Prima pagină Ediția din: 3.7.2003
Știri
Zăpușeala îi bagă pe oameni în spital
      Cadrele Serviciului de urgență Alba au avut mult de lucru în aceste zile din cauza zăpușelii și a soarelui. Chiar dacă soarele s-a mai ascuns printre nori, umiditatea excesivă a dat senzația de sufocare. Prin urmare s-a înregistrat o adevărată a­va­lan­șă de pacienți care au fost tratați după ce au fost di­ag­nos­ti­cați cu colici renale, colite, forme de insolații ușoare etc. Medicii reînnoiesc apelul către cei mai expuși la astfel de îmbolnăviri, cardiaci și bătrâni să evite expunerea la orele amiezii.(F.R.)
LUKOIL vine la Alba Iulia
      Consiliul local al municipiului Alba Iulia a aprobat în ultima sa ședință Planurile Urbanistice de Detaliu privind construirea a două stații de distribuție carburanți aparținând concernului LUKOIL. Documentațiile au fost depuse de SC EDDAN SRL Turda. Prima dintre stații va fi amplasată pe Bulevardul Ferdinand, vis-a-vis de fostul sediu al SC Electrica SA Alba, iar cea de-a doua pe Bulevardul Revoluției între ma­ga­zi­nul PROFI și Bazinul Olimpic. Astfel numărul stațiilor de benzină din Alba Iulia va ajunge la 15. Prezent în sală la dezbaterea și aprobarea acestor două PUD-uri, primarul municipiului - Mircea Hava le-a spus consilierilor: "Votați ce doriți dumneavoastră. Dar sper să nu mi se mai pună mie în cârcă toate benzinăriile care se construiesc în Alba Iulia." Una peste alta, pentru municipiul Alba Iulia prezența unui investitor de talia LUKOIL este benefică, ea fiind un semnal și pentru alți investitori importanți. (A.D.)
Liberalii au făcut o achiziție valoroasă
Cosmin Covaciu, director comercial la IPEC Alba, un tânăr politician promițător
      Liberalii din Alba s-au întărit în aceste zile prin venirea în rândurile lor a unui tânăr politician de perspectivă, care înainte de toate a demonstrat că este un om de afaceri de succes. Cosmin Co­va­ciu, căci despre el este vorba, are 30 de ani și este căsătorit, este director comercial și de dezvoltare la Manufactura de Porțelan IPEC Alba Iulia, o firmă de succes, în care își câștigă o pâine bună 285 de salariați și familiile lor. A absolvit școala generală în limba germană, Co­le­giul HCC, secția de matematică-fizică și Universitatea Tehnică Cluj Napoca, facultatea A­u­to­ma­ti­zări și Calculatoare, secția cal­cu­la­toa­re. Este vorbitor de ger­ma­nă și italiană, iar la franceză este începător. El este acționar și membru în Consiliile de Ad­mi­nis­tra­ție la SC IPEC Covaciu SNC și SC Manufactura de Porțelan IPEC SA. Cosmin Covaciu ne-a declarat că s-a înscris în PNL cu gândul de a avea realizări și în plan politic, la fel cum a avut în calitate de om de afaceri, so­co­tind că tinerii trebuie să se implice activ în viața politică.(N.T.)

Editorial
Curier județean
Ultima oră
Alte căutări în arhivă
Reveniți la ziua de azi
Un ARO a căzut de la 40 de metri în barajul de la Mihoești
În accident a murit o persoană iar alte două au fost rănite
      Marți, 1 iulie, la intrarea în comuna Vadu Moților s-a produs, în jurul orei 16.00, pe DN 75, un accident rutier soldat cu moartea unei persoane. Conducând un autoturism ARO pe direcția Câmpeni-Vadu Moților, Dorin Pașca (20 de ani, din satul Făgetu de Sus, comuna Poiana Vadului) a pierdut controlul volanului din cauza unor defecțiuni tehnice la sistemul de direcție și nu a mai putut lua o curbă, prăbușindu-se de la circa 40 de metri în barajul de la Mihoești. Potrivit aprecierilor comandantului Poliției Câmpeni, comisarul Valer Gutiu, vegetația tânără de pe costișa barajului a amortizat foarte mult viteza de rostogolire a mașinii, diminuând apreciabil riscurile la care au fost supuși ocupanții ARO-ului. În accident au fost răniți ușor șoferul și fratele acestuia, Ioan Vasile Pașca (21 de ani). Un alt pasager - Ioan Stan (60 de ani, din Poiana Vadului) a fost rănit foarte grav la cap. Toți trei au fost transportați cu ambulanța la spitalul din Câmpeni. Din cauza rănilor foarte grave suferite la cap, Ioan Stan a decedat în timp ce i se făcea toaleta plăgilor, la Spitalul din Câmpeni. Ieri, medicul legist s-a deplasat în zonă pentru efectuarea necropsiei și pentru a stabili cauza morții. Autoturismul ARO a fost scos ieri dimineață din prăpastie cu ajutorul unei macarale cu troliu urmând să fie supus unei expertize tehnice. În cauză, poliția Câmpeni continuă cercetările.
Nicoleta TOMUȚA

Alba Iulia - o capitală a dezvoltării regionale
      Conducătorul de proiect al Convenției de Twinning dintre Regiunea Centru și Landul Brandemburg din Germania, Peter Alltschekow, care este și director de dezvoltare regională în cadrul guvernului federal german, va participa mâine la reuniunea găzduită de Agenția pentru Dezvoltare Regională Centru din Alba Iulia, destinată prezentării celui de-al cincilea raport trimestrial al Convenției de Twinning. La această reuniune va mai participa, alături de conducerea Agenției pentru Dezvoltare Regională Centru, și consilierul de preaderare Carl Heller și au fost invitați cei doi președinți ai Consiliului de Dezvoltare Regională Centru, Eugen Popa, președintele Consiliului Județean Alba, și Demeter Janos, președintele Consiliului Județean Covasna, precum și reprezentanți ai Guvernului României și ai Delegației Comisiei Europene la București.
     Cu aceeași ocazie vor fi luate în discuție posibilități de continuare a colaborării dintre Regiunea Centru și Landul Brandemburg și după finalizarea, în luna septembrie a acestui an, a Convenției de Twinning.
     "Pe agenda reuniunii se află și discutarea unor detalii privind vizita în Regiunea Centru a Primului Ministru al Landului Brandemburg, excelența sa Mathias Platzek. Primul Ministru al Landului Brandemburg a răspuns unei invitații adresate de către Consiliul pentru Dezvoltare Regională Centru, confirmând vizita sa pentru prima jumătate a lunii septembrie a acestui an", ne-a informat directorul ADR Centru, Simion Crețu. (F.R.)
Sus
© Copyright S.C. Unirea Pres SRL
Toate drepturile rezervate.