Curier județean
Rugăciunea de azi
     Fie, Doamne, mila Ta spre noi, precum am nădăjduit întru Tine. Bine ești cuvântat, Doamne, învață-mă îndreptările Tale. Bine ești cuvântat, Stăpâne, înțelepțește-mă cu îndreptările Tale. Bine ești cuvântat, Sfinte, luminează-mă cu îndreptările Tale. Doamne, mila Ta este în veac, lucrurile mâinilor Tale nu le trece cu vederea. Ție se cuvine laudă, Ție se cuvine cântare, Ție slavă se cuvine: Tatălui și Fiului și Sfântului Duh, acum și pururea și în vecii vecilor.Amin!
Calendar religios
Ortodox: Sf. mare Mc. Ioan cel Nou de la Suceava; Cuv. Nichifor Mărturisitorul
Catolic: Ss. Marcelin și Petru
Greco-catolic: Cel între sf pr Nichifor Mărturisitorul, patr Const
Meteo
     ASTĂZI: Vreme ușor instabilă cu descărcări electrice. Temperatura maximă poate atinge +27 grade C. Pe timpul nopții posibil furtună cu descărcări electrice, iar temperatura va scădea până la +15 grade C.
     MÂINE: Vreme instabilă, cu descărcări electrice. Maximele vor atinge în timpul zilei +25 grade C. Noaptea posibil ploaie, iar temperatura va scădea până la +15 grade C.
Editorial
Prima pagină
Ultima oră
Alte căutări în arhivă
Reveniți la ziua de azi
Știri

La Hanul "Sf. Gheorghe"
Scandal cu vip-uri feminine
      Sâmbătă, 31 mai a.c., cotidianele centrale s-au făcut ecoul unui scandal izbucnit miercuri, 28 mai, la Hanul "Sf. Gheorghe" din Ighiu. Scandalul i-a avut în prim plan pe domnul prefect Ioan Rus, pe soția acestuia, Gheorghița Rus, și pe directoarea BCR Câmpeni, Simona David. Asupra conținutului discuțiilor nu ne putem pronunța, nefiind de față. Cert este faptul că lor li s-au atribuit interpretări privind viața privată, ba chiar intimă a persoanelor amintite. Deoarece nu este treaba noastră să ne dăm cu părerea și nici nu avem năravul să ne băgăm... pixul în viața și problemele altora, publicăm mai jos un comunicat ce ne-a fost remis de Biroul de presă al PSD Alba.
     Este cunoscut că prin investirea unor responsabilități importante orice om politic își asumă și riscul de a se afla permanent în atenția opiniei publice și, mai ales, a presei. Cetățenii municipiului Alba Iulia au luat la cunoștință din mass-media locală de poziția și acțiunea fermă a consilierilor PSD, deciși să nu se mai constituie într-o simplă mașină de vot manipulată de primarul PD, Mircea Hava, președinte totodată al organizației județene a Partidului Democrat, și să nu mai tolereze în nici un fel ilegalitățile flagrante din activitatea acestuia.
     În spiritul unei adevărate democrații, PSD Alba a făcut, prin biroul său de presă, nenumărate apeluri la fair play politic. Aceasta deoarece reprezentanții opoziției, îndeosebi deputații Dan Coriolan Simedru (PNL) și Alexandru Pereș (PD) au transformat dialogul politic într-un soi de concurs de înjurături iar în lipsa unor argumente convingătoare, nu s-au sfiit să coboare în derizoriul unor atacuri la persoană și chiar să construiască false vinovății cu scopul evident de a lovi și zdruncina îndeosebi credibilitatea președintelui organizației Alba a PSD, Ioan Rus. Principalele cotidiane centrale au titrat în aceste zile cu litere de-o șchioapă un așa-zis scandal declanșat de soția prefectului de Alba care, chipurile, ar fi agasat o anumită doamnă aflată în compania soțului. Trebuie precizat că potrivit unor surse din PD, cel care a organizat alertarea presei centrale și nu numai despre "evenimentul" de la Hanul "Sf. Gheorghe" din Ighiu este unul dintre vicepreședinții apropiați lui Mircea Hava.
     În realitate, la hanul respectiv prefectul de Alba s-a întâlnit, la cererea acestuia, cu omul de afaceri Dorel Burlan (membru PD), care era însoțit de directoarea BCR Câmpeni, Simona David. Întrucât și-a amintit că soția sa avea niște interese sensibile legate de plata unei facturi amânate sine die de una din firmele consiliate de Simona David, domnul Rus și-a sunat soția și a invitat-o să vină la Ighiu. Exact atunci și-au făcut apariția primarul Mircea Hava, Călin Potor și unul din foștii lideri naționali ai PD, aflat probabil în trecere prin Alba. Cunoscând firea temperamentală a doamnei Rus cei doi conducători pediști au apreciat rapid că au un prilej nesperat de a construi un scandal care, speculat cum trebuie, poate zdruncina semnificativ prestigiul PSD și al prefectului Ioan Rus. Că este așa o dovedește chiar telefonul primit de doamna Gheorghița Rus "de la o binevoitoare", foarte dornică să-i facă un "serviciu" sugerându-i să meargă urgent la Hanul "Sf. Gheorghe". "Binevoitoarea" a aflat imediat, spre propria-i dezamăgire, că soțul tocmai o invitase acolo.
     Este regretabil, într-adevăr, că discuția cu partenera de afaceri a devenit mai aprinsă decât ar fi fost necesar, dar de acolo până la suita de picanterii apărute în presă este o cale foarte lungă. De altfel, toate aceste picanterii au fost colportate exclusiv de reprezentanții Partidului Democrat, a cărui poziție în județ devine tot mai șubredă în urma dezvăluirilor consilierilor PSD. Apreciem ca jenantă pentru un politician, total nebărbătească și lipsită de scrupule intervenția în presa centrală a deputaților Dan Coriolan Simedru și Alexandru Pereș. Amândoi au recunoscut că nu au fost de față dar și-au permis să comenteze îndelung, cu bucurie răutăcioasă, abia disimulată, întâmplarea de la Hanul "Sf. Gheorghe".
     Îi înștiințăm pe opozanții noștri politici, îndeosebi pe liderii PD Alba că oricât de perfide și lipsite de deontologie vor fi atacurile lor la adresa PSD, nimic nu va zdruncina unitatea organizației noastre sau prețuirea de care se bucură președintele ei în rândul tuturor membrilor. Ioan Rus rămâne - potrivit tuturor sondajelor de opinie apărute la nivelul județului - cel mai apreciat și respectat lider politic local. Grav este că opinia publică nu poate decât să fie dezgustată de asemenea înscenări intempestive, care descalifică opoziția dar aruncă o pată, din păcate, asupra întregii clase politice. (Biroul de presă al PSD Alba)

Sus

© Copyright S.C. Unirea Pres S.A.
Toate drepturile rezervate.