Curier județean
Rugăciunea de azi
     Preasfântă stăpâna mea, de Dumnezeu Născătoare, cu sfintele și preaputernicele tale rugăciuni, izgonește de la mine, smeritul și ticălosul robul tău, deznădăjduirea, uitarea, nerecunoștința, nepurtarea de grijă și toate gândurile cele întinate, cele rele și hulitoare de la ticăloasa mea inimă și de la întunecata mea minte. Și stinge văpaia poftelor mele, că sărac sunt și ticălos. Și mă izbăvește de multe rele și aduceri aminte și năravuri, și de toate faptele cele rele mă slobozește. Că binecuvântată ești de toate neamurile, și preacinstitul tău nume se slăvește în vecii vecilor. Amin!
Calendar religios
Ortodox: Sf. Mc. Teodosia Fecioara; Sf. Mc. Olivian și Alexandru
Catolic: Sf. Maxim
Greco-catolic: Sf. Mc. Teodosia Fecioara
Meteo
     *ASTĂZI: Vreme ușor instabilă, cu posibile descărcări electrice. Temperatura maximă poate atinge +26 grade C. Pe timpul nopții, posibil ploaie, iar temperatura va scădea până la +14 grade C.
     *MÂINE: Nori risipiți. Mercurul termometrelor va urca până la +25 grade C. Noaptea, cer senin. Minimele - +13 grade C.
Editorial
Prima pagină
Ultima oră
Alte căutări în arhivă
Reveniți la ziua de azi
Știri
Zilele Aiudului cu CROWN BEER
      Urmare a numeroaselor telefoane primite, ne vedem nevoiți să informăm și pe această cale fidelii noștri consumatori că ediția din acest an a Zilelor Berii a fost inclusă în manifestările prilejuite de Zilele Aiudului. Regretăm "confiscarea" imaginii tradiționalei noastre manifestări, dar sperăm ca în orice condiții să vă bucurați de minunatul gust al produsului nostru CROWN BEER. Vă așteptăm în standul nostru organizat în Piața Agroalimentară pe întreaga perioadă de desfășurare a Zilelor Aiudului. (Conducerea S.C. ARDEALUL S.A. AIUD)
Taxa pe lux revine în actualitate
      Mult discutatul și contestat proiect de lege privind taxa pe lux, inițiat în 1999 de fostul deputat Nicolae Popa, revine în actualitate. Așa cum a precizat și președintele Iliescu și conducerea PUR (social-liberal), aceștia susțin impozitarea veniturilor mari pentru realizarea unui echilibru social în condițiile în care, în România ne confruntăm cu o polarizare severă între bogați și săraci.
     Progresivitatea impozitelor este un principiu necesar de a asigura o repartizare echitabilă a poverilor fiscale în funcție de venituri. Este incorect ca în România astăzi să existe 70% din populație sub pragul de subzistență și doar 10% din cei care dețin averi fabuloase să afișeze o opulență sfidătoare în contrast cu sărăcia lucie a marii majorități a populației.
Biroul de presă PUR (social-liberal)

Un laureat al Premiului Nobel pentru Știință în vizită la Alba Iulia
Americanul Gunter Blobel are impresii favorabile despre România, dar a condamnat războiul din Irak
      Gunter BlobelÎn paralel cu ședința ordinară a Consiliului județean, la se­diul Pre­fec­tu­rii s-a con­su­mat vizita u­nui celebru pro­fe­sor u­ni­ver­si­tar a­me­ri­can de o­ri­gi­ne germană Gunter Blobel, laureat al Premiului Nobel pentru Știință în anul 1999. Înaltul oaspete participă în aceste zile la Cluj, la un simpozion organizat de Facultatea de Medicină în onoarea sa, însă și-a făcut timp să viziteze pentru câteva ore și municipiul Alba Iulia. Gunter Blobel, în vârsta de 67 de ani, a fost primit de către prefectul Ioan Rus și subprefectul Ioan Maier, cărora le-a împărtășit impresiile sale pozitive despre România, dar mai ales faptul că mentorul său a fost marele om de știință român - George Emil Palade, laureat de asemenea al Premiului Nobel, în anul 1975. Inevitabil, printre subiectele abordate s-a regăsit și războiul din Irak. Gunter Blobel a dovedit încă o dată faptul că marile valori ale umanității nu pot avea decât o opinie total pacifistă."Știu că România a fost alături de SUA în acest război. Eu am fost de la început împotriva lui, ca de altfel peste jumătate din populația Americii. George Bush a câștigat războiul, dar îi va fi infinit mai greu să câștige pacea, știindu-se trista experiență a americanilor cu țările musulmane. Personal, cunosc ororile unor asemenea conflagrații, pentru că le-am trăit în Germania în timpul celui de-al doilea război mondial. Oricum, consider că în urma acestui conflict, SUA și-au șifonat prestigiul de putere corectă și dreaptă. Sunt convins că aceste afirmații ale mele nu vor fi bine primite de ambasadorul SUA în România", a menționat omul de știință american.
     La finalul întrevederii, laureatul Premiului Nobel a primit din partea oficialităților județene, mai multe cadouri, o parte dintre ele urmând să fie înmânate distinsului George Emil Palade care, după cum se cunoaște, este stabilit din 1946 în Statele Unite.
Răzvan JURCĂ

Sus

© Copyright S.C. Unirea Pres S.A.
Toate drepturile rezervate.