Ultima oră
Știri
Reprezentanții Prefecturii Alba la Ambasada Italiei
      În cursul serii de ieri, Ambasada Italiei de la București a oferit o recepție cu prilejul sărbătoririi Zilei Naționale. Alături de numeroși invitați - oficialități române, re­pre­zen­tanți ai corpului diplomatic, etc - au fost prezente și două persoane din cadrul Prefecturii Alba și anume Ileana Bărbănțan - șefa Direcției de Coordonare și Nicolae Mera - consilierul prefectului Ioan Rus.(R.J.)
Cadouri pentru copiii de romi
      Partida Romilor Social Democrată Alba împreună cu subfilialele din Alba Iulia, Blaj și Sebeș au reușit să obțină sponsorizări în vederea asigurării copiilor de etnie romă, cadouri cu prilejul zilei de 1 iunie. Președintele PRSD Alba, Ilie Petru, mulțumește pe această cale d-lor Liviu și Claudiu Necșulescu, senatorului Cornel Filipescu, precum și societăților SC Apă Canal, SC Albalact, SC Adrian Com. Service, SC Electro Kom și SC Giotoni pentru întregul sprijin acordat acestei acțiuni. (R.J.)
Bibliotecă virtuală la Alba Iulia
      Vineri 6 iunie a.c. în clădirea Sălii Unirii din municipiul Alba Iulia se va inaugura o "bibliotecă virtuală" eveniment ce se va desfășura în cadrul festivității de deschidere a Sesiunii de Comunicări Științifice a Universității 1 Decembrie 1918. "Biblioteca virtuală" este un proiect inițiat de Liga Studenților TSD Alba, având ca partener U­ni­ver­si­ta­tea albaiuliană și sprijinit de către MEC.(R.J.)
A fost furată o poșetă cu 5 milioane de lei
      O salariată a secției de boli infecțioase din cadrul spitalului județean Alba este mai săracă cu 5 milioane de lei, după ce autori încă necunoscuți i-au sustras o poșetă în care se găseau acești bani. Geanta Dianei L. se găsea în dulapul de la vestiar, furtul realizându-se după forțarea ușii.(F.R.)
Bărbat necunoscut accidentat mortal de tren
      Un bărbat cu identitate rămasă încă necunoscută a fost accidentat mortal de un tren rapid marți după-amiaza, în zona pasajului de la Drâmbar. Acesta are circa 60-65 de ani, este îmbrăcat cu pantaloni negri de ski, purta o bluză cu dungi negre și roșii, baston, se pare că era șchiop și avea o barbă neîngrijită. Mecanicul de locomotivă susține că l-a văzut de la distanță pe bărbat și a avut impresia că urinează. Din păcate, victima nu s-a retras de pe liniile de cale ferată, iar din cauza gabaritului trenul nu a reușit să frâneze în timp util. Omul a decedat pe loc suferind numeroase tra­u­ma­tis­me.(F.R.)

Editorial
Prima pagină
Curier județean
Alte căutări în arhivă
Reveniți la ziua de azi
Noi spații pentru Universitatea "1 Decembrie 1918" din Alba Iulia
      Prefectul Ioan Rus a înaintat în urmă cu câteva zile Ministerului Administrației Publice un proiect de hotărâre de guvern privind transmiterea a două imobile, proprietate publică a statului, din administrarea Ministerului Apărării în administrarea Ministerului Educației și Cercetării. Concret este vorba despre două clădiri care au fost ocupate în trecut de Garnizoana Alba Iulia (la ora actuală nu mai sunt utilizate) și cedarea lor spre folosință Universității 1 Decembrie 1918 din Alba Iulia. Acestea se află amplasate în incinta Cetății, în imediata vecinătate a instituției de învățământ superior și sunt administrate de către MAN.
     În nota de fundamentare este precizat faptul că primul dintre imobile reprezintă fosta popotă din str. Ecaterina Varga care, prin structură și amplasament, ar corespunde amenajării ca bibliotecă universitară. A doua clădire situată pe strada Romană, după efectuarea unor lucrări de consolidări și reparații poate fi amenajată pentru aulă universitară, amfiteatre și laboratoare.
     "Garnizoana militară nu mai are nevoie de aceste spații, care se degradează continuu și strică aspectul întregului ansamblu de clădiri. O soluție benefică atât pentru repararea lor cât și pentru asigurarea spațiilor necesare Universității 1 Decembrie, aflată în plină expansiune din punct de vedere al numărului de specializări și studenți, este transmiterea celor două imobile din administrarea MAN în administrarea MEC", se mai arată în materialul întocmit în acest sens de către prefectul județului Alba.
Răzvan JURCĂ

