Prima pagină Ediția din: 2.6.2003
Știri
Găsită moartă în casă
      În cursul zilei de vineri, Poliția Alba Iulia a fost sesizată de către Geanina Pantea că în a­par­ta­men­tul 1, din blocul G 3, de pe strada Samuel Micu, a găsit cadavrul în stare de putrefacție al Ilenei Tur­dean, de 51 de ani, pensionară. Femeia zăcea pe dușumeaua din camera de zi. Legiștii au stabilit că decesul a intervenit din cauza unei hemoragii digestive.(F.R.)
Cu roțile-n sus
      În 31 mai a.c., în jurul orei 12,00 noaptea, polițiștii au fost sesizați de către d-na Mioara Popa că pe DJ 704, la ieșirea din Cugir, a avut loc un accident rutier. Din cercetările de la fața locului a rezultat că Ion Sorin Popa, de 35 de ani, din Cugir, conducea un autoturism Dacia, iar la un moment dat a pierdut controlul volanului și a intrat pe contrasens. A urmat un derapaj și autoturismul s-a răsturnat cu roțile în sus. Șoferul a suferit contuzii.(F.R.)
Condamnat pentru viol și corupere sexuală
      Vineri, 30 mai, la ora 8,30, polițiștii din Galda l-au identificat și reținut pe Afrim Oltean, de 44 de ani, din Întregalde, care era căutat de oamenii legii pentru infracțiunile de tentativă de viol și corupere sexuală. Tribunalul Alba l-a condamnat pe Afrim în 12 mai a.c. la 5 ani de închisoare pentru fărădelegile mai sus menționate.(F.R.)

Editorial
Curier județean
Ultima oră
Alte căutări în arhivă
Reveniți la ziua de azi
Ruperi de nori în Apuseni
Drumul comunal Valea Șesii-Jurculești a fost distrus pe o porțiune de doi km * Mai multe localități au rămas fără curent electric, iar 10 case au fost afectate de inundații * 30 de oi au fost trăznite la Bucuru
      Vremea capricioasă de la sfârșitul săptămânii trecute a generat producerea a numeroase pagube în zona Munților Apuseni, timpul frumos alternând cu furtuni însoțite de descărcări electrice și ploi torențiale. Astfel, sâmbătă după-amiază, în jurul orei 14,15, în zona Valea Șesii, fenomenele meteo nefavorabile au provocat distrugerea drumului comunal Valea Șesii-Jurculești pe o porțiune de circa doi kilometri, acesta fiind grav afectat în proporție de peste 70 la sută. Ploile torențiale au antrenat aluviuni care au modificat cursurile pârâurilor mici, acestea revărsându-se în mai multe locuri inundând 10 gospodării. Două punți au fost luate de ape iar o bovină de circa 500 de kg a murit înecată.
     Tot din cauza vremii, 6 localități din Apuseni au rămas parțial sau total fără energie pentru mai multe ore. Au fost semnalate avarii la posturile de transformare din Scărișoara, Popeștii de Sus, După Pleși, Bârzești, Lăzești și Pleșa. Fără curent au rămas și moții din comuna Bucium, satele Valea Poieni, Ruși și Dealu Mare. Echipele de intervenție ale SC Electrica SA au intervenit prompt pentru remedierea defecțiunilor constatate. Mai trebuie spus că în cursul săptămânii trecute, la Bucuru, lângă Cugir, 30 de oi au murit după ce au fost trăznite.
Florin ROMAN

Paradoxuri mioritice
15 ortaci de la Zlatna s-au blocat în subteran, cerând să fie disponibilizați
      15 mineri s-au autoblocat în subteran, în sectorul Haneș al minei Zlatna, încă de vineri de la prânz. La fața locului s-au deplasat reprezentanți ai Prefecturii Alba, iar în cursul nopții conducerea unității miniere și reprezentanți ai Companiei Minvest Deva au negociat cu protestatarii, însă fără nici un rezultat.
     Minerii autoblocați în subteran au cerut aprobarea cererilor de disponibilizare, revendicare acceptată de către conducerea companiei, și garantarea primirii integrale a plăților compensatorii, fapt ce depinde de ministerul de resort.
     În cursul zilei de sâmbătă, în jurul orei 12.30, minerii au ieșit din subteran, după ce au primit garanții că vor fi lăsați să plece din minerit. Dacă, în urmă cu câțiva ani, minerii protestau pentru siguranța locurilor de muncă, acum ei recurg la forme extreme de manifestare pentru a-și încasa lefurile compensatorii. (F.R.)
Sus
© Copyright S.C. Unirea Pres SRL
Toate drepturile rezervate.