea Vinului vor avea prilejul de a-și achiziționa unul dintre cele mai renumite vinuri, cel produs la Jidvei. Dr.ing.Ioan Buia, directorul Complexului de vinificație SC Jidvei SRL, ne-a declarat că sunt prezentate la TIBCO toate sortimentele de vinuri, șampanie și vinars, renumite atât în țară, cât și peste hotare. O altă firmă din județ care participă la târg este SC Cugir SA, ea oferind vizitatorilor 7 produse electrocasnice; dintre acestea se remarcă mașina de spălat Diamant 550 TW, o noutate în domeniu, dotată cu cuvă de inox și arma de vânătoare mixtă cu glonț și alice. Ambele produse vor fi promovate în următoarea perioadă pe piața românească. (S.T.)
Sus
© Copyright S.C. Unirea Pres SRL
Toate drepturile rezervate.