În orașul Cugir
Au fost depistați 5 consilieri și 4 funcționari publici incompatibili
      În cadrul unei conferințe de presă desfășurată ieri la Primăria Cugir, șeful administrației locale, Aurel Voicu și adjunctul său, viceprimarul Cornel Murg și-au făcut publice averile, conform legii 161/2003. Primarul Voicu a nominalizat în capul listei cu proprietăți valoroase soția și copiii - o idee nu tocmai rea, ținând cont de faptul că aproape toate averile demnitarilor noștri figurează pe numele respectivilor aparținători. Șeful obștii cugirene a declarat că are un apartament cu trei camere și o Dacia din 1985, fără să dețină terenuri agricole sau alte domenii. Viceprimarul Cornel Murg a declarat că deține un apartament cu trei camere și un autoturism Cielo, înregistrat pe firma soției și care este folosit în interesul comunității deoarece, a precizat acesta «uneori am restricții la mașinile primăriei».
     În urma contabilizării declarațiilor date pe proprie răspundere, au fost identificați 5 consilieri locali incompatibili, din totalul de 21 - Vasile Achim PD, membru în consiliul de administrație al SC Parc Industrial Cugir, Nicușor Mihai PNL, membru în CA al SC Parc Industrial Cugir, Mircea Clonța PSD, director producție SC UM Cugir SA, Romulus Micu PNL, director sucursală la SC UM Cugir SA și, cu o situație de incompatibilitate incertă, Mircea Teodorescu PUR, reprezentantul CL Cugir în CA al Centrului de Producție Râul Mare, Cugir. În cadrul Primăriei Cugir au fost depistați patru funcționari publici incompatibili. Analizându-se declarațiile de avere au fost descoperite doar două persoane care au în cont peste 10.000 de euro - un consilier PSD, om de afaceri și o funcționară publică din cadrul primăriei, soția unui director din Cugir.
     Potrivit opiniilor neexprimate încă în scris, majoritatea consilierilor incompatibili vor renunța la funcțiile din CL Cugir în care au fost aleși în favoarea funcțiilor de directori sau membri în diverse CA.
Nicoleta TOMUȚA

Scandal la Șibot
Mascații au intervenit în forță pentru reținerea unui turbulent
      Postul de poliție Șibot l-a prezentat pe Doru Cornel Feraru, de 35 de ani, din aceeași localitate, la Judecătoria Alba Iulia, care a eliberat pe numele acestuia un mandat de executare a 60 de zile de închisoare contravențională, pe baza prevederilor legii 61/91. Polițiștii susțin că bărbatul era un scandalagiu cunoscut, el fiind acuzat că-și bătea consoarta dar și unii consăteni. A fost amendat de mai multe ori, însă de fiecare dată a redevenit recalcitrant. Pentru aducerea lui în fața judecătorilor, a fost necesară intervenția mascaților de la DPIR.(F.R.)
România își redeschide ambasada în Irak
      Zece reprezentanți ai Ministerului Român de Externe au ajuns la Bagdad, unde vor pregăti reluarea activității misiunii diplomatice a României în Irak. Este vorba despre fostul însărcinat cu afaceri la ambasada de la Bagdad, Tănase Iorga, un consilier pe probleme economice, personalul administrativ și cel de pază și protecție.
     Deocamdată, nu se cunoaște momentul exact al reluării activității misiunii diplomatice, acesta fiind în funcție de decizia noilor autorități irakiene. În postul de ambasador al României ar putea fi numit, conform unor surse diplomatice, actualul ambasador în Qatar Mihai Stuparu.
     După instituirea embargoului Consiliului de Securitate al ONU, România nu a mai fost reprezentată, în Irak, la nivel de ambasador, activitatea sa diplomatică în această țară fiind girată de un însărcinat cu afaceri. (T.I.)
Zvonuri și povești false la Hanul "Sfântul Gheorghe"
      Domnule Director,
      Ca urmare a relatărilor cotidianului central "Evenimentul Zilei" din data de 31 mai 2003, s-au creat în jurul persoanei mele tot felul de zvonuri și povești false. Am încercat să apelez la respectivul cotidian, transmițând prin fax și e-mail câteva rânduri, nu pentru a mă disculpa, ci pentru a se cunoaște adevărul.
     Din păcate, deocamdată, "Evenimentul Zilei" nu a publicat nimic în acest sens. V-aș fi recunoscătoare dacă ați prelua în cotidianul "Unirea" demersul meu sincer și adevărat.
     Vă mulțumesc anticipat,
Maria PEREȘ
Alba Iulia
4 iunie 2003
Domnule Redactor șef,
      În cotidianul "Evenimentul Zilei" din data de 31 mai 2003, pe pagina a doua, în articolul de fond se face trimitere la presupusa mea prezență, împreună cu domnul consilier județean Dorel Burlan, la discuția dintre prefectul de Alba, Ioan Rus, soția sa și o doamnă, Simona David. Menționez că această informație este falsă, eu nefiind prezentă la discuția respectivă de la Hanul "Sfântul Gheorghe" și nu o cunosc pe doamna David. Într-un cuvânt, nu pot fi considerată "martor fără voie" și nici implicată în discuțiile din acel local. Doresc ca în litera și spiritul adevărului să nu fiu amestecată fără voia mea în jocurile din politica județeană, chiar dacă soțul meu este deputat al Partidului Democrat și adversar politic al PSD local și al domnului prefect.
     V-aș fi recunoscătoare dacă ați publica aceste câteva păreri sincere și adevărate.
     Cu stimă pentru Dumneavoastră și pentru cotidianul "Evenimentul Zilei",
Maria PEREȘ
Alba Iulia
31 mai 2003

     N.R.: Înainte de a da lecții despre deontologia profesională și ținuta morală a ziariștilor din presa locală, onorabilii noștri colegi de la "Evenimentul Zilei" ar fi bine să-și vadă bârna din propriii lor ochi.

Sus
© Copyright S.C. Unirea Pres SRL
Toate drepturile rezervate.