Prima pagină Ediția din: 7.6.2003
Știri
Răzvan Theodorescu la Alba Iulia
      Astăzi, pentru câteva ore ministrul Culturii și Cultelor d-nul Răzvan Theodorescu se va afla în municipiul Alba Iulia. Domnia-sa va participa începând cu ora 13.00 la sediul Prefecturii, la o întâlnire cu reprezentanții cultului ortodox și greco-catolic cu scopul de mediere a diferendelor existente între cele două culte.(R.J.)
Reuniune prefecturală
      În vederea constituirii A­so­ci­a­ți­ei Prefecților din România, în cursul zilei de ieri, la sediul Prefecturii Alba s-au întâlnit cu prefectul Ioan Rus și subprefectul Ioan Maier toți cei care au deținut aceste funcții începând cu 1990 în județul Alba. Toți și-au exprimat voința de asociere și de realizare a scopului propus de respectiva asociație. De precizat faptul că prefectul Ioan Rus a avut un rol major în elaborarea statutului Asociației.(R.J.)
SANITAS se pregătește de lupta sindicală
      Având în vedere încălcarea flagrantă de către partea gu­ver­na­men­ta­lă a punctelor cuprinse în Protocul încheiat între Ministerul Sănătății, CNAS, Ministerul Fi­nan­țe­lor și Ministerul Muncii cu federația SANITAS din Ro­mâ­nia, Consiliul Național al acestei organizații sindicale a hotârât denunțarea unilaterală a Pro­to­co­lu­lui respectiv, se arată într-un comunicat. De asemenea, se mai precizează faptul că, în cursul acestei luni se vor organiza acțiuni de luptă sindicală.(R.J.)
Alegeri în P.N.Ț.C.D Alba
      Biroul Județean de Conducere al P.N.Ț.C.D Alba anunță convocarea Conferinței Județene Extraordinare de alegeri care va avea loc sâmbătă, 21 iunie a.c., orele 10.00, la Casa de Cultură a Studenților din Alba Iulia - Sala Mare.

Editorial
Curier județean
Ultima oră
Alte căutări în arhivă
Reveniți la ziua de azi
Prefectul Ioan Rus în vizită de studiu la Paris
      Dl. av. Ioan Rus, prefectul județului Alba a fost nominalizat alături de alți 11 prefecți din județele Cluj, Brașov, Vrancea, Ilfov, Suceava, Harghita, Brăila, Olt, Iași, Prahova, Tulcea, de Ambasada Franței la București să participe în perioada 9-13 iunie la o vizită de studiu în capitala Franței. Temele abordate în cadrul acestei vizite de studiu vor fi: reforma administrației teritoriale, organizarea și gestiunea corpului prefectural, misiunea de evaluare și sprijinire a prefecților, rolul prefectului în dezvoltarea teritorială, etc. Delegația prefecților din România ce va fi însoțită de d-na Raluca Stăncescu-Cojocaru, consilier în M.A.P., va avea întâlniri de lucru la Ministerul de Interne Francez, la Ambasada României din Franța, Ministerul Funcției Publice, Reforma Statului și Amenajarea Teritoriului, Prefectura Departamentului Seine-et-Marne, cu alte personalități ale vieții publice franceze. De subliniat că toate cheltuielile cu această vizită de studiu vor fi suportate de Ambasada Franței la București. (R.J.)
Șeful IPM Alba avertizează
Salubritatea în județul Alba... egală cu zero
      Ieri, în cadrul unei conferințe de presă inspectorul-șef al IPM Alba, Dimitrie Clepan, s-a arătat total nemulțumit de modul în care arată majoritatea localităților din județ din punct de vedere al salubrizării. "Totul pornește de la lipsa unei gândiri logice a primarilor, consilierilor și a altor factori de decizie. Concret, referitor la Alba Iulia - municipiul reședință de județ, vă pot spune că nici la această oră rampa de gunoi nu are autorizație și de asemenea sunt nemulțumit de modul de colectare selectivă a deșeurilor și de felul în care arată orașul. Nu suntem numai noi în măsură să restabilim ordinea ci și Primăria împreună cu alte servicii direct implicate. Ce să mai vorbesc de faptul că unele localități nu dispun nici măcar de servicii de salubritate", a spus Dimitrie Clepan.
     Chestionată la rându-i în legătură cu starea jalnică a părților laterale din jurul șoselei de centură a municipiului dar și a unor rampe de gunoi neautorizate din aceeași zonă, comi-sarul șef al Gărzii de Mediu Alba, d-na Emilia Timiș, a spus că respectivele porțiuni au fost curățate numai în acest an de două ori, au fost montate și plăcuțe de avertizare dar tot degeaba, cu mentalitatea păguboasă a românului nu se poate nimeni lupta.
Răzvan JURCĂ

Sus
© Copyright S.C. Unirea Pres SRL
Toate drepturile rezervate.