Prima pagină Ediția din: 4.6.2003
Știri
Persoanele cu venituri mici nu vor plăti taxa radio-tv
      Parlamentul va modifica normele de aplicare a Legii privind taxa radio-tv în sensul anulării plății acestor sume de către persoanele cu venituri mici, a declarat vicepreședintele PSD, Miron Mitrea. De asemenea, ministrul Miron Mitrea a arătat că nici persoanele care au mai mult de un contor de curent electric pe același nume nu vor fi obligate să plătească taxa de mai multe ori. Vicepreședintele PSD a mai spus că aplicarea taxei pentru toți cetățenii României a fost un exces și o greșeală.(F.R.)
Negocieri cu UE
      România negociază la Bruxelles începând de marți, 3 iunie, patru noi capitole în relația cu UE, delegația română fiind condusă de ministrul negociator- șef Vasile Pușcaș. Două dintre cele patru capitole sunt în faza intermediară a negocierii: capitolul doi - "Libera circulație a persoanelor " și capitolul șase - "Concurența". Al treilea capitol care se negociază este "Libera circulație a mărfurilor", iar cel de-al patrulea este "Impozitarea", toate fiind deosebit de importante pentru structura economiei de piață, după cum apreciază ministrul Pușcaș. (T.I.)
Regele Juan Carlos al Spaniei vine în România
      Majestatea Sa Regele Juan Carlos al Spaniei și Majestatea Sa Regina Sofia vor efectua, în zilele de 11 si 12 iunie, o vizită de stat în țara noastră, la invitația președintelui Ion Iliescu. Vizita fusese programată inițial pentru luna aprilie a acestui an, dar din cauza situației internaționale generate de criza irakiană ea a fost reprogramată. (T.I.)

Editorial
Curier județean
Ultima oră
Alte căutări în arhivă
Reveniți la ziua de azi
Ploi torențiale și ruperi de nori în județul Alba
O femeie din Țelna a fost dată dispărută după ce a lucrat la vie
      Potrivit informațiilor furnizate de Inspectoratul de Protecție Civilă al județului Alba, fenomenele meteo negative din ultimele zile au produs pagube în mai multe zone din județ. *În cursul după-amiezii de luni, între orele 16,00 și 17,20, deasupra localității Țelna din comuna Ighiu s-a produs o rupere de nori, iar ploile torențiale au antrenat viiturile de pe versanți. Acestea au cărat nămolul în casele oamenilor, în șuri, grădini, fântâni, pivnițe și bucătării. Nu mai puțin de 22 de gospodării au fost afectate de aceste viituri, localnicii muncind din greu pentru a scoate nămolul și apa din case. Din păcate, o femeie de 80 de ani a fost dată dispărută și se bănuiește că a fost surprinsă de viitură. Letiția Florea a fost văzută luni după-amiază, în timp ce lucra la vie, iar de atunci nimeni nu mai știe nimic de ea. Rudele și vecinii caută cu disperare, sperând să o mai găsească în viață. Locul unde lucra femeia a fost puternic afectat de viitură. *176 de oi au murit la Săsciori, după ce au fost trăznite în câmp deschis. *Cel mai mult a plouat la Ighiu, unde s-au înregistrat 43 l/mp, în timp ce la Alba Iulia s-au măsurat 15 l/mp. Mai trebuie menționat că ploi puternice s-au înregistrat și în zona Secașelor, în special la Roșia de Secaș. Deși cursurile de apă sunt în creștere, nu s-au înregistrat depășiri ale cotelor de atenție. *Potrivit datelor furnizate de IPC Alba, în comuna Bucium,au fost inundate 10 gospodării, două punți au fost distruse precum și 2 km de drum. *Pagube s-au mai semnalat în comuna Jidvei, unde 235 ha de teren au fost calamitate, și la Cetatea de Baltă, unde alte 30 ha de culturi au fost afectate de căderile de grindină. *La Zlatna, 23 de gospodării au fost inundate, iar Valea lui Paul a fost colmatată. *Descărcările electrice au dus la întreruperea de scurtă durată a furnizării energiei electrice în mai multe zone din județ. Purtătorul de cuvânt al SC Electrica SA, SDFEE Alba, ing. Mihaela Buda, ne-a informat că au fost avariate posturile de transformare de la Ighiu, Mănărade, Ciugudu de Sus, iar mai mulți consumatori au rămas temporar fără electricitate.
     Echipele de specialitate ale Electrica au intervenit prompt, iar avariile au fost remediate.
Florin ROMAN

Sus
© Copyright S.C. Unirea Pres SRL
Toate drepturile rezervate